Top Mjesec Quotes

Browse top 10 famous quotes and sayings about Mjesec by most favorite authors.

Favorite Mjesec Quotes

1. "„Kakva je to znanost koja može covjeka poslati na Mjesec, a ne može staviti komad kruha na stol svakog covjeka?"
Author: Carlos Ruiz Zafón
2. "I nema ga sutra, ni preksutra ne,I vele da bolestan leži,I nema ga mjesec, I nema ga dva,I zima je vec,I sniježi...A prolaze kao i dosada ljudiI maj vec miriše -A njega nema, i nema, i nema,I nema ga više..."
Author: Dobriša Cesaric
3. "U srednjem sloju nikada nema neugodnih iznenadenja i strahova. Stišcu se jedno uz drugo u iluziji da ce im tako biti toplije. U osrednjosti nikada nisi sam, a ponajmanje sam sa sobom. Kako li su samo zadovoljni takvim stanjem stvari! Ne moraju si predbacivati ni zbog cega u životu niti im itko išta može predbaciti zbog njihova života. I Erikino predbacivanje da im je neka izvedba neuspjela odbija se o mekan zid njihove strpljive osrednjosti. Ona, Erika, sama je s druge strane zida i umjesto da se ponosni time, ona im se zbog toga osvecuje. Tako da ih svaka tri mjeseca tjera kroz drvena vratašca obora, što ih mora širom držati otvorena da bi te budale uopce mogle uci. S izrazom samozadovoljstva i dosade na licu, mekecuci i gurkajuci se, ulaze u obor, a glupana koji je zastao da dohvati kaput u zadnjem redu garderobe, jednostavno pregaze. Najprije žele uci, a zatim što prije izici. I to svi zajedno. Misle: dodu li brže na pašnjak glazbe, moci ce prije otici."
Author: Elfriede Jelinek
4. "Nije skrivala bilo kakve uznemirujuce tajne; što god se moglo ljudski ubiti, ona bi ubila. Mogla je tako beskrajno poživjeti, jednako kao i mjesec, kao bilo koja mrtva planeta koja zraci hipnotickim sjajem, diže plimu strasti, nagoni svijet u ludilo, svojim magnetskim, metalnim zracima oduzima boju svim zemaljskim stvarima. Sijuci vlastitu smrt, prenosi na svakoga paklensku groznicu. U odvratnoj mirnoci svog sna obnovila je vlastitu magnetsku smrt u dodiru s hladnom magmom pustih planetarnih svjetova."
Author: Henry Miller
5. "Život mi je kao djevojcici bio glazba koja se neprestano pojacavala.Sve me moglo dirnuti.Pas koji prati neznanca.Od toga sam osjecala toliko mnogo.Kalendar koji prikazuje pogrešan mjesec.Zbog toga sam se mogla rasplakati.I plakala sam.Gdje završava dim iz mog dimnjaka.Kako se prevrnuta boca zaustavila na rubu stola.Cijeli život ucila sam kako manje osjecati.Iz dana u dan osjecala sam sve manje.Je li to starenje?Ili nešto još gore?Covjek se ne može zaštiti od tuge,a da se istovremeno ne zaštiti i od srece."
Author: Jonathan Safran Foer
6. "Da bi saznao je li cijelo proljece i dalje na tvome licu, svake noci kradem Mjesec i stavljam ga u torbicu da mi osvijetli dugi put do tebe, pa utonem u mracnu noc zakljucanu na mome licu."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
7. "Ako koristite novac za borbu protiv siromaštva to može biti jako korisno, ali još uvijek djelujete na marginama. Kada šaljete covjeka na Mjesec, vi pružate nadahnuce svima nama da iskoristimo maksimum ljudskog potencijala pomocu kojega najveci problemi covjecanstva mogu biti riješeni.Dopustite sebi da sanjate. Hranite i snove svoje djece. To ce ponekad znaciti da idu na spavanje kasnije nego što ste propisali."
Author: Randy Pausch
8. "Moja kcerka ima samo osamnaest mjeseci pa joj ovo ne mogu reci sada, ali kad bude dovoljno zrela, volio bih da posluša što mi je jednom rekla jedna kolegica. Mislim da je to dobar savjet za sve mlade dame. Zapravo, kad bolje razmislim, to je najbolji savjet koji sam ikad cuo.— Trebalo mi je mnogo vremena, ali na kraju sam shvatila. Kad je rijec o muškarcima koji se za vas zanimaju u romanticnom smislu, stvar je jednostavna. Treba ignorirati sve što govore i obratiti pozornost samo na ono što rade otkrila mi je ona.To je to. Za tebe, Chloe.Cini mi se da bi ovaj savjet mogao koristiti i Dylanu i Loganu kad za to dode vrijeme."
Author: Randy Pausch
9. "Kada sam ga upitao kada cu umrijeti, on je odgovorio da cu vjerojatno biti prilicno zdrav sljedecih tri do šest mjeseci. To me podsjetilo na moje posjete Disneylandu. Kada biste njihove zaposlenike upitali kada se park zatvara oni bi obicno odgovorili da je park otvoren do osam navecer."
Author: Randy Pausch
10. "Obješen na nebu, Mjesec netaknute cistoce nije se brinuo za ovaj svijet prašine."
Author: Shan Sa

Mjesec Quotes Pictures

Quotes About Mjesec
Quotes About Mjesec
Quotes About Mjesec

Today's Quote

Wear the old coat and buy the new book."
Author: Austin Phelps

Famous Authors

Popular Topics