Top Srce Quotes

Browse top 55 famous quotes and sayings about Srce by most favorite authors.

Favorite Srce Quotes

1. "Tada se pojavi neki glupan. Tada se, po prvi put, te toliko izoštrene oci prevare i u njima zasjaju lijepe boje. Ako glupan izgovori nekoliko stihova, vec misle da je pjesnik. Misle da on shvaca razvaljene parkete, vjeruju da on voli mungose. One misle da mu laska to povjerenje otrovnice koja se njiše, pod stolom, medu njegovim nogama. Poklanjaju mu svoje srce, koje je divlji vrt, njemu, koji voli samo njegovane perivoje. I tako glupan odvodi kraljevnu u ropstvo."
Author: Antoine De Saint Exupéry
2. "Kdor hoce videti, mora gledati s srcem. Bistvo je ocem nevidno."
Author: Antoine De Saint Exupéry
3. "Samo se srcem dobro vidi, suština je ocima nesaglediva."
Author: Antoine De Saint Exupéry
4. "Smrtonosan je život, ali smrti odoleva.Jedna strašna bolest po meni ce se zvati.Mnogo smo patili! I, evo, sad pevaPripitomljeni pakao. nek srce ne okleva,Isto je pevati i umirati."
Author: Branko Miljkovic
5. "Ispražnjeno srce još je uvek živo."
Author: Branko Miljkovic
6. "Pogled se ti bo razjasnil šele, ko se boš zazrl v svoje srce. Kdor zre navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi."
Author: C.G. Jung
7. "Kad budu svi roktali svojim svinjskim srcima, poslednji koji ce još gledati ljudskim ocima i osecati ljudskim srcem bice oni kojima ne bejaše strano iskustvo umetnosti."
Author: Danilo Kiš
8. "... i najtvrde srce da se rasplace. Ili ja to kroz svoje, sva druga srca gledam."
Author: Derviš Sušic
9. "Glavu gore. Ima i one vrste, srest ceš ih, koji citaju iz ociju kako ti srce kuca. Njih vredi cekati…A onim drugima se nasmeši, mahni i odi.To je sve što zaslužuju…"
Author: Ðorde Balaševic
10. "I onda kada sam mislio da je pravo vreme da odem, da zaboravim, i kada sam verovao da mi je svejedno, ona bi banula niotkud i sve bi pocelo ponovno... Ne znam zašto me taj pogled toliko ocaravao, a da budem iskren, nisam se preterano ni otimao kada je bila u mojoj blizini. Sa srcem ne možeš kako želiš..."
Author: Ðorde Balaševic
11. "Neko emocije troši polagano,a neko svoje srce ispali razuzdano,kao pun šaržer,pa u jednoj kišovitoj aprilskoj noci odvoli za citav život."
Author: Ðorde Balaševic
12. "- Autoritativno, poput lijecnice, na prste je nabrojala šest sastavnica pouzdane terapije za slomljeno srce: Vitamin E, mnogo spavati, piti mnogo vode, otputovati daleko od osobe koju si volio, meditirati i objasniti srcu da je to njegova sudbina."
Author: Elizabeth Gilbert
13. "- Cini mi se da se u pokušajima meditacije samo svadam sa sobom.- To je samo tvoj ego, koji nastoji zadržati vlast. Drži te u osjecaju podvojenosti, pokušava te uvjeriti da si manjkava, poremecena i usamljena umjesto potpuna. Nastaviš li duhovnim putem, tvoj ce ego uskoro ostati bez posla, a sve ce odluke donositi tvoje srce. Odvrati mu pozornost. Umjesto da misli pokušavaš silom izgurnuti iz svojega uma, daj mu nešto zdravije cime se može igrati. Primjerice, ljubav."
Author: Elizabeth Gilbert
14. "A sretni Dick sigurno nije jedan od tih sposobnih ljudi; morao bi biti manje netaknut, pa cak i pomalo i nagrižen. Ako mu to život nece pružirti, onda bolest ili slomljeno srce ili kompleks manje vrijednosti nisu nikakav nadomjestak, premda bi bilo zgodno lijeciti kakva polomljena rebra dok ne ispadnu bolja od izvorne grade."
Author: F. Scott Fitzgerald
15. "Nitkovu bi uzvratila na prezir dakako samo prezirom, ali ipak bi je zaboljelo srce kad bi se tko narugao onomu što ona smatra za svetinju, makar tko se podrugivao. Nije to potjecalo od nedostatka odlucnosti. Potjecalo je donekle i od toga što je preslabo poznavala svijet, što je preslabo poznavala ljude i zatvarala se u svoj zakutak. Takvim je ljudima teško kad se kasnije razocaraju; još je teže kad osjecaš da si sam kriv. Zašto si ocekivao više nego što ti se može dati? A takve ljude ocekuje svaki cas takvo razocaranje."
