Top Filozofie Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Filozofie by most favorite authors.

Favorite Filozofie Quotes

1. "Am întors spatele filozofiei cînd mi-am dat seama ca e cu neputinta sa descopar la Kant vreo slabiciune omeneasca, vreo urma adevarata de tristete; la Kant si la toti filozofii. In raport cu muzica, cu mistica si poezia, activitatea filozofica e hranita de o seva sub¬tiata si de o profunzime suspecta, care nu-i ademe¬neste decît pe oamenii timizi sau caldicei. De altfel, filozofia — neliniste impersonala, refugiu în preajma unor idei anemice — e solutia tuturor celor care fug de exuberanta corupatoare a vietii. Aproape toti filo¬zofii au sfîrsit bine: iata supremul argument îm¬potriva filozofiei. Sfîrsitul lui Socrate însusi nu are în el nimic tragic: e o neîntelegere, sfîrsitul unui pedagog — iar Nietzsche s-a prabusit doar ca poet si vizionar: el si-a ispasit extazele, nu rationamentele."
Author: Emil Cioran
2. "Hegel, marele mag din Suabia, a implinit minunea pe care nici un Merlin n-o încercase vreodata,a facut sa devina reala marea aspiratie a romanticilor. Novalis visa o poezie care sa nu spuna nimic;- Hegel a construit o întreaga filozofie care nu semnifica nimic."
Author: Giovanni Papini
3. "Se poate observa cu usurinta ca este un proces intentat filozofiei, un efort de a-i demonstra vanitatea, vacuitatea si ridicolul. Am urmarit lichidarea generala a acestui avorton echivoc al spiritului uman, a acestui monstru cu sex dubios ce nu vrea sa fie nici stiinta, nici arta, si e un amestec din amîndoua, fara a reusi sa fie un instrument de actiune si de cucerire. În acest sens, cartea mea ar putea fi programul unei generatii animate de o anume bunavointa: asasinarea unei fiinte inutile în vederea pregatirii unor forme de activitate mentala mai demne de cei ce se autointituleaza pompos regii creatiunii."
Author: Giovanni Papini

Filozofie Quotes Pictures

Quotes About Filozofie
Quotes About Filozofie
Quotes About Filozofie

Today's Quote

Mas vale equivocarse en la esperanza que acertar en la desesperación"
Author: Amin Maalouf

Famous Authors

Popular Topics