Top Neant Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Neant by most favorite authors.

Favorite Neant Quotes

1. "Divina disponibilitate a condamnatului la moarte în fata caruia se deschid portile închisorii într-o anume zi în zori, indiferenta sa de necrezut fata de toate, în afara de flacara pura a vietii, moartea si absurdul sunt aici, e lesne de vazut, principiile singurei libertati rationale: aceea pe care o inima omeneasca o poate simti si trai! Omul absurd întrevede astfel un univers fierbinte si înghetat, transparent si limitat, în care nimic nu-i cu putinta dar totul este dat, dupa care urmeaza prabusirea si neantul. El poate atunci hotarî sa accepte a trai într-un asemenea univers si sa-si traga de aici puterea, refuzul de a spera si marturia încapatînata a unei vieti fara consolare."
Author: Albert Camus
2. "Pitäkää te pojat neitsyenneantakaa minulle kuumia korkeakorkoisia vanhoja naisiajoiden perseet unohtivat vanheta"
Author: Charles Bukowski
3. "Exista idei care au oarece greutate doar daca avem bunul-gust de a nu le aprofunda; de îndata ce vrem sa intram în detalii, sa le explicam, sa le justificam, ele se naruie si îsi dezvaluie neantul."
Author: Emil Cioran
4. "Frecventa momentelor agonice este un indiciu de descompunere si prabusire. Moartea este ceva scîrbos, este singura obsesie care nu poate deveni voluptuoasa. Chiar atunci cînd vrei sa mori, aceasta o faci cu un regret implicit pentru dorinta ta. Vreau sa mor, dar îmi pare rau ca vreau sa mor. Acesta este sentimentul tuturor acelora care se abandoneaza neantului. Cel mai pervers sentiment este sentimentul mortii. Si cînd te gîndesti ca sînt oameni care nu pot dormi din cauza obsesiei perverse a mortii! Cum as vrea sa nu mai stiu nimic despre mine si despre lumea asta!"
Author: Emil Cioran
5. "Nu exista argumente pentru a trai. Aceluia care a ajuns la limita nu-i mai ramîn decît motive nemotivate spre a trai. În culmea disperarii, pasiunea absurdului este singura care mai arunca o lumina demonica în haos. Cînd toate idealurile curente, moral, estetic,religios, social, nu mai pot directiona viata si nu-i pot determina o finalitate, atunci cum se mai poate mentine viata spre a nu deveni neant? Numai printr-o legare de absurd, prin iubirea inutilului absolut, adica a ceva care nu poate lua o consistenta, dar care, prin fictiunea lui, poate sa stimuleze o iluzie de viata"
Author: Emil Cioran

Neant Quotes Pictures

Quotes About Neant
Quotes About Neant
Quotes About Neant

Today's Quote

Egli [Marx] ha posto il lavoro, il suo avvilimento ingiusto e la sua dignità profonda, al centro della sua riflessione. È insorto contro la riduzione del lavoro a merce e del lavoratore a cosa. Ha ricordato ai privilegiati che i loro privilegi non erano divini, né la proprietà un diritto eterno. Ha dato inquietudine alla coscienza di coloro che non avevano il diritto di serbarla tranquilla e ha denunciato, con profondità senza pari, una classe il cui delitto sta non tanto nell'aver avuto il potere, quanto nell'averne usato ai fini di una società mediocre e senza vera nobiltà."
Author: Albert Camus

Famous Authors

Popular Topics