Top Ekek Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Ekek by most favorite authors.

Favorite Ekek Quotes

1. "A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek pedig belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak nekik."
Author: Antoine De Saint Exupéry
2. "A gyerekeknek nagyon elnézoknek kell lenniük a fölnottek iránt."
Author: Antoine De Saint Exupéry
3. "Mert a feminizmus célja nem egy bizonyos notípus létrehozása. Az a gondolat cseszi el olyan régóta a feminizmust, hogy vannak inherens módon „jó" és „rossz" notípusok – az a tévhit, hogy „mi" nem fogadhatjuk el a kurvás csajokat, a sötét csajokat, a rosszmájú csajokat, a takarítónot alkalmazó csajokat, az olyan csajokat, akik otthon maradnak a gyerekekkel, az olyan csajokat, akik „tündérporral üzemel" lökhárítómatricával ellátott, rózsaszín Mini Metrót vezetnek, a burkás csajokat, valamint az olyan csajokat, akik azt képzelik, hogy feleségül mennek Zach Braffhoz a Dokikból, és idonként a mentoben szexelnek, miközben a stáb többi tagja nézi és tapsikol. Tudjátok, mit? A feminizmus mindnyájatokat befogad. Mi a feminizmus? Egyszeruen az a nézet, amely szerint a noknek ugyanolyan szabadoknak kell lenniük, mint a férfiaknak, akármilyen dilisek, ostobák, hiszékenyek, rosszul öltözöttek, kövérek, lusták vagy önteltek is. Te feminista vagy? Hahaha! Hát persze!"
Author: Caitlin Moran
4. "– Ne légy ilyen gyerekes! – De hisz gyerekek vagyunk – jelentette ki Myrcella hercegno gogösen. – Az a dolgunk, hogy gyerekesek legyünk."
Author: George R.R. Martin
5. "A gyerekek rengeteg örömmel járnak, meg minden, ahogy mondani szokták, de nagy szívfájdalommal is, folyton-folyvást, és attól tartok, ez akkor sincs másképp, ha felnonek; de ezt már nem szokták mondani. Látjuk, hogy bizonytalanok valamiben, és ez fáj. Látjuk bennük a jó szándékot, hogy segíteni akarnak, és ki akarják venni a részüket valamibol, de nem tehetik, és ez is fáj. Fáj a derujük, az egyszeru kis tréfáik és az átlátszó hazugságaik, a csalódásaik és az illúzióik, a reményeik és az apró baklövéseik, az ártatlanságuk, az értetlenségük, a tiszta, logikus kérdéseik, sot még az esetleges rossz gondolataik is. Fáj, ha belegondolunk, mennyit kell még tanulniuk, hogy milyen hosszú út áll még elottük, amit senki nem taposhat ki helyettük, még ha évszázadok óta ezt tesszük is, mert értelmetlennek véljük, hogy mindenkinek a nulláról kelljen kezdenie. Ugyan mi értelme mindenkinek ugyanazokon a kellemetlenségeken és felismeréseken átesnie, örökkön-örökké?"
Author: Javier Marías
6. "Aki tökéletesen okos és komoly, az képtelen élni. Minél jobban eltávolodik tolem, Balgaságtól valaki, annál kevésbé él. Ugyan miért, mi okból csókolgatjuk, ölelgetjük a kisgyermekeket, ha nem azért, mert olyan csodálatosan balgák még. S mi más teszi az ifjúságot oly vonzóvá?"
Author: Johan Huizinga
7. "EGY DEFINÍCIÓ, AMIT NEM TALÁLTOK MEG A SZÓTÁRBAN:Nem elmenni: A bizalom és szeretett aktusa,amit a gyerekek szinte mindig megértenek."
Author: Markus Zusak
8. "A szimbolikus gondolkodás nem csak a gyermekek, a költok vagy az elmebetegek kizárólagos felségterülete: az ember legalapvetobb sajátja, korábbi, mint a nyelv és a következteto gondolkodás. A szimbólum a valóság legmélyebb rétegeit tárja fel, amelyek a megismerés bármely más eszközének ellenállnak. A képek, a szimbólumok, a mítoszok a pszichének nem holmi fölösleges teremtményei; szükségletet elégítenek ki és funkciót töltenek be: a létezés legtitkosabb módozatait fedik fel."
Author: Mircea Eliade
9. "Det var ikke en rituell prognose, som et bryllupsløfte eller et nyttårsforsett. Det var en edsavleggelse av et slag Madelene ikke hadde vært beveget til på tyve år. Det var den fryktløse troskapserklæringen uten tanke på fremtiden som et barn gir en uunværlig lekekamerat."
Author: Peter Høeg
10. "Meestal zijn er grote delen van de pagina die niet eens bekeken worden door de bezoeker! Hij keurt ze letterlijk geen blik waardig."
Author: Peter Kassenaar
11. "És ez még semmi. Mindig akadnak olyanok, akik felvállalják, hogy megvédik Istent, mintha a Végso Valóság, a lét fenntartó kerete gyenge és tehetetlen volna. Ezek az emberek elmennek egy lepra torzította no mellett, aki pár fillérért koldul, elmennek a rongyokba öltözött, utcán lakó gyerekek mellett, és azt gondolják: „Hát igen, ez már csak így van." De ha felfigyelnek valami Isten elleni apró sérelemre, az már egészen más ügy. Az arcuk kivörösödik, mellkasuk zihál, dühös szavakat fröcskölnek. Felháborodásuk foka elképeszto. Elszántságuk félelmetes. Ezek az emberek nem ismerik fel, hogy az Istent belülrol kell védelmezni, nem kívülrol. Dühüket magukra kellene irányítaniuk. Mert a megmutatkozó gonosz a belso gonosz, akit kiengedtek. A fo harctér a jóért nem a nyilvános aréna területe, hanem minden szív kis tisztása. Közben az özvegyek és a hajléktalan gyerekek sorsa nagyon nehéz, tehát az álszenteknek inkább oket kellene oly buzgón védeniük, nem pedig Istent."
Author: Yann Martel

Ekek Quotes Pictures

Quotes About Ekek
Quotes About Ekek
Quotes About Ekek

Today's Quote

If Americans want to see results instead of rhetoric, if taxpayers would like solutions instead of sound bites, and hard work instead of horse trading, I suggest you take a short look, and it won't take much longer, at the accomplishments of this Congress."
Author: Alcee Hastings

Famous Authors

Popular Topics