Top Relatie Quotes

Browse top 4 famous quotes and sayings about Relatie by most favorite authors.

Favorite Relatie Quotes

1. "Motivele care-i determina pe oameni sa actioneze sint in numar de trei: a) Egoismul, care determina bunastarea individului; el este fara margini; b) Rautatea, care doreste nenorocirea aproapelui; c) Mila, care vrea binele aproapelui; ea merge pina la noblete si grandoare. Orice actiune omeneasca are drept cauza unul din aceste mobile, lucrind in parte sau impreuna. Egoismul de care cu totii sintem plini si pe care-l ascundem din politete se tradeaza in momentul in care instinctiv cautam in fiecare persoana pe care-o vedem o relatie sau un mijloc de parvenire catre unul din scopurile pe care le urmarim. Cind facem o cunostinta noua primul nostru gind este de a sti daca si cit ne poate fi folositoare; daca nu poate, nu reprezinta nimic pentru noi. Este in natura fiintei umane sa vada in aproapele sau un posibil mijloc pentru a-si atinge scopurile."
Author: Arthur Schopenhauer
2. "Un barbat indragostit e sters de pe lista celor vii. Devine idiot, nu numai idiot, dar primejdios. Intrerup, cu barbatii indragostiti de mine sau care, cel putin, pretind ca sunt, orice relatie apropiata, mai intai pentru ca ma plictisesc, apoi, pentru ca devin suspecti, ca un caine turbat care poate avea o criza. Ii trec, asadar, in carantina morala, pana cand se vindeca. Sa nu uiti asta. Stiu foarte bine ca, la tine, dragostea e doar un soi de pofta, in timp ce la mine ar fi, dimpotriva, un soi de comuniune a sufletelor, care nu face parte din religia barbatilor. Tu ai intelege litera, iar eu spiritul..."
Author: Guy De Maupassant
3. "Toen fotograferen nog iets bijzonders was en een afdruk relatief duur lachte iedereen die op de foto ging. Alsof de foto zo meer waard werd."
Author: J. Bernlef
4. "Altfel spus; orice relatie de dragoste se intemeiaza pe niste conventii nescrise, pe care partenerii le stabilesc inconstient din primele saptamani. Traiesc amandoi ca intr-un vis, in acelasi timp, fara sa-si dea seama, redacteaza in amanuntime, ca niste jurnalisti intransigenti, clauzele contractului lor. O,amanti! fiti prudenti in aceste prime zile primejioase. Daca veti duce celuilalt micul dejun la pat, va trebui sa faceti asta mereu, de nu veti fi acuzati de indiferenta si tradare."
Author: Milan Kundera

Relatie Quotes Pictures

Quotes About Relatie
Quotes About Relatie
Quotes About Relatie

Today's Quote

Why am I trying to become what I don't want to be … when all I want is out there, waiting for me the minute I say I know who I am."
Author: Arthur Miller

Famous Authors

Popular Topics