Top Kinderen Quotes

Browse top 6 famous quotes and sayings about Kinderen by most favorite authors.

Favorite Kinderen Quotes

1. "Nora had bewust een paar kinderen gewild, niet in de eerste plaats uit een emotioneel hunkeren naar het moederschap, maar misschien vooral omdat grootbrengen, opvoeden, een uitdaging inhielden, hoge eisen stelden aan inventiviteit, aan de gave tot voorbereiden, anticiperen, op het juiste ogenblik toepassen, die het destijds Muisje Bloemcaps mogelijk hadden gemaakt met superieur gemak alle lesmateriaal te beheersen."
Author: Hella S. Haasse
2. "Ik dacht aan de hoeveelheid mensen, aan de aantallen, niet eens in termen van overbevolking, of vervuiling, en of er straks voor iedereen nog wel genoeg te eten zou zijn, maar de hoeveelheid op zich. Of drie miljoen of zes miljard een bepaald doel diende. Wanneer dit punt eenmaal was bereikt, begonnen zich de eerste gevoelens van onbehagen aan te dienen. Er zijn niet noodzakelijk te veel mensen, dacht ik, maar er zijn er wel veel. Ik dacht aan de leerlingen in mijn klaslokaal. Allemaal moesten ze iets: ze moesten het leven in, ze moesten het leven door. Terwijl één uur al heel lang kan zijn. Er moest werk worden gevonden en er moesten echtparen worden gevormd. Er zouden kinderen komen, en ook die kinderen zouden op school geschiedenisles krijgen, zij het niet meer van mij. Vanaf een bepaalde hoogte zag je alleen nog de aanwezigheid van mensen, niet langer de mensen zelf. Hier kreeg ik het benauwd."
Author: Herman Koch
3. "Kinderen zijn geen kleurboeken. Je kunt ze niet met je lievelingskleuren inkleuren."
Author: Khaled Hosseini
4. "Met jou naar bed gaan is net alsof je met gehakt naar bed gaat', had haar man gezegd. Mira had dat een goede beschrijving gevonden en haar best gedaan om een gehaktbrood met een gat erin te zijn. En ze was blij geweest met het resultaat: vier gezonde kinderen."
Author: Marianne Fredriksson
5. "Wanneer kinderen groter worden verdedigen ze hun geheimen uit alle macht. Anders zouden ze door hun moeders worden verslonden. Het ergste wat ik ken zijn jongelui die alles met hun moeder delen. Die worden nooit vrij."
Author: Marianne Fredriksson
6. "Een man viel,sleepte heesters, spreeuwen, schoonheid met zich mee.‘Doe dat nog eens,' zei een vrouw,en hij viel opnieuw,sleepte triestheid en muziek en liefdemet zich mee,en kasten vol kinderen.‘En nog eens,' zei zij,en hij viel met een schreeuw,sleepte de zon met zich mee.‘En nog eens,' zei zij,en het werd koud om hem heen -hij viel in duizend stukken.‘En nog één keer,' zei die vrouw,en hij viel opnieuw."
Author: Toon Tellegen

Kinderen Quotes Pictures

Quotes About Kinderen
Quotes About Kinderen
Quotes About Kinderen

Today's Quote

I'm not explaining this right. What happened was this. There were these beautiful feelings and loose little pleasures inside me. And this woman was something like an assembly line for my soul. I run these little pieces of myself through her and I come out complete. Now do you follow me?"
Author: Carson McCullers

Famous Authors

Popular Topics