Top Dodi Quotes

Browse top 21 famous quotes and sayings about Dodi by most favorite authors.

Favorite Dodi Quotes

1. "Dice que no sabe del miedo de la muerte del amordice que tiene miedo de la muerte del amordice que el amor es muerte es miedodice que la muerte es miedo es amordice que no sabe"
Author: Alejandra Pizarnik
2. "Šest dana tijekom kojih je nece vidjeti, ni dodirnuti, cinili su mu se kao citava vjecnost."
Author: Carlos Ruiz Zafón
3. "Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada ce doci, za dan kada ceš je ponovo videti.Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh,kada ti nedostaje bice koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji…Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude…"
Author: Ðorde Balaševic
4. "želja da te dodirnem pretvara seu želju da ti o tome govorimmada znam da rijeci ne moguto što mogu jagodiceRijeci sujedino što imam dok se medu namaosamsto na satdo bola zatežuvlati cežnje"
Author: Dragoslav Dedovic
5. "Nijedan drugi oblik života na ovoj planeti ne poznaje negativnost,samo ljudi, upravo kao što nijedan drugi životni oblik ne uništava ine truje Zemlju koja ga održava na životu. Jeste li ikada vidjeli nesretancvijet ili hrastovo drvo pod stresom? Jeste li susreli depresivnogdupina, žabu koja ima poteškoca sa samopoštovanjem, macku koja sene može opustiti ili pticu koja u sebi nosi mržnju i negodovanje? Jedineživotinje koje povremeno mogu iskusiti nešto nalik na negativnostili pokazati znakove neuroticnog ponašanja su one koje žive ubliskom dodiru s ljudima i tako se povezuju s ljudskim umom i njegovomludošcu."
Author: Eckhart Tolle
6. "Majka se cudi što muškarac namjerava otici tek nakon svade. Uopce je ne zanima o cemu razgovaraju, govori sama sebi. Zasad se još nitko ne žali. Uto je obraz gospode Erike pogodila i druga pljuska. Nimalo ugodan dodir kože o kožu. Erika tiho cvili da ne probudi susjede. Majka pocinje pažljivije osluškivati i razabire da iza vrata sobe taj muškarac njenu kcer degradira u neku vrstu vrece za boksa - nje. Majka ga ljutito upozorava da oštecuje tude vlasništvo, naime njeno!"
Author: Elfriede Jelinek
7. "Svako je od nas rodenjem doneo izvesnu kolicinu cistote, kojoj je bilo sudeno da se izopaci u dodiru s ljudima, kroz ogrešenje o samocu. Jer svako od nas cini sve što može samo da ne bi ostao prepušten samome sebi. Bližnji nije neizbežnost, vec zamka pada. Ako je tacno da svakom recju pobedujemo ništavilo, mi time, takode, sve dublje potpadamo pod njegovu vlast. Umiremo srazmerno broju reci koje razbacujemo svuda oko sebe."
Author: Emil Cioran
8. "When I was a kid, I just read and read. We were lucky enough to have gone to England and had a whole bunch of Penguin Puffins books, like The Land of Green Ginger by Noel Langley, which is hilarious. I would love to be able to write a book like that, but I don't know that I have a humorous bone in my body when it comes to writing. Once on a Time by A.A. Milne. I read a lot of old, old fantasy stuff. The Carbonelbooks by Barbara Sleigh. Then when I got a little older I loved Zilpha Keatley Snyder. I was a big fan of romance and when I got a little bit older I would read a Harlequin romance or a Georgette Heyer novel and then David Copperfield, and then another genre book and then Irving Stone's The Agony and the Ecstasy. I was that kind of reader. One book that I loved was I Capture the Castle by Dodie Smith. I loved voice and that book had it in spades. And then of course I grew into loving Jane Eyre."
Author: Franny Billingsley
9. "I wonder if I'm being disloyal, if being with Didier means I'm forgetting about Jones. But every time I go in a drain, or past a church, I think of him. Every time I see a can of Coke, I think of Jones. And don't even start me on how I feel when I see department-store Santas. A girl doesn't forget a guy like Jones in a big hurry. Even ow, when none of us are front-page news any longer, he's always in my head. My name is Dodie. Doe - as in don't change a thing (well, a couple of things I'd change).Dee - as in delighted to have known you, Sebastian Worthington Jones. Dodie Farnshaw."
Author: Gabrielle Williams
10. "Nije skrivala bilo kakve uznemirujuce tajne; što god se moglo ljudski ubiti, ona bi ubila. Mogla je tako beskrajno poživjeti, jednako kao i mjesec, kao bilo koja mrtva planeta koja zraci hipnotickim sjajem, diže plimu strasti, nagoni svijet u ludilo, svojim magnetskim, metalnim zracima oduzima boju svim zemaljskim stvarima. Sijuci vlastitu smrt, prenosi na svakoga paklensku groznicu. U odvratnoj mirnoci svog sna obnovila je vlastitu magnetsku smrt u dodiru s hladnom magmom pustih planetarnih svjetova."
