Top Kadn Quotes

Browse top 9 famous quotes and sayings about Kadn by most favorite authors.

Favorite Kadn Quotes

1. "A szexizmus legnagyobbrészt onnan ered, hogy a férfiak megszokták, hogy mi vagyunk a vesztesek. Ez a probléma. Rossz a pozíciónk. Megszokták, hogy mi csak másodikak lehetünk, vagy diszkvalifikálnak a versenybol. A feminizmus elott született férfiak ezen nevelkedtek: másodosztályú állampolgár anyák; férjhez adandó novérek; osztálytársnok, akik titkárnoképzobe járnak, majd háziasszonyok lesznek. Nok, akik leszakadnak. Akik eltuntek. Ezek a férfiak a nagyvállalatok vezérigazgatói, a nagy tozsdecápák, a kormánytanácsadók. Ok határozzák meg a munkaidot és a szülési szabadságot, a gazdasági prioritásokat és a társadalmi normákat. És természetesen szemernyit sem érzik az egyenloséget – a szexizmus beleivódott nemzedékükbe a pudinggal, a nádpálcával és a golffal együtt. Automatikus reakciójuk a nok felé az, hogy ok „mások". A szabad, dolgozó novel szemben bevésodött eloítélet csak velük együtt fog kihalni."
Author: Caitlin Moran
2. "Személy szerint bizarrnak találom a gondolatot, hogy a noknek „imádniuk" kellene a vásárlást – csaknem minden általam ismert no legszívesebben sírva fakadna, miután 45 percen át vonszolta magát üzletrol üzletre blúzt keresve, és fürgén veti magát a gines üvegre azon szomorú alkalmakkor, amikor farmert kell keresnie."
Author: Caitlin Moran
3. "Csakhogy egy ilyen város mindig kitermeli az álmatlanjait; maga is álmatlan szervezodés, örökké éneklo vezetékekkel; sok millió lakója között mindig akadnak olyanok, akik kifelé bámulnak az ablakon; nem pedig alszanak, mint szoktak. És minden éjjel mások. Hogy most éppen o, és nem más, az mero véletlen."
Author: Ian McEwan
4. "Mereka sudah di tangannya dan Ibuk memberikan apa pun yang ia miliki untuk mereka. Dengan hatinya. Mereka sudah ada dalam genggamannya dan Ibuk tak akan membiarkan mereka terjatuh. Begitu tekadnya."
Author: Iwan Setyawan
5. "Nem áhítozhatunk arra, hogy mi legyünk az elsok vagy a legjobbak, el kell fogadnunk azt, ami van: mi vagyunk a maradék, a felesleg, a túlélok, akik még kéznél vannak, a kiárusítás utolsó darabjai; és ebbol a nem túl hízelgo helyzetbol fakadnak a legnagyobb szerelmek és a legszebb családok, ebbol származik mindenki, a véletlenszeruségbol és a konformizmusból, az eldobott kártyalapokból, a félelmekbol és a távoli kudarcokból, és néha még így is mindent megtennénk, hogy amellett maradjunk, akit a padlásról szedtünk össze vagy egy árverésen csaptunk le rá, kártyán nyertük vagy o húzott ki bennünket a kukából. Hihetetlen, hogyan lehetünk képesek meggyozni magunkat végzetes szerelmeinkrol, és sokan a sors kezét látják abban, ami nem más, mint egy nyárvégi, falusi tombola…"
Author: Javier Marías
6. "Ez ido tájt szokásban volt az Amerikába indulók között, hogy színes fonalgombolyagokat vittek magukkal a fedélzetre, egyik végüket kidobták a partra, hogy a búcsúzkodó rokonok megragadhassák. Megszólal a Giulia kürtje, és a hajó lassan elhagyja a partot. A színes fonalak megfeszülnek a víz felett. Mindenki ordít, hadonászik, búcsúszavak harsannak, csecsemoket emelnek a magasba egy búcsúpillanatra, amire egyikük sem fog emlékezni. Felzúgnak a hajócsavarok, zsebkendok repkednek, a fedélzetrol a partra ívelo fonalak megfeszülnek, ettol pörögni kezdenek, eloször csak lassan, aztán egyre gyorsabban, piros, sárga, kék, zöld színek cikáznak, miközben a hajó is egyre gyorsul. Az utasok tartják a fonalakat, amíg bírják, próbálják minél késobb elveszteni a fonal túlsó végén az arcokat, végül azonban a fonalak elszakadnak, egyik a másik után, s a végük ott himbálódzik a hullámokon, szabadon."
Author: Jeffrey Eugenides
7. "Rosszabbak vagyunk, mint az állatok, amelyek közül nem mindegyik harcol, csak a vadak. Ok azonban legalább természetes fegyvereikkel harcolnak, nem úgy, mint mi, ördögi furfanggal kiagyalt gépekkel. Ok a kicsinyeikért vagy ennivalóért harcolnak; a mi háborúink legtöbbször becsvágyból vagy dühbol vagy irigységbol vagy a lélek más, hasonló betegségeibol fakadnak. A legszerencsésebb kimenetelu háború is több rosszal, mint jóval jár. A háborúzással senki nem tud anélkül bajt hozni ellenségére, hogy elobb az övéire ne zúdítson számtalan szerencsétlenséget."
Author: Johan Huizinga
8. "A szív nem szokott megszakadni. Ha megszakadna talán jobb lenne."
Author: Stephen King
9. "És ez még semmi. Mindig akadnak olyanok, akik felvállalják, hogy megvédik Istent, mintha a Végso Valóság, a lét fenntartó kerete gyenge és tehetetlen volna. Ezek az emberek elmennek egy lepra torzította no mellett, aki pár fillérért koldul, elmennek a rongyokba öltözött, utcán lakó gyerekek mellett, és azt gondolják: „Hát igen, ez már csak így van." De ha felfigyelnek valami Isten elleni apró sérelemre, az már egészen más ügy. Az arcuk kivörösödik, mellkasuk zihál, dühös szavakat fröcskölnek. Felháborodásuk foka elképeszto. Elszántságuk félelmetes. Ezek az emberek nem ismerik fel, hogy az Istent belülrol kell védelmezni, nem kívülrol. Dühüket magukra kellene irányítaniuk. Mert a megmutatkozó gonosz a belso gonosz, akit kiengedtek. A fo harctér a jóért nem a nyilvános aréna területe, hanem minden szív kis tisztása. Közben az özvegyek és a hajléktalan gyerekek sorsa nagyon nehéz, tehát az álszenteknek inkább oket kellene oly buzgón védeniük, nem pedig Istent."
Author: Yann Martel

Kadn Quotes Pictures

Quotes About Kadn
Quotes About Kadn
Quotes About Kadn

Today's Quote

Lies are infinite in number, and the truth so small and singular."
Author: Barbara Kingsolver

Famous Authors

Popular Topics