Top Jim Dine Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Jim Dine by most favorite authors.

Favorite Jim Dine Quotes

1. "?Bejah zauzet citanjem i pisanjem, kad grunu u moju sobu velik broj tih ljudi naoružanih neznanjem tupim kao batina i mržnjom oštrom poput noža. To ne bejahu moje svile od kojih im se zakrvaviše oci, no moje knjige poredane po policama; svilu smotaše pod ogrtace, a knjige pobacaše na pod i stadoše ih gaziti nogama i cepati ih na moje oci. A knjige te bejahu u kožu povezane i obeležene brojevima i bejahu napisane od ucenih ljudi, i u njima bejaše, da su ih hteli citati, hiljade razloga da me smesta ubiju i bejaše u njima, da su ih hteli citati, leka i melema za njihovu mržnju. I rekoh im da ih ne cepaju, jer mnoge knjige nisu opasne, opasna je samo jedna; i rekoh im da ih ne cepaju, jer citanje mnogih knjiga dovodi do mudrosti, a citanje jedne jedine do neznanja naoružanog mahnitošcu i mržnjom."
Author: Danilo Kiš
2. "Ali dok devetnaestogodišnja djevojka nalazi samopouzdanje u višku pažnje, žena od dvadesetdevet hrani se profinjenijim jelima. Kad želi, pametno bira aperitive, a kad je zadovoljna, uživa u kavijaru potencijalne moci. Na srecu ona kao da ni u jednom slucaju ne predvida kasnije godine kad ce joj se instinkt zamutiti strahom - strahom od prekida ili strahom od nastavka. Ali na postajama devetnaeste i dvadesetdevete, prilicno je sigurna da u šumi nema medvjeda."
Author: F. Scott Fitzgerald
3. "U mraku vidim kako ti oci sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek." -"
Author: Ivo Andric

Jim Dine Quotes Pictures

Quotes About Jim Dine
Quotes About Jim Dine
Quotes About Jim Dine

Today's Quote

Although I am good at enumerating my father's flaws, it's hard for me to sustain much anger at him. I expect this is partly because he's dead, and partly because the bar is lower for fathers than it is for mothers."
Author: Alison Bechdel

Famous Authors

Popular Topics