Top Love Nemo Quotes

Browse top 2 famous quotes and sayings about Love Nemo by most favorite authors.

Favorite Love Nemo Quotes

1. "Cloveški rod ni vec skromen. Nima cašcenja. Je aroganten in poln lastne tehnologije. Stalno se zavaja s svojimi iluzijami, da obvladuje svoje stvari, in tako ustvarja kaos in še vedno hoce videti, da je svet nemogoce obvladati. Jemljemo od Zemlje in drug drugega. Unicujemo gozdove, oceane, in ozracje. Drug drugega zasužnjujemo, mucimo pretepamo, ponižujemo in morimo."
Author: Gary Zukav
2. "Covjek nije drvo, i vezanost je njegova nesreca, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost. Vežuci se za jedno mjesto, covjek prihvata sve uslove, cak i nepovoljne, i sam sebe plaši neizvjsnošcu koja ga ceka. Promjena mu lici na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi ce zaposjesti njegov osvojeni prostor, i on ce pocinjati iznova. Ukopavanje je pravi pocetak starenja, jer je covjek mlad sve dok se ne boji da zapocinje. Ostajuci, covjek trpi ili napada. Odlazeci, cuva slobodu, spreman je da promijeni mjesto ili nametne uslove. Kuda i kako da ide? Nemoj da se smiješ, znam da nemamo kud. Ali možemo ponekad, stvarajuci privid slobode. Tobože odlazimo, tobože mijenjamo. I opet se vracamo smireni, utješljivo prevareni."
Author: Meša Selimović

Love Nemo Quotes Pictures

Quotes About Love Nemo
Quotes About Love Nemo

Today's Quote

I live in America. I have the right to write whatever I want. And it's equaled by another right just as powerful: the right not to read it. Freedom of speech includes the freedom to offend people."
Author: Brad Thor

Famous Authors

Popular Topics