Top Igraj Quotes

Browse top 6 famous quotes and sayings about Igraj by most favorite authors.

Favorite Igraj Quotes

1. "Majka jastreb i baka škanjac zabranjuju njima povjerenom djetetu da napusti gnijezdo. NJEN je mladi život poput velike torte od koje majka i baka režu debele kriške, a i susjede cupkaju komadicke oduzimajuci Eriki i posljednje dostojanstvo. Probudi li se u bilo kojem dijelu njena tijela život, taj se dio proglašava trulim i mora se smjesta odsjeci. Previše besposlena švrljanja djevojci koja se posvetila glazbi može samo štetiti. Znaju stare Kohutice kamo nju vuce: onamo dolje k staroj brani, gdje se igraju decki i cure prskajuci se u plicaku. Glasno se smiju i nestaju pod vodom, ERIKA bi medu tim provincijalkama mogla zasjati poput zvijezde. Ona je ionako dresirana da uvijek bude prva i najbolja. Od malih je nogu uce da je sunce oko kojega se sve okrece. Jedino što mora ciniti mirno je stajati, a svi ce se, gledajuci je s obožavanjem, vrtjeti oko nje. Ona to pouzdano zna. Uvijek su joj govorili da je bolja od drugih. A Erika to naravno radije ne želi provjeravati,"
Author: Elfriede Jelinek
2. "Dok god muzika svira, igraj dok te noge nose. Razumes li sta ti govorim? Igraj dok te noge nose. Ne smes da razmisljas zasto igras. Ne smes da razmisljas o znacenju toga. Jer, u osnovi, znacenja nema. Pocnes li da razmisljas, noge ce ti se zaustaviti. Zaustave li ti se jednom noge, ja tu vise nista ne mogu. Tvoje veze ce nestati. Nestace zauvek! I vise neces moci da zivis nigde drugde osim u ovom svetu. Brzo ces biti uvucen u ovaj svet. Zato noge ne smeju da ti se zaustave. Koliko god ti se cinilo besmisleno, ne smes da mislis na to. Prati korake i igraj dok te noge nose. A ono otvrdlo razmeksaj, makar malo. Mora da je ostalo i nesto za sta jos nije prekasno. Upotrebi sve sto se moze upotrebiti. Ucini sve sto mozes. Nema cega da se plasis. Svakako si umoran. Umoran si i uplasen. Svi imaju takve trenutke. Cini ti se da je sve pogesno. I noge ti se zaustave."
Author: Haruki Murakami
3. "Po tom višku koji nosi svako umetnicko delo kao neki trag tajanstvene saradnje izmedu prirode i umetnika, vidi se demonsko poreklo umetnosti. Postoji legenda da ce Antihrist, kada se bude pojavio na zemlji, stvarati sve što je i Bog stvorio, samo sa vecom veštinom i sa više savršenstva [...] Možda je umetnik preteca Antihrista. Možda se hiljade i hiljade nas "igramo Antihrista", kao što se deca, usred mira, igraju rata."
Author: Ivo Andric
4. "Tek sam mnogo kasnije pojmio da Rusi, zbog siromaštva i oskudice u kojoj žive, opcenito vole da se zabavljaju svojim jadima, da se kao djeca igraju njima i da se malokad stide svoje nesrece. U beskrajnom nizu sivih dana i jad je blagdan, i požar je zabava; na praznom licu i ogrebotina je - ukras..."
Author: Maxim Gorky
5. "Kada je konobarica donijela jelo, cestitao sam joj na trudnoci. - Mora da ste presretni - rekao sam.- Ne baš - odgovorila je. - Bila je to slucajnost. Kada je otišla, ostao sam pogoden njezinom iskrenošcu. Ta usputna primjedba podsjetila me na brojne slucajnosti koje igraju ulogu u našem dolasku u život... i našem putovanju ka smrti. Tu je žena koja je slucajno zanijela dijete, ali ce ga zasigurno voljeti. Ja cu pak, slucajnošcu zvanom rak, ostaviti troje djece koja ce odrastati bez moje ljubavi."
Author: Randy Pausch
6. "Žene se igraju sa svojom ljepotom kao sa svojim nožem. To ih i posijece."
Author: Victor Hugo

Igraj Quotes Pictures

Quotes About Igraj
Quotes About Igraj
Quotes About Igraj

Today's Quote

It's here somewhere," I assured him."Please tell me you haven't lost it already.""We did fall out of the sky, you know," I said indignantly. "It's easy for things to go missing."
Author: Alexandra Adornetto

Famous Authors

Popular Topics