Top Rouw Quotes

Browse top 23 famous quotes and sayings about Rouw by most favorite authors.

Favorite Rouw Quotes

1. "Liefde, wat is liefde? Ik geloof dat liefde iets is wat eigenlijk geen woorden kan hebben. Liefde is iemand begrijpen, van iemand houden, geluk en ongeluk met hem delen. En daarbij hoort en den duur ook de lichamelijke liefde, je hebt wat gedeeld, iets weggegeven en iets ontvangen en of je dan getrouwd ongetrouwd bent, of een kind krijgt of niet. Of je eer weg is of niet, dat komt er allemaal niet op aan, als je maar weet dat er voor je hele verdere leven iemand naast je staat, die je begrijpt en die je met niemand hoeft te delen."
Author: Anne Frank
2. "Ik lees nauwelijks fictie. Onder ons gezegd en gezwegen, ik vind het iets voor verveelde huisvrouwen. Fictie. Dan Brown heb ik gelezen, omdat zoveel mensen dat kochten. Ik dacht, eens kijken of de massa smaak heeft. Maar dat was dus niet zo."
Author: Arnon Grunberg
3. "Zijn lievelingsvijandin, de vrouw met wie hij zijn oorlog had willen uitvechten, zijn laatste, maar ze vocht niet terug."
Author: Arnon Grunberg
4. "Zo was Hofmeester een man geworden die bang was weer te worden wat hij nooit meer wilde zijn: de minnaar van de vrouw die zijn dochter was."
Author: Arnon Grunberg
5. "Te veel kennis over onszelf doen we op uit de blikken van anderen. Wij vertrouwen eerder op hoe wij gezien worden dan op hoe wij onszelf zien."
Author: Arthur Japin
6. "Verdriet kan zo vertrouwd worden dat het je houvast geeft, maar ik geef het je te doen om overeind te blijven wanneer je enige droom in één klap uitkomt."
Author: Arthur Japin
7. "Lees je Céline?' vroeg een vrouwenstem. Haar stem klonk tamelijk sexy. Ik had me al een tijd eenzaam gevoeld. Tientallen jaren eigenlijk.[...]'Nou, aan de slag. Ik wil Frankrijks grootste schrijver. Ik wacht al heel lang."
Author: Charles Bukowski
8. "Er is waarschijnlijk geen ongunstiger moment om de vrouw over wie je elke nacht droomt te ontmoeten dan wanneer je koeiendarmen aan het uitkoken bent."
Author: Charles Lewinsky
9. "Gelukkig liet ik veel eerder al, en buiten het medeweten van Moniek, testamentair vastleggen dat het mij waarlijk worst zal wezen waar mijn stoffelijk overschot belandt. Zolang het maar niet naast mijn vrouw in de grond wordt gestopt! Moniek en ik hebben meer dan nachten genoeg als lijken naast elkaar gelegen, dat we het niet ook nog eens hoeven te doen in een familiegraf."
Author: Dimitri Verhulst
10. "De ijskoningin van de pose liet zich het liefst van al portretteren in een decor van bloemen of struiken. Ze had ook de eigenaardige tic deze bloemen of struiken te moeten aanraken voor de camera. Heel lullige foto's levert dat op, een vrouw die stokstijf met een bevroren tandpastareclameglimlach de lens aangaapt en onderwijl in een mimosa knijpt."
Author: Dimitri Verhulst
11. "Zeven jaar lang heb ik dag en nacht met slechts een gedachte voor mijn geest rongelopen - haar. Als er maar een christen was die zo trouw aan zijn God was als ik aan haar, dan zouden we vandaag allemaal Jezus Christus zijn. Dag en nacht dacht ik aan haar, zelfs als ik haar bedroog."
Author: Henry Miller
12. "De wiegen der beschaving zijn de verpestende riolen van de wereld, het knekelhuis waarin de stinkende baarmoeders hun bloederige pakjes vlees en been toevertrouwen."
Author: Henry Miller
13. "In elke man schuilt de vrouw die hij graag aan zijn zijde heeft."
Author: Ignace Dermaux
14. "Ik ben de enige die al de vrouwen die ze geweest is in haar kan zien. Soms raak ik haar dan aan, raak ik ze allemaal tegelijk even zachtjes aan."
Author: J. Bernlef
15. "Vertrouwen hebben in anderen zegt vooral veel over hoe stabiel je zelf bent."
Author: Johan Theorin
16. "Als ik niet naar het feest kan vanwege haar lesbische lust, GAAT JUFFROUW STAMP DOOD, ZE GAAT DOOD."
Author: Louise Rennison
17. "Hij zegt: "Hoor eens, Georgie, je bent nu een jonge vrouw(wat was ik dan eerst, een jong paard?)"
Author: Louise Rennison
18. "Verliezen we soms met de komst van de woorden het vertrouwen? Het vertrouwen dat het volk in het bos wel bezit?"
Author: Marianne Fredriksson
19. "Zijn hele leven was hij bang haar te kwetsen. En alleen daarom onderwierp hij zich vrijwillig aan de discipline van een afstompende monogamie. Twintig jaar later blijkt opeens dat zijn bezorgdheid totaal overbodig is en dat hij tientallen vrouwen heeft gemist vanwege een misverstand!"
Author: Milan Kundera
20. "Iemand zou de hoop kunnen koesteren dat hij door zijn verwachtingen te reduceren werkelijker zou kunnen worden, dat hij zichzelf zou kunnen beperken tot een harde, betrouwbare kern en daarmee immuun zou worden voor de pijn van de teleurstelling. Maar hoe zou het zijn om een leven te leiden dat zich verre houdt van grootse, onbescheiden verwachtingen, een leven waarin alleen nog banale verwachtingen bestaan, zoals de verwachting dat de bus komt?"
Author: Pascal Mercier
21. "Je kunt alles doorstaan zei Phoebe, zelfs als het vertrouwen geschonden is, als het maar eerlijk wordt bekend. je wordt dan levenspartners op een andere manier, maar je kunt nog wel partners blijven. maar liegen- liegen is een goedkope manier van macht uitoefenen over de ander. wie liegt, kijkt toe terwijl de ander handelt op basis van onvolledige informatie- met andere woorden zichzelf vernedert. ... het is toch eeuwig hetzelfde verhaal. de man verliest de hartstocht voor de huwelikspartner, zonder dat kan hij niet leven. de vrouw is pragmatisch. de vrouw is realistisch. zeker de hartstocht is geluwd, maar zij is tevreden met de lichamelijke genegenheid, gewoon samen met hem in bed liggen, hij in haar armen, zij in de zijne. maar voor hem is dat niet genoeg. hij is een man die niet zonder leven kan"
Author: Philip Roth
22. "Het stelt me buitengewoon gerust,' zei ze, terwijl ze de geïnhaleerde rook uit-sprak, 'te horen dat u geen hartstochtelijk mens bent. Hoe zou u trouwens ook? Dan zou u uw aard moeten verloochenen. Hartstocht betekent : leven omwille van het leven. Maar het is bekend dat jullie leven omwille van de belevenis. Hartstocht betekent zichzelf vergeten. En jullie is het erom begonnen jezelf te verrijken. C'est ça. U hebt er geen flauw vermoeden van dat dat een afschuwelijke vorm van egoïsme is en dat jullie je op zekere dag zullen ontpoppen als vijanden van de mensheid."
Author: Thomas Mann
23. "Een man viel,sleepte heesters, spreeuwen, schoonheid met zich mee.‘Doe dat nog eens,' zei een vrouw,en hij viel opnieuw,sleepte triestheid en muziek en liefdemet zich mee,en kasten vol kinderen.‘En nog eens,' zei zij,en hij viel met een schreeuw,sleepte de zon met zich mee.‘En nog eens,' zei zij,en het werd koud om hem heen -hij viel in duizend stukken.‘En nog één keer,' zei die vrouw,en hij viel opnieuw."
Author: Toon Tellegen

Rouw Quotes Pictures

Quotes About Rouw
Quotes About Rouw
Quotes About Rouw

Today's Quote

I hate to tell you, dragon, but that's an integral part of the whole usiness," he whispered. "If you're afraid to touch me then we're not going to get very far."She lifted her head to look at him. "I thought I could lie back and let you ravish me," she said with complete honesty.He shook his head, the smile hovering around his lips, his eyes intent. "This is a cooperative effort, my love. You have to do your part."
Author: Anne Stuart

Famous Authors

Popular Topics