Top Imam Mahdi Quotes

Browse top 14 famous quotes and sayings about Imam Mahdi by most favorite authors.

Favorite Imam Mahdi Quotes

1. "Siapa yang menuntut ilmu dengan niat yang ikhlas, dia mendapat kehormatan sebagai mujahid, pejuang Allah. Bahkan kalau mati dalam proses mencari ilmu, dia akan diganjar dengan gelar syahid, dan berhak mendapat derajat premium di akhirat nanti. Tidak main-main, Rasulullah sendiri yang mengatakan agar kita menuntut ilmu dari orok sampai menjelang jatah umur kita expired. Uthlub ilma minal mahdi ila lahdi. Tuntutlah ilmu dari buaian sampai liang lahat."
Author: Ahmad Fuadi
2. "Prava kazivanja, rece mi pisac, ne mogu da sadrže više od osamsto sedamnaest reci. Imam mnogo toga da pricam, zato pricam kratko."
Author: Aleksandar Sekulov
3. "Znam što hocu, imam cilj, stajalište, imam vjeru i ljubav. Neka budem ono što jesam i bit cu zadovoljna. Znam da sam žena, žena s unutarnjom snagom i obiljem hrabrosti."
Author: Anne Frank
4. "Smislio sam hiljadu stvari koje cu joj reci, a i ona je ponešto smislila, koliko je znam…Da smo rekli išta od toga, to bi potpuno zapetljalo stvar. Ovako, stvar se odmotala kao klupko vunice ispušteno iz krila. Zadivljujuce jednostavno…– Samo sam htela da imam nešto tvoje…Zauvek…Zumirao sam kristalnu kap u njenom lepom oku, koja je svetlucala kao titrava rosa na malenom zvoncicu durdevka.Sretan sam ja momak…Neki režiseri potroše citav život cekajuci takvu scenu, i opet ne uspeju da je snime.Hajde konju…Reci joj…Osetio sam da uglovi usana izmicu kontroli. Želiš nešto moje? Zauvek?-Da li bi prezime moglo da posluži? Osmeh ju je ostavio bez daha na trenutak, ali je šmrknula i nastavila da slaže stvari. Ali oboje smo znali da to više nije potrebno.Zagrlio sam je, s leda, privila se uz mene i pritisnula mi ruke sa svoje obe. Necu da se mešam, ali trebace ti neka veca torba. Moraceš i mene da spakuješ ako zaista misliš da odeš odavde…"
Author: Ðorde Balaševic
5. "Život nije otporan na veliku temperaturu. Zbog toga sam došao do zakljucka da najuznemireniji ljudi, sa unutrašnjim dinamizmom dovedeni do paroksizma, koji ne mogu prihvatiti uobicajenu temperaturu, moraju propasti. To je aspekt životnog demonizma, ali i aspekt njegovog nedostatka; on objašnjava zašto je život privilegija mediokriteta. Samo mediokriteti žive na normalnoj temperaturi života; ostali se troše na temperaturama koje život ne podnosi, gde ne mogu da dišu, osim ako se nalaze jednom nogom s one strane života. Ne mogu doneti ništa na ovaj svijet, jer imam samo jedan metod: metod agonije..."
Author: Emil Cioran
6. "...dan adalah Imam Muhammad Jawwad mengatakan terdapat empat perkara yang dapat membantu manusia dalam beramal, yakni kesihatan, kekayaan, pengetahuan dan taufik."
Author: Faisal Tehrani
7. "The Mahdi rolls along the path to the race track as red, broad and shining as a John Deere tractor...."
Author: Jaimy Gordon
8. "Samoca nije živeti sam, samoca je kad nismo sposobni da pravimo društvo nekome ili necemu što se nalazi duboko u nama, samoca nije usamljeno drvo nasred puste ravnice, to je rastojanje izmedu skrivenih sokova i kore, izmedu lista i korena. Vi bulaznite, sve to što pominjete medusobno je povezano, nema tu nikakve samoce, U redu, pustimo sad drvo, nego se zagledajte u sebe, i naci cete samocu, Kao što rece onaj drugi, hodati usamljen kroz gomilu, Još gore od toga, biti usamljen tamo gde ni nas samih nema, Danas ste užasno raspoloženi, Imam i ja svoje loše trenutke, Nisam ja govorio o toj samoci, nego o drugoj, onoj koja nas prati, podnošljivoj, onoj koja nam pravi društvo, Cak i nju ne možemo uvek da podnesemo, vapimo za necijim prisustvom, nekim glasom, a ponekad taj isti glas i to isto prisustvo služe jedino zato da ucine samocu još nepodnošljivijom."
Author: José Saramago
9. "Za mene je ovaj svet uvek bio svet magije, od najmanjih nogu i mnogo pre nego sto sam na ulicama Osla poceo da pratim neku devojku sa pomorandzama. Idalje imam osecaj da sam video nesto sot niko drugi nije. Tesko je opisati to osecanje jednostavnim recima, ali zamisli ovaj svet pre sveg ovog modernog raspredanja o prirodnim zakonima, evolucionistickoj teoriji, atomima i molekulima DNK, biohemiji i nervnim celijama - da, pre nego sto je ova lopta pocela da se okrece, pre nego sto je svedena na "planetu" u svemiru i pre nego sto je ponosno ljudsko telo podeljeno na srce, pluca, bubrege, jetru, krvni sistem, misice, zeludac i creva. Pricam o onom vremenu kada je ljudsko bice blo ljudsko bice, tj. celovito i ponosno ljudsko bice, ni manje ni vise. Tada svet nije bio nista drugo do iskricava bajka."
Author: Jostein Gaarder
10. "Ja sam sve što kažete da jesam, i još gore od toga. I da nisam, ipak jesam. Šta imam od toga?! (Bol i revolt)"
Author: Marko Šelić
11. "Melatih seorang perempuan dalam seni kematian! Hal seperti ini menentang semua konvensi, semua kepatutan - Imam Basur"
Author: Mike Carey
12. "I am an international leader, the dean of the Arab rulers, the king of kings of Africa and the imam of Muslims, and my international status does not allow me to descend to a lower level."
Author: Muammar Al Gaddafi
13. "And if the imam and the Muslim leadership in that community is so intent on building bridges, then they should voluntarily move the mosque away from ground zero and move it whether it's uptown or somewhere else, but move it away from that area, the same as the pope directed the Carmelite nuns to move a convent away from Auschwitz."
Author: Peter King
14. "Žene su me privlacile, ali sam smatrao da ja kao umetnik ne treba da imam išta s njima, jer to može samo da šteti mojoj umetnosti."
Author: Slobodan Tišma

Imam Mahdi Quotes Pictures

Quotes About Imam Mahdi
Quotes About Imam Mahdi
Quotes About Imam Mahdi

Today's Quote

Man can learn nothing except by going from the known to the unknown."
Author: Claude Bernard

Famous Authors

Popular Topics