Top Pacat Quotes

Browse top 7 famous quotes and sayings about Pacat by most favorite authors.

Favorite Pacat Quotes

1. "Insotit de Matilde si Jorge, care avea patru ani, m-am dus sa traiesc in muntii din Cordoba, la o ferma fara apa curenta si curent electric, in localitatea Pantanillo. Sub maiestuosul cer instelat, m-am simtit impacat. Ceva asemanator cu ceea ce spune Henry David Thoreau: "M-am dus in padure pentru ca voiam sa traiesc in meditatie, sa infrunt doar faptele esentiale ale vietii, sa vad daca puteam trai si sa invat ceea ce era de invatat; ca nu cumva sa descopar, apropiindu-ma de moarte, ca nu traisem cu adevarat"."
Author: Ernesto Sabato
2. "Pentru firea mea, nu pun mana in foc. Este, cred, prea putin ingaduitoare; sigur, prea putin, pentru a conveni celorlalti. Nu pot uita prostiile si pacatele oamenilor atat de repede pe cat ar trebui, si nici ofensele pe care mi le aduc. Nu ma las impresionat de orice incercare ce s-ar face de a ma emotiona. Caracterul meu ar putea fi numit ranchiunos. Buna mea parere o data pierduta, este pierduta pentru vecie."
Author: Jane Austen
3. "Bunaoara, doctorul Tataru ar fi spus o data, într-un grup de medici, ca în Paradis Adam si Eva erau regenerati periodic, asadar întineriti, prin neoplasm; ca numai dupa ce-a intervenit pacatul originar, corpul omenesc a pierdut secretul regenerarii periodice si deci al tineretii fara de batrînete."
Author: Mircea Eliade
4. "Cine oare a creat acest labirint al nesigurantei, acest templu al trufiei, acest ulcior cu pacate, acest ogor semanat cu mii de viclesuguri, aceasta poarta a iadului, acest cos plin pana la refuz de siretlicuri, aceasta otrava care aduce cu mierea: femeia?"
Author: Nikos Kazantzakis
5. "Accetta dunque [...] un bacio con tutto il cuore nella solenne ora di Natale, la più pacata dell'anno, la più misteriosa, in cui i desideri ancora ignari si tendono fino all'estremo e vengono per prodigio esauditi: [...] abbandona ogni dubbio e incomprensione: in quest'ora abbiamo un posticino dentro di noi dove siamo semplicemente bambini, che attende e sta là, fiducioso e mai confuso, nel suo diritto a una grande gioia: questo è il Natale."
Author: Rainer Maria Rilke
6. "Nu exista o alta ilustrare mai mare a bunatatii decat Crucea de la Golgota.Acolo,Domnul Isus a acceptat sa moara pentru pacatele mele.El S-a facut jertfa de ispasire pentru mine.Bunatatea Lui nemarginita mi-a dat dreptul sa ma fac copil al Lui Dumnezeu."
Author: Simon Schrock
7. "«Pacatul tine de etica doar in cazul in care esueaza pe acest concept cu ajutorul pocaintei...Etica [nu este] niciodata observatoare, ci acuzatoare, judecatoare, in actiune.» Intelegem, deci, ca etica nu are o componenta maieutica, cum aveau predica si conversatia socratica - ea acuza, judeca si razbuna universalul. Punctul ingust de vedere al eticii priveste problema pacatului prin notiunea de pocainta: motto-ul unei asemenea atitudini este «am pacatuit, deci trebuie sa ma pocaiesc». De ce este meschina o asemenea atitudine? Pentru ca intentia sa este clara: «trebuie sa ma pocaiesc, pentru a pacatui din nou». Este implicit ca nu se rezolva nimic prin aceasta incadrare etica a pacatului (care face o pauza simbolica, pentru a se reimprosapta, inainte de a-si urma obiceiul) si se intelege mai usor de ce Haufniensis leaga, intr-o nota explicativa, pocainta de repetare sau de «pasiunea absurdului»."
Author: Ştefan Bolea

Pacat Quotes Pictures

Quotes About Pacat
Quotes About Pacat
Quotes About Pacat

Today's Quote

The human race tends to remember the abuses to which it has been subjected rather than the endearments. What's left of kisses? Wounds, however, leave scars."
Author: Bertolt Brecht

Famous Authors

Popular Topics