Top Fiinta Quotes

Browse top 12 famous quotes and sayings about Fiinta by most favorite authors.

Favorite Fiinta Quotes

1. "Iadul este incapacitatea de a fi altul decat fiinta pe care o descoperi actionand zilnic in numele tau."
Author: Aldous Huxley
2. "O mare dragoste nu este de ajuns pentru a lega de tine fiinta pe care o iubesti, daca nu te pricepi sa umpli viata celuilalt cu o bogatie necontenit reimprospatata."
Author: André Maurois
3. "Iubirea nascuta din frumusetea adevarata nu era pentru mine - n-aveam nimic in comun cu asa ceva. [...] insa o astfel de iubire, trezita cu sfiala la viata dupa o atat de indelungata cunoastere, calita in flacara suferintei, pecetluita de consecventa, consolidata de focul pur si dainuitor al afectiunii, supusa de ratiune la toate incercarile intelectului si, in cele din urma, forjata prin insasi viata ei la aceasta desavarsire fara pata, aceasta iubire care dispretuieste pasiunea, frenezia si delirul ei si stingerea ei atat de grabnica, in iubirea aceasta crezusem cu toata fiinta mea."
Author: Charlotte Brontë
4. "Mi-am amintit de doctorul John, de calda mea afectiune pentru el, de increderea mea in marile lui calitati, de bucuria cu care ma invaluia frumusetea sa sufleteasca. Ce devenise aceasta prietenie, care era acum jumatate fiinta vie si jumatate marmura, numai de o parte adevar pur si de partea cealalta poate numai o gluma?Murise oare cu adevarat sentimentul acesta? Nu stiu cu exactitate, insa era ingropat. [...]Ma pripisem oare? Ma intrebam asta adesea [...] Dar, in timp, am invatat ca nimic din aceasta bunatate, aceasta cordialitate, aceasta muzica, nimic din toate astea nu-mi era adresat. Faceau parte din fiinta lui, erau mierea firii lui, blestemul fapturii sale- le impartea in jur asa cum fructul copt rasplateste cu dulceata lui albina ratacitoare, le raspandea in jur asa cum florile isi daruiesc mireasma. Oare nectarul iubeste cu adevarat albina sau pasarea careia i se daruieste? Oare macesul e cu adevarat indragostit de vazduhul din jur?"
Author: Charlotte Brontë
5. "Omul a pierdut simtul marilor taceri, al marilor linisti ce imbata fiinta cu arome de eternitate."
Author: Emil Cioran
6. "Am vazut deci arzand un om pe rug, si asta mi-a inspirat dorinta de a disparea in acelasi mod. In acest fel totul dispare imediat. Omul grabeste opera lenta a naturii... Trupul e mort, spiritul a disparut. Focul ce purificca imprastie in cateva ore ce a fost candva o fiinta" Insemnarile lui Maupassant din 7 septembrie 1884"
Author: Guy De Maupassant
7. "Iat-o eterna: Femeia era intradevar pentru el copilul de douasprezece ori mai imour de care vorbeste poetul (...) fiinta slaba, periculoasa, in chip misterios tulburatoare..." Abatele Marignan - O viata"
Author: Guy De Maupassant
8. "Urasc oamenii de stiinta care colectioneaza lucruri si le clasifica si le dau nume,ca apoi sa uite cu totul de ele.La fel se intampla si in arta.Eticheteaza un pictor drept impresionist sau cubist sau altceva si il pun intr-un anume sertar si nu se mai gandesc la ca la o fiinta umana care picteaza"
Author: John Fowles
9. "Legatura dintre o fiinta si noi nu exista decat in gandul nostru. Amintirea, stergandu-se, legaturile slabesc si in ciuda iluziei cu care am vrea sa ne amagim si cu care din dragoste, din prietenie, din politete, din respect omenesc, din datorie ii amagim pe ceilalti, existam singuri. Omul este faptura ce nu poate iesi din sine, ce nu-i cunoaste pe ceilalti decat in sine; si, spunand contrariul, minte."
Author: Marcel Proust
10. "Morala constituie pentru arta o primejdie pe care multi o subestimeaza, arta se apropie mai mult de natura, prin cruzimea ei infantila, decat morala, care e creatia spiritului uman matur, impins de nevoia de a pune ordine in viata afectiva si de a tine in frau instinctele. Uneori, ea devine necrutatoare,tinzand la suprimarea totala a instinctelor, ca si cand fara ele fiinta umana ar putea supravietui."
Author: Marin Preda
11. "Aceasta bucata de creta, de pilda, este un lucru cu o anumita întindere, relativ solid, avînd o forma determinata, culoarea alba si, laolalta cu toate aceste proprietati, avînd-o pe aceea de a scrie. întocmai cum îi apartine acestui lucru faptul de a se afla aici, în aceeasi masura îi apartine putinta de a nu se afla aici si de a nu avea aceasta marime. Posibilitatea ca el sa fie plimbat de-a lungul tablei si de a fi uzat nu este ceva pe care l-am adaugat lucrului prin intermediul gîndirii. El însusi, ca fiind aceasta fiintare, se afla în aceasta posibilitate, altminteri nu ar fi o creta în calitatea ei de instrument de scris. Tot astfel, fiecarei fiintari îi apartine, într-o modalitate care-i e proprie, acest posibil. Acest posibil îi apartine cretei. Ea însasi detine în ea însasi o proprietate determinata prin care este destinata unei anumite utilizari."
Author: Martin Heidegger
12. "Dar acelasi indem, singurul de care mai era in stare fiinta mea, 'nu te opri', m-a facut sa continui."
Author: Octavian Paler

Fiinta Quotes Pictures

Quotes About Fiinta
Quotes About Fiinta
Quotes About Fiinta

Today's Quote

You can never stop and as older people, we have to learn how to take leadership from the youth and I guess I would say that this is what I'm attempting to do right now."
Author: Angela Davis

Famous Authors

Popular Topics