Top Privid Quotes

Browse top 7 famous quotes and sayings about Privid by most favorite authors.

Favorite Privid Quotes

1. "Ono što je stvarno nikada ne možeumrijeti; umiru samo imena, oblici i prividi."
Author: Eckhart Tolle
2. "Prošlost u vama živi u obliku uspomena, ali uspomene same po sebinisu problem. Zapravo kroz uspomene možemo uciti iz prošlosti i prošlih pogrešaka. Tek kad uspomene, odnosno misli o prošlosti, potpunoovladaju vama, pretvaraju se u teret, postanu problematicne i postanudio vašega osjecaja vlastitog identiteta. Vaša osobnost, uvjetovana prošlošcu,tada postaje zatvor. Uspomene su vam prožete osjecajem vlastiteosobnosti, a kroz pricu opisujete sebe onakvim kakvim se smatrate.To »malo ja« je privid koji prikriva vaš istinski identitet bezvremene ibezoblicne Prisutnosti."
Author: Eckhart Tolle
3. "Uzaludno i pogrešno je tražiti smisao u beznacajnim a prividno važnim dogadajima koji se dešavaju oko nas, nego ga treba tražiti u onim naslagama koja stoleca stvaraju oko nekoliko glavnih legendi covecanstva- legendi o prvom grehu, potopu, Prometeju, Sinu covecijem"
Author: Ivo Andric
4. "Hazelina opsjednutost Hoosierima diljem svijeta klasican je primjer lažnog karassa, prividne ekipe što nema nikakve veze s onime što i kako Bog radi, klasican primjer onoga što Bokonon zove granfalloon. Drugi primjeri granfalloona su Komunisticka partija, Kceri americke revolucije, General Electric Company, International Order of Odd Fellows – bilo koja nacija, bilo kada, bilo gdje. Kako nas Bokonon poziva da pjevamo s njim:„Ako želiš znati što je granfalloonSamo zaviri u napuhani balon"
Author: Kurt Vonnegut
5. "Covjek nije drvo, i vezanost je njegova nesreca, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost. Vežuci se za jedno mjesto, covjek prihvata sve uslove, cak i nepovoljne, i sam sebe plaši neizvjsnošcu koja ga ceka. Promjena mu lici na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi ce zaposjesti njegov osvojeni prostor, i on ce pocinjati iznova. Ukopavanje je pravi pocetak starenja, jer je covjek mlad sve dok se ne boji da zapocinje. Ostajuci, covjek trpi ili napada. Odlazeci, cuva slobodu, spreman je da promijeni mjesto ili nametne uslove. Kuda i kako da ide? Nemoj da se smiješ, znam da nemamo kud. Ali možemo ponekad, stvarajuci privid slobode. Tobože odlazimo, tobože mijenjamo. I opet se vracamo smireni, utješljivo prevareni."
Author: Meša Selimović
6. "Hell, if someome wrote a book about you, well, it'd sell a million copies the day it was released. And if someone else was clever enough to write a parody - you know, to privide som comic relief during these extremely difficult economic times - that would probably be an even bigger seller, or at least it shoud be. So, just come clean with me, Ed. Your secret's safe with me, and whoever reads my internet blog. You...are...a...vampire!"
Author: Stephen Jenner
7. "Zar sve danas nije samo imitacija? Zar u današnjem vremenu nije sve samo imitacija stvarnosti, sve oko nas je u stvari "pravimo-se-da-je-tako". I mir je samo "pravi-se-da-je-mir", i ekonomska kriza je virtuelna, nije prava, pa i rat je samo imitacija, a imitacija je i ekonomski napredak. Ali, i pored toga, milioni ljudi živi i umire u ovom prividnom svetu. Samo se po sebi razume da moraju da žive i umire; i oni su samo ljudi. To je samo po sebi posve razumljivo. Samo što u svemu tome "pravimo-se-da-je-tako" ne možeš da nadeš za šta bi dao svoj život. Ja sam covek koji mora da da sve od sebe, inace ništa ne može da postigne."
Author: Yukio Mishima

Privid Quotes Pictures

Quotes About Privid
Quotes About Privid
Quotes About Privid

Today's Quote

The way black women say "girl" can be magical. Frankly, I have no solid beliefs about the survival of consciousness after physical death. But if it's going to happen I know what I want to see after my trek toward the light. I want to see a black woman who will smile and say, "Girl...."
Author: Abigail Padgett

Famous Authors

Popular Topics