Author: Fyodor Dostoyevsky
16. "Socutno srce je ucinkovitejše proti zlu kot vojska. Vojska lahko napade drugo vojsko, ne more pa napasti zla. Socutno srce lahko napade zlo neposredno- privede Luc, tja kjer je ni bilo."
Author: Gary Zukav
17. "Znaš li da je mladi školski naraštaj silno glup ? Nekada je imao više pameti; zabavljao se ženama, macevanjem, orgijama; sad se doteruje po Bajronu, sanja o ocaju i do mile volje okiva sebi srce ... Utrkuju se ko ce imati blede lice i najlepše reci : sit sam sveta ! Sit sveta ! Žalosno zaista : sit sveta u osamnaestoj godini ! Zar ne postoji više ljubav, slava, poslovi ? Zar je sve umrlo ? Nema više prirode, nema cveca za mladog coveka ? Ostavimo se jednom toga. Dajmo se na tugu u umetnosti, pošto više osecamo tu stranu, ali dajmo se veselju u životu; neka puca zapušac, neka se drolja svlaci, sto mu muka ! Pa ako nam neke veceri, u sumrak, dok za jedan cas traju magla i sneg, dode neka dosada života, pustimo je neka dode, ali ne cesto. Treba sebi cešati srce s vremena na vreme sa malo bola, da sva gamad sa njega spadne. To je to što tebi savetujem, što se ja trudim da primenim. – Ernestu Ševalijeu, 15. Aprila 1839"
Author: Gustave Flaubert
18. "O, Bože, zašto si mi dao srce koje me bez prestanka vuce za daljinom i ljepotom nevidenih krajeva? Zašto si ucinio da sreca moja uvijek boravi ondje gdje mene nema?"
Author: Ivo Andric
19. "Neka ti nije žao rad samoce i šutnje što je oko tebe. Možda udes dobro misli s tobom, možda je to stara necija molitva koja te okružuje tišinom kao zaštitom, možda u tvom cutanju leže pokopane rijeci koje nose nemir i nesrecu.U samoci je brod tvoj miran, desnu ruku držiš na kormilu. - Ludo srce, zar ti nije žao da te ne vitla bura bespucem?"
Author: Ivo Andric
20. "A mali mikrofoni?Kako bi bilo kad bi ih svi progutali,pa da preko malih zvucnika,koji bi se mogli nalaziti u nekom od džepova kombinezona,prenose zvuk vašeg srca?Kad biste nocu na skejtbordu prolazili ulicom,mogli biste cuti kako drugima kuca srce,a oni bi mogli cuti vaše srce,nešto kao na ultrazvuku.Cudno je što se pitam bi li svima srce pocelo kucati istovremeno,uskladeno,kao što sve žene koje žive zajedno imaju uskladene mjesecnice,za što znam,iako zapravo ne želim znati.To bi bilo tako neopisivo cudno,osim što bi ono mjesto u bolnici na kojem se radaju bebe zvucalo poput kristalnog lustera na brodu,jer djeca još ne bi mogla uskladiti otkucaje.A na ciljnoj crti njujorškog maratona sve bi zvucalo kao da je izbio pravi rat."
Author: Jonathan Safran Foer
21. "Srce pravi...Kdaj se bova dvignila?Razum pravi...Kdaj bova šla?Pol leta utrujaš svoje možgane,cilj pa je samo kilometer proc."
Author: Kabir
22. "Možda je tako trebalo biti,možda se tako život razvijao ako živiš dovoljno dugo.Radost i tuga sastavni su dio paketa;trik je u tome da osjetiš sve,ali da se malo cvršce držiš radosti jer nikad ne znaš kad bi se snažno srce moglo ugasiti."
Author: Kristin Hannah
23. "Osvojila mi je srce poput nemilosrdnoga vojskovode i sad sam rob misli i osjecaja kojima ne mogu vladati.Misli mi lutaju u pravcima koje ne odabirem sam i obuzimaju me napadi tjeskobe kojima ne znam izvor.Umirem od želje da je vidim,da razgovaram s njom,da je pogledam u oci..."
