Top Madara Quotes

Browse top 2 famous quotes and sayings about Madara by most favorite authors.

Favorite Madara Quotes

1. "A legjobb abban a múzeumban mégis az, hogy minden mindig ott marad a helyén, ahol van. Semmi nem mozdul. Százezerszer is odamehetsz, és az eszkimó mindig éppen akkor fogja ki a két halat, a madarak még mindig délre repülnek, a szarvasok isznak a tócsából, a szép kis agancsukkal és a sovány lábukkal, és az indián no, meztelen mellével, még mindig ugyanazt a takarót szövi. Semmi nem változik; ami változik: az ember saját maga. Nem az, hogy idosebb lesz, vagy ilyesmi. Nem éppen azért. Csak éppen megvál­tozik. Mondjuk, most kabátban megy. Vagy az, aki legutóbb a párja volt, skarlátot kapott, és most más a párja. Vagy a Miss Aigletinger helyettese viszi az osztályt. Vagy az ember hallotta, hogy a szülei reggel állati nagy parádét rendeztek a fürdoszobában. Vagy az ember csak elment az utcán egy pocsolya mellett, amin szivárványszínu benzinfoltok úsznak. Úgy értem, az ember kicsit mindig más, nem tudom ezt pontosan megmagyarázni. És még ha tudnám is, nem biztos, hogy akarnám."
Author: J.D. Salinger
2. "A lényeg semmi, hanem a forma szent. A mostani emberek olyanok, mint amilyenek madaraknak a kitömött madarak. Éppen nézegetett ma ilyeneket Alapi a kirakatokban. Ha szépen áll a csorük, tollazatuk, hát tökéletesek, az nem tesz semmit, hogy a testükben kóc van és nem vér, azért ok a forma szerint kifogástalanok. Vigyázzatok, a formákkal ölik meg Alapit! Hát a formák ellen hasonlóan formákkal kell küzdeni, mert a formák embereinek csak a formák imponálnak."
Author: Kálmán Mikszáth

Madara Quotes Pictures

Quotes About Madara
Quotes About Madara

Today's Quote

But how am I to get over the ten or twelve days that must yet elapse before they go? Yet why so long for their departure? When they are gone how shall I get through the months or years of my future life, in company with that man -- my greatest enemy -- for none could injure me as he has done? Oh! when I think how fondly, how foolishly I have loved him, how madly I have trusted him, how constantly I have laboured, and studied, and prayed, and struggled for his advantage, and how cruelly he has trampled on my love, betrayed my trust, scorned my prayers and tears, and efforts for his preservation --crushed my hopes, destroyed my youth's best feelings, and doomed me to a life of hopeless misery -- as far as man can do it -- it is not enough to say that I no longer love my husband -- I HATE him! The word stares me in the face like a guilty confession, but it is true: I hate him -- I hate him! -- but God have mercy on his miserable soul!"
Author: Anne Brontë

Famous Authors

Popular Topics