Author: Henry Miller
11. "They danced down the streets like dingledodies, and I shambled after as I've been doing all my life after people who interest me, because the only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars and in the middle you see the blue centerlight pop and everybody goes "Awww!""
Author: Jack Kerouac
12. "... ni u najvecem gradu, nad cijim ulicama vise samo uska platna neba, prolece se ne da sakriti.... ima dva nacina da se bude veseo i sretan: imati mnogo novca ili imati veliko mišljenje o sebi.Ja mislim da se misao o Bogu zacela pred velikom pucinom ili usred pustinje, jer se samo tamo mogla steci ideja o neizmernom i vecnom. Zato ljudima rodenim pored mora pucina izaziva samo besnu ljubav za život.Tako je i Bog jedna istina srca. Zato ga nece ni ubiti razum, jer ga on nije sazdao...Umreti u lepoti, to izgleda vrhunac života na zemlji.... lepota se izgubila zato što je postala lepa za ceo svet.Ne kajem se za grehove koje sam ucinila, nego za one koje nisam ucinila.Ima nešto savršenije od lepote stvari u prirodi: to je sve ono što je ljudska misao dodirnula i ljudska lepota osvestila."
Author: Jovan Dučić
13. "Dodi got a lot of criticism when he began dating Princess Diana. No one seemed to think he was good enough for her."
Author: Lorna Luft
14. "Njihovi se pogledi susretoše i stopiše u jedno. U dodiru njihovih zjenica zadršce ljubav što u taj cas ne osjeti ni ceznuca, ni strasti, ni težnje ni želje - ljubav što se rodila u patnjama. Ni ruke im se nisu dodakle ni usta primakla. Samo se suze u njihovim ocima nijemo zagrliše cistim zagrljajem. Ni jedno nije progovorilo. Kao da su oboje željeli da se taj trenutak vine u vjecnost."
Author: Marija Jurić Zagorka
15. "Prijateljstvo je neophodno covjeku za dobar rad pamcenja. Sjecati se svoje prošlosti, nositi je uza se, to je možda nužan uvjet da se sacuva, kako kažu, integritet svoga 'ja'. Da to 'ja' ne zakržlja, da sacuva svoj obujam, potrebno je zalijevati sjecanja kao cvijece u loncu, a to zalijevanje traži stalan dodir sa svjedocima prošlosti, to jest s prijateljima. Oni su naše zrcalo; naše pamcenje; ništa ne tražimo od njih osim da s vremena na vrijeme osvjetlaju to zrcalo da bismo se u njemu mogli ogledati."
Author: Milan Kundera
16. "Poljubac, to je: videti stvari u slojevima. Zagrljaj: na dlanu imati duboke mekote usana. Dodir izmedu dvoje: porama, a ne ušima, slušati vecnost postojanja"
Author: Miroslav Antić
17. "Pogledaj taj svijet tamo vani,Bože,moj Bože,pogledaj ga tamo vani,izvan mene,vani onkraj moga lica!Jedini nacin da ga stvarno dodirneš jest da ga staviš ondje gdje ce on konacno postati ja,ondje u moj krvotok,odakle ce kolati tisucu,deset tisuca puta dnevno.Cvrsto cu ga šcepati da mi nikada ne utekne.Cvrsto cu šcepati svijet jednoga dana.Vec mi je jedan prst na njemu."
Author: Ray Bradbury
18. "Svatko mora ostaviti nešto iza sebe kad umre,rekao je moj djed.Dijete,knjigu,sliku,kucu,podignuti zid ili par napravljenih cipela.Ili zasaden vrt.Nešto što je tvoja ruka dodirnula na neki nacin tako da ti duša ima kamo otici kad umreš.Pa kad ljudi pogledaju to stablo ili taj cvijet koji si posadio,ti si u njemu.Nije važno što radiš,rekao je,bitno je da si nešto što si dodirnuo promijenio iz onog stanja u kojem je bilo prije no što si ga dotaknuo u nešto što, nakon što odmakneš ruke,nalikuje tebi."
Author: Ray Bradbury
19. "I think Amy Winehouse's decision not to go to rehab was a bad one. In fact, I think it was the worst idea since Dodi Al Fayed said to Princess Diana, "Ooh, look! A tunnel! Whack that seat belt off and let's have a fuck."
Author: Robert Clark
20. "Hy gododin catann hueHud a lledrith mal wyddanGaunce ae bellawn wen cabriVarigal don FincayraDravia, dravia Fincayra(Talking trees and walking stones,Giants aare the island's bones.While this land our dance still knows,Varigal crowns Fincayra.Live long, live long Fincayra."
Author: T.A. Barron
21. "Zabluda je uobraziti da se sudbina može iscrpsti i da se može dodirnuti dno makar cega bilo."
Author: Victor Hugo

Dodi Quotes Pictures

Quotes About Dodi
Quotes About Dodi
Quotes About Dodi

Today's Quote

Country artists have advantages all over the place. The radio support is incredible. The fanbase is rabid, all over."
Author: Amos Lee

Famous Authors

Popular Topics