Top Ivljenje Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Ivljenje by most favorite authors.

Favorite Ivljenje Quotes

1. "Kakav je to život u kome se ima mira samo ako se odbaci znanje i življenje."
Author: Albert Camus
2. "Minila bodo leta, veliko pomembnih let. Mene tedaj že ne bo vec. Casi ocetov in dedov se ne bodo vrnili, kar pravzaprav niti ni pomembno in si niti tega ne želim. Zagotovo pa bodo ponovno vzniknile tako dolgo zatajevane plemenitost, ustvarjalnost in velicina. To bo obdobje velikih vrednot. Vaše življenje bo postalo bogato in plodno kot še nikoli doslej... Tedaj se spomnite name."
Author: Boris Pasternak
3. "Ko se premaknete v plast svoje resnicnosti, , se premaknete na podrocje, ki vkljucuje v vaše življenje tudi druge. Ceprav je to tudi osebno, se zacenjate odmikati iz svoje zasebnosti."
Author: Gary Zukav
4. "Cloveški rod je postal aroganten. Vedemo se, kot bi bila Zemlja naša in bi lahko z njo delali po mili volji. Onesnažujemo Zemljo, oceane in ozracje, da zadovoljujemo svoje potrebe, ne pomislimo pa na potrebe drugih življenskih oblik, ki tudi živijo na Zemlji, ali na potrebe Zemlje. Mislimo, da se mi zavedamo, Vsemirje pa ne. Mislimo in delamo, kot da se bo naš obstoj kot živih sil v Vsemirju koncal s tem življenjem in kot da nismo odgovorni ne drugim ne Vsemirju."
Author: Gary Zukav
5. "Cini mi se da je ljubav od svega najvažnija. Prozreti svet, protumaciti ga i prezreti, to je stvar velikih mislilaca. Ali, meni je jedino stalo do toga da volim svet, da ga ne prezirem, da ne mrzim ni svet ni sebe, da na nj, na sebe i na sva bica mogu da gledam sa ljubavlju i sa divljenjem, i sa strahopoštovanjem."
Author: Hermann Hesse
6. "Ne maram, da bi ravno ti sodila med lene in ravnodušne. Želim, da se odlociš za budno življenje."
Author: Jostein Gaarder
7. "Cloveško življenje se dogodi le enkrat, zato ne bomo nikoli zanesljivo vedeli, katera naša odlocitev je bila prava in katera napacna, zakaj v dani situaciji smo se lahko odlocili le enkrat. Ni nam bilo dano nobeno drugo, tretje življenje, da bi mogli razlicne odlocitve primerjati med seboj."
Author: Milan Kundera
8. "Ne vem, iz kakšnega daljnega casa mi prihajaš cedalje bolj naproti. Tvoje sonce in zvezde te ne morejo za zmeraj skriti pred menoj. Marsikakšno jutro in vecer je bilo slišati tvoje stopnje in tvoj sel je prišel v moje srce in me skrivaj poklical.Ne vem, zakaj je danes moje življenje tako nemirno in mi srce prešinja obcutek trepetajocega veselja. Kakor da prihaja cas, ko naj koncam svoje delo, in v zraku cutim rahel duh tvoje blage navzocnosti."
Author: Rabindranath Tagore
9. "Življenje ti ne da vedno tistega, za kar prosiš, vedno pa ti da tisto, kar potrebuješ!"
Author: Robin S. Sharma
10. "Srce, kako si nerazumno!Najprej zaljubiš se,Potem pa te skrbi življenje lastno.Najprvo ropaš, kradeš,potem pa zaskrbi te zakon.Govoriš, da ljubiš,pa vendar se ozirašna besede drugih!"
Author: Rumi
11. "Veš katero napako delamo spet in spet. Mislimo, da je življenje nespremenljivo in da moramo, ko smo se enkrat utirili, slediti tiru prav do konca. Usoda pa je veliko bolj domiselna od nas. Ko že misliš, da si se znašel v slepi ulici, ko si na robu brezupa, pride mocan sunek vetra in v hipu vse preobrne, vse se spremeni in naenkrat se znajdeš v cisto novem življenju."
Author: Susanna Tamaro

Ivljenje Quotes Pictures

Quotes About Ivljenje
Quotes About Ivljenje
Quotes About Ivljenje

Today's Quote

In a way, i feel sorry for boys. They're weak. You show them boobs or a butt and they just fall apart.But I feel sorry for girls, too. Because girls get screwed, even when they're not naked with a guy. Everyone hates girls--even other girls. I mean, "girl" is like an insult, you know? "That's so girly." "Stop being a girl." "You're like a little girl."Hey, you know what? I was a little girl once and I kicked ass. I was awesome."
Author: Barry Lyga

Famous Authors

Popular Topics