Author: Mahbod Seraji
24. "Smrtna opasnost ne dotice se njezine duše. Ne vidi i ne cuje grmecu rastucu bujicu i jace se privija uz njega. On je miran, dok oko njega dozivaju, zapomažu. (...) U njegovu dušu ulazi spokojnost, draga, kao da ga miluje. Stoji na pecini i osjeca kao da je svijetu oteo, ugrabio njezino tijelo. Drži ga u narucju... i ne da ga više nikome. Casovi teku nijemo kao da su citav život. Sve što je bilo prije toga, nestaje u njegovu sjecanju. Ima samo jednu životnu spoznaju: da na grudima drži nju... Nicim ne mjeri vrijeme, sam je sa svojim srcem i s njom. Osjeca se na pragu prelaza u drugi svijet. (...) Pogleda dolje. Voda opada, a on još uvijek drži svoje blago... Zar ga opet mora ljudima vratiti?"
Author: Marija Jurić Zagorka
25. "Oh, znao sam: gonilo me, ranjavalo, razdiralo srce. Kad bi pala tiha noc i zvijezde zatreperile na nebu, moje srce dolazilo bi tiho, pritajeno šuljajuci se k meni, moleci me milost da budem dobar, da se sjetim njegovih patnji, da popustim njegovim osjecajima, dopustim mu samo nekoliko suza kojima bi se olakšalo cežnju za onom koja se uvukla u nj i tamo se zakovala..."
Author: Marija Jurić Zagorka
26. "U njezinim ocima drhtale su suze...A on je osjecao da pripadaju njemu...Sva mu duša zatrepti. Nije vidio ništa drugo nego njezine suzne oci, ni na šta nije više mislio, samo je osjecao nju. U tom osjecaju povuce njezine ruke i privine ih na svoje grudi. Ona se nije opirala. Osjecala je da mu srce burno udara, da je svaki udar jedan krik za njom, vapaj k njoj, da je svaki dah ovog muškarca njezin...Kroz tvrdi oklop kojim je okovala svoje srce provali zatajena ljubav. Misli i razbor utekoše, ona klone na njegove grudi...Zadrhtao je kao trstika, kad je zahvati vihor. Njegove jake ruke obuhvate je, privinu k sebi tako cvrsto, silno i pohlepno kao da ce je pretvoriti u sebe. Sve misli, sav razbor zanijemiše, obamriješe. Samo srca šapcu, dozivaju se i cjelivaju u besvjesnom omamnom zagrljaju. Sunce se spuštalo na zapad i kroz velike prozore opraštalo se s njima svojim krvavim suzama. Tiho i necujno šuljaju se trenuci da ih ne probude iz sna."
Author: Marija Jurić Zagorka
27. "Svi hoce u visine. Želudac se penje u srce, jetrica u salo, poštenje u džepove, samo je pamet prosjakinja, a nitko joj ne dobacuje ni prebijenog groša."
Author: Marija Jurić Zagorka
28. "-Tomo! Vi imate - suza? (...) -Recite zbog cega vas je snašla tolika bol da vam se srce rasplakalo? Trenutak šutnje, a onda on odvrati šapatom koji odaje teški napor: -Obešcašcujem vas time što sam ovdje! (...) -Da mogu popraviti to, kneginjice, pretvorio bih sve što je gore na palubi živo u leševe. -Pa ipak ste život svoj žigosali za sva vremena - sramotnim imenom viteza otimaca. -Vitez otimac slavan je i castan prema onom mom drugom nedjelu. -Ubojica ste? -Mnogo gore. (...) -Što ste još? -Svetogrdnik! -Svetogrdnik? Kakvu ste to svetinju pogrdili? -Vas! Vas..."
Author: Marija Jurić Zagorka
29. "Lako je filozofirati, ali srce se ne da obmanuti. Ono svakim svojim otkucajem traži odgovor na svoje pitanje."
Author: Marija Jurić Zagorka
30. "Probudila se njezina tiha ljubav što je do sada bila samo kao neki san. Ljubomor je zgrabio srce i valja ga u bolu, nikad iskušenom, nikad slucenom. Do ovog casa nije poznavala drugo do želju da usreci njega, pomogne mu da on stekne ženu koju ljubi. U casu kad je prešao taj prag - jauknula je poput pregaženog pseta na pragu njegova gospodara. (...) "Zašto ova bol? Što sam htjela, željela, ocekivala? Da on bude sretan! Sad je sretan! I ja sam sretna - sretna" - govori sebi, a bol je guši i suze padaju..."
Author: Marija Jurić Zagorka
31. "Dobro srce katkad je covjeku i narodu jedini neprijatelj."
Author: Marija Jurić Zagorka
32. "Ljudi nemaju srce poput mojeg. Ljudsko srce je pravac, moje je kružnica,a imam i beskrajnu sposobnost da budem u pravo vrijeme na pravome mjestu.Slobodno tome, uvijek zaticem ljude u najboljen i najgorem izdanju. Vidim njihovu ružnocu i njihovu ljepotu, