Top Kave Quotes

Browse top 9 famous quotes and sayings about Kave by most favorite authors.

Favorite Kave Quotes

1. "Dick se vozio kroz kišu, opsjednut i preplašen, noseci u sebi strast i muku mnogih ljudi, i svjestan kako ništa nece biti jednostavno. Rosemary je otvorila vrata puna osjecaja za koje nitko ne zna. Bla je sada, kako se to katkad kaže, kao "zvijer u kavezu" - vec se punih dvadeset i cetiri sata nije uspjela srediti i potpuno ju je zaokupilo poigravanje s kaosom, kao da joj je sudbina kakva slagaljka - prebrajala je probitke, prebrajala je nade..."
Author: F. Scott Fitzgerald
2. "Tom prilikom Kafka mi rece: "Vi opisujete pesnika kao nekog cudesno velikog coveka cije noge su na zemlji dok mu glava nestaje u oblacima. To je, prirodno, sasvim uobicajena slika u okviru malogradanskih konvencionalnih predstava. To je iluzija, proizišla iz skrivenih želja, a koja nema niceg zajednickog sa stvarnošcu. U stvarnosti je pesnik uvek manji i slabiji od društvenog proseka. Otuda on oseca teret zemaljskog postojanja intenzivnije i jace nego drugi ljudi. Njegova pesma je za njega samo krik. Umetnost je za umetnika patnja putem koje on sebe oslobada za novu patnju. On nije nikakav div, nego je tek više ili manje živopisna ptica u kavezu svoje egzistencije."
Author: Gustav Janouch
3. "To je zabluda. Knjiga ne može da zameni svet. To je nemogucno. U životu sve ima svoj smisao i svoj zadatak koji ne mogu bez ostatka biti ispunjeni necim drugim. Nije mogucno, na primer, proživeti nešto posredstvom nekog zamenika. Tako je i sa svetom i knjigom. Pokušavamo da život zatvorimo u knjige kao pticu pevacicu u kavez. Ali, u tome ne uspevamo. Naprotiv! Covek od knjiških apstrakcija ne izgraduje ništa drugo nego sistem u vidu kaveza za sebe."
Author: Gustav Janouch
4. "Trebam ti toliko toga ispricati,a poteškoca se krije u tome što mi ponestaje vremena,ponestaje mi prostora,ova se knjižica sve više ispunjava,jednostavno i ne bi mogao imati dovoljno stranica,jutros sam još jednom,posljednji put,pogledom obuhvatio stan i posvuda su se vidjele samo pisane rijeci ,ispunjavale su zidove i ogledala,ja sam vec bio smotao i sagove da mogu pisati po podovima,pisao sam i po prozorima i po bocama vina koje smo dobili,ali ih nikada nismo pili,samo nosim kratke rukave,cak i kad je hladno,jer su mi i ruke takoder knjige.Ali previše je stvari koje treba izraziti.Žao mi je."
Author: Jonathan Safran Foer
5. "A ako tip poput tebe može zasukati rukave i uciniti ono što si ti ucinio za sve te ljude, možda može svatko. Možda svatko može živjeti izvan granica onoga za što se smatra sposobnim."
Author: Markus Zusak
6. "I'd been going to study Pre-Flowering History," Tiercel offered. "Now you're living it," Kave said."
Author: Mercedes Lackey
7. "Kalbin bütün meseleleri yalniz kalbde halledilir. Çünkü bir hissin hakkindan ancak baska bir his gelir. Ümitsiz bir askin panzehiri nefrettir. Fikirler ancak bu mukavemet hislerini yaratan tahrik ve telkin unsurlaridir."
Author: Peyami Safa
8. "Eskiden her insan hakkinda hiçbir esasa dayanmadan, sirf mukavemet edilmez bir hissin, bir pesin hükmün tesiriyle nasil: "Bu beni anlamaz?" demissem, bu sefer bu kadin için gene hiçbir esasa dayanmadan fakat o yanilmaz ilk hisse tabi olarak " Iste bu beni anlar!" diyordum."
Author: Sabahattin Ali
9. "Benim bekledigim ask baska! O, bütün mantiklarin disinda, tarifi imkansiz ve mahiyeti bilinmeyen bir sey. Sevmek ve hoslanmak baska, istemek bütün ruhuyla, bütün vücuduyla, her seyiyle istemek baska… Ask bence bu istemektir. Mukavemet edilemez bir istemek!"
Author: Sabahattin Ali

Kave Quotes Pictures

Quotes About Kave
Quotes About Kave
Quotes About Kave

Today's Quote

I've got three daughters and I'm going to stand up for them and support them in whatever they want to do."
Author: Angie Harmon

Famous Authors

Popular Topics