Top Jasno Quotes

Browse top 16 famous quotes and sayings about Jasno by most favorite authors.

Favorite Jasno Quotes

1. "Oni oduzimaju dah jedno drugome" bilo bi najpribližnije, ali pošto njega vec znamo, a nju ne ocekujemo ovde, necemo sa time otici daleko. Oni se dobro znaju, to je jasno. Ono što niko ne može da vidi jesu krila koja on crta iza nje, krila andela koga nikada nece zboraviti."
Author: Cees Nooteboom
2. "Što li sam je toliko i tražio kog vraga? Bilo je jasno da cu je izgubiti ako je pronadem..."
Author: Ðorde Balaševic
3. "Vedno je potrebno najprej spoštovati custveno ocišcevanje. ce ste custveno zavrti in ne morete vedeti ali pa ne veste, kaj cutite, ali ce ste tako ucinkovito zavrli vaša custva, da ste že brez njih, postajate negativna oseba in ustvarjate tudi fizicno bolno telo. Ce pa so vaša custva cista, tedaj ne postajate custveno negativni in postajate vedno lažji. To odpre vašo intuitivno pot in jasno lahko cutite ljubezen. Privede vaš bližje k brezpogojni ljubezni in postanete neškodljivi. Izboljša torej kakovost vaše frekvence, zato boste jasno in neovirano vodeni, ko bo to postal del vašega sistema."
Author: Gary Zukav
4. "Ko duša izbere navpicno pot, ko izbere, da se bo razvijala zavestno z odgovorno izbiro, postane sposobna osvoboditi se svojih lastnih negativnosti. Sega po avtenticni moci. Prevzame tako rekoc lastno negativnost, nezavedne namene svojih razdvojenih delov svoje osebnosti. Ko osebnost postane zavestna, ko se razvija v mnogocutno osebnost in postaja integrirana, se frekvenca njene zavesti poveca. Postane celovita. Njene negativnosti odpadejo in kakovost nejne zavesti postane svetlejša. Zdaj že lahko gleda sebe in tiste okoli sebe s socutnostjo in jasnostjo, z modrostjo svoje duše."
Author: Gary Zukav
5. "Cim možemo nekom coveku da kažemo jasno i otvoreno da nas je uvredio i da navedemo posve odredeno cime je to i kada ucinio, to znaci da smo mu uvredu oprostili ili smo spremni da to ucinimo. Muka je dok uvredu nosimo cutke u sebi."
Author: Ivo Andric
6. "Kad bismo svi imali mogucnosti, hrabrosti i snage da samo jedan dio svojih maštanja i najvrelijih želja pretvorimo u stvarnost, samo u jednom casu svoga života, bilo bi cijelom svijetu i nama samima odmah jasno ko smo, i šta sve mi ljudi možemo da postanemo i budemo."
Author: Ivo Andric
7. "Ta i ta devojka, recimo, kao i svi drugi, ima svog idealnog muškarca; samo, nevolja je ta što ona živi u Rumuniji, a on je Eskim. Koje su šanse da se sretnu? A znali bi, sve bi im bilo jasno kad bi se samo sreli...ali se naprosto nece sresti. Njihovi životi postace ljubavno promašeni. A kad promašiš ljubav, šta onda uopšte možeš da pogodiš?"
Author: Marko Šelić
8. "Postade mi jasno da ono što živi ne mora sa sobom imati i dušu. I da nešto može imati dušu, cak i ako nije živo."
Author: Marko Šelić
9. "Objasnjavanjem stvari, oduzimamo im nesto od one carolijeod onog zlatastog omota, ispod kojeg se kriju tolikacudesna znacenja svega sto izgleda isto.Reci su iskracale. Iznosene. I krpljene. Mereno od prevremena i mnogo posle vremena. Ostaje samo smisao kaocudo svih vidjenja.Razmisljao sam o tome i to u sebi ponavljao,jer osecao samnejasno da se tu krije mudrost i sloboda detinjstva.I hodao sam na rukama.I nosio sam zemlju u susret nebu zvezdama po drumovimasvetlosti i bespucima vasione.Eto, to je moj zivot i moja biografija.To sam ja po zanimanju: nosac zemljine kugle."
Author: Miroslav Antić
10. "Jsou chvíle, kdy na vás prijde jakási jasnozrivost a vy najednou prohlédnete skrz zdi do jiného rozmeru, na který jste zapomneli nebo se rozhodli ho nevnímat, abyste mohli dál žít s nejruznejšími iluzemi, díky nimž je život, zejména život s druhými, vubec možný."
Author: Nicole Krauss
11. "Czasami, gdy Czlowiek doswiadcza Gniewu, wszystko wydaje sie oczywiste i proste. Gniew zaprowadza porzadek, pokazuje swiat w oczywistym skrócie, w Gniewie powraca tez dar Jasnosci Widzenia, o który trudno w innych stanach."
Author: Olga Tokarczuk
12. "Mora biti da je to bilo jedno od onih ranih jutara kakvih ima u julu, sa onim mladim, odmornim casovima u kojima se svuda dešava neka vesela nepromišljenost. Od miliona malih pokreta koji se ne mogu potisnuti sklapa se mozaik najubedenijeg postojanja; stvari trepte jedna u drugu i van sebe u vazduh i njihova svežina cini senku jasnom i pretvara sunce u lagan, duhovni sjaj. Tada u bašti nema nicega što je glavno; sve je svuda, i covek bi morao biti u svemu da ništa ne bi propustio."
Author: Rainer Maria Rilke
13. "Sad mi je jasno da sam se vec dugo kretao prema Tebi i Ti prema meni. Premda ni jedno od nas nije bilo svesno postojanja drugoga pre nego smo se upoznali. Za sve vreme u našoj je nesvesnosti radosno lutala neka slepa izvesnost koja je garantovala da cemo se sresti. Poput dveju usamljenih ptica što svoj put preko golemih prerija pronalaze pomocu nebeskih znakova, tako smo se i mi sav svoj život kretali jedno prema drugom"
Author: Robert James Waller
14. "Secam se da sam jedno jutro video ispred samoposluge nekog popa kako ljušti kikiriki, odmah mi je bilo jasno da nece biti mira na Balkanu."
Author: Slobodan Tišma
15. "-Teraz rozumiem. Przez mur do jasno oswietlonych tawern, zeby pic, spiewac i recytowac poezje.- Prawie zgadles... Z wyjatkiem tych spiewów i recytacji."
Author: Terry Pratchett
16. "Antychryst moze zrodzic sie z poboznosci, z nadmiernej milosci do Boga lub prawdy, jak kacerz rodzi sie ze swietego, a opetany przez demona z jasnowidzacego. Lekaj sie, Adso, proroków i tych, którzy gotowi sa umrzec za prawde, gdyz zwykle pociagaja za soba smierc licznych, czesto przed soba, czasem zamiast siebie."
Author: Umberto Eco

Jasno Quotes Pictures

Quotes About Jasno
Quotes About Jasno
Quotes About Jasno

Today's Quote

There is a velvety sensuality here at the mouth of the Mississippi that you won't find anywhere else. Tell me what the air feels like at 3 A.M. on a Thursday night in August in Shaker Heights and I bet you won't be able to say because nobody stays up that late. But in New Orleans, I tell you, it's ink and honey passed through silver moonlight."
Author: Andrei Codrescu

Famous Authors

Popular Topics