Top Melancolie Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Melancolie by most favorite authors.

Favorite Melancolie Quotes

1. "Nu simtim în melancolie cum sufletul ni se deschide sub chemari vagi? Si nu sunt aceste chemari presimtiri de placute nelinisti, si nu este dulce aroma plecata din destramarea noastra? Caci sufletul ni se deschide într-o voluptuoasa destramare, într-un indefinit mângâietor, într-o aspiratie spre vag, fara ca sa ne doara, cât de putin, aceasta destramare. Nu simtim, dimpotriva, delicii virginale, suavitati intime, extaz într-o lume de culori ireale, ca-ntr-o gradina cu flori care îsi întind petalele în nesfârsit? Si nu ne încânta, în farmecul de destramare placuta a melancoliei, singuratati sonore ce cresc din nesfârsit, evolueaza în tot, se izbesc de lucruri si revin apoi, în manunchiuri sonore, într-un reflux insensibil spre nesfârsirea din care au plecat, spre tacerea din care a purces fiinta? Singuratatile au atâtea glasuri pentru cei care au prea multe de spus pentru a mai putea vorbi!"
Author: Emil Cioran
2. "Tristetea nu are niciun caracter estetic caracter ce nu lipseste decat uneori melancoliei."
Author: Emil Cioran
3. "Exista o întreaga gama a melancoliei: începe prin surâs si peisaj si sfârseste în dangat de clopot spart în suflet. De aici, gustul diferit al lacrimilor."
Author: Emil Cioran
4. "Eterna meditatie asupra cauzelor tristetii si incapacitatii mele de viata era sterila si obositoare. Nu aveam totusi sentimentul ca sunt sfarsit si uzat, ci eram plin de impulsuri intunecate. Printre altele, aveam si gandul deosebit sa ma tin drept un om aparte, ale carui suferinte nimeni nu le intelege, cunoaste sau impartaseste. Diabolicul in melancolie este ca ea te face nu numai bolnav, ci de asemenea inchipuit si cu vedere scurta sau chiar trufas."
Author: Hermann Hesse
5. "Nu pot sa sufar, suflet miscator,femeie care-mi izvoraste din coasta si-n pietre demelancolie, arzator, cu timpla dai,ca-n inima mea proastaPasul tau zvelt din glezna measa-l rupi nu pot sa sufar, nu, fara durereMi-e sufletul culcat pe colti de lupi.Devine locdunga subtire de tacere si de sub palma lata-a mea,umarul tau cu suierat de tren sesmulge-asurzitor spre-un tunel, spre vid, spre hau,spre-un chip neinventat, traind in viitorNu pot sa sufar, nu, sa treaca intre noi reci dorurilece le misti doar tu nici intimplarile caniste bivoli stinsi, greoi, si nici distantele sa treaca.Nu."
Author: Nichita Stănescu

Melancolie Quotes Pictures

Quotes About Melancolie
Quotes About Melancolie
Quotes About Melancolie

Today's Quote

He wanted me to go with him, and had cast his line, hoping to snag his most elusive catch - me."
Author: Amber Lynn Natusch

Famous Authors

Popular Topics