Top Razgovor Quotes

Browse top 8 famous quotes and sayings about Razgovor by most favorite authors.

Favorite Razgovor Quotes

1. "Jer u obicnom, svagdašnjem svijetu ljudskih odnopsa bio je neobicno nalik na stranca. Nelagodno se osjecao medu ljudima i bilo mu je teško ili cak nemoguce zapodjenuti razgovor bilo s kime osim s onim koji je govorio njemu vlastitim, intelektualnim jezikom ideja. U emocionalnom je pogledu bio stranac."
Author: Aldous Huxley
2. "Ima smisla roditi se da bi se doživeo jedan...razgovor."
Author: Dobrica Cosic
3. "Od našeg razgovora, naravno, nije bilo ništa. Ja nisam znao šta da joj kažem, a ona, verovatno ne bi razumela. Samo sam gorko zaplakao, i tako otišao ne rekavši joj ništa."
Author: Fyodor Dostoyevsky
4. "Sto vise samujes i cutis o sebi,sve ti je plici u ludji razgovor tvog susjeda."
Author: Ivo Andric
5. "Volim da porazgovaram, od razgovora sve postane svjetlije i svježije, kao da se prozori na kuci otvore... Nisam narocito pametan, niti mislim da je to važno, važnije je da je covjek pravedan i da se ne truje ružnim mislima. Mucno bi bilo živjeti obeshrabren, treba vidjeti i onu stranu koja nije protiv covjeka."
Author: Meša Selimović
6. "U mašti mi je sve zanimljivo, atraktivno i stvarno. Poceo sam da od celog ovog poznatog sveta stvaram jedan novi. Da bih mogao dobro da pišem, treba da mi je dobrano dosadno; da bi mi bilo dobrano dosadno, treba da udem u život. Taman kad se nalazim u toj gunguli, kancelarijama, telefonskim razgovorima, ljubavnoj vezi, prijateljstvu, suncanoj obali ili sahrani na kiši, dakle kad samo što ne stupim u samu srž zbivanja, odjednom osetim da sam po strani. Pocnem da maštam. Ako ste pesimista, možete pomisliti da se dosadujete. U oba slucaja neki unutrašnji glas vam govoru : "Vrati se u sobu i sedi za sto."
Author: Orhan Pamuk
7. "Kako je razgovor skrenuo od onoga kada ga je željela poljubiti do ovogasada kada ga želi necime zveknuti u glavu?I zašto nije bila ni najmanje iznenadena?"
Author: Rachel Gibson
8. "Dosta nam je govora, nama su potrebni razgovori..."
Author: Sulejman Bugari

Razgovor Quotes Pictures

Quotes About Razgovor
Quotes About Razgovor
Quotes About Razgovor

Today's Quote

If people ask me,I always tell them:"Quite well, thank you, I'm very glad to say."If people ask me, I always answer,"Quite well, thank you, how are you today?"I always answer, I always tell them, If they ask mePolitely...BUT SOMETIMES I wish That they wouldn't"
Author: A.A. Milne

Famous Authors

Popular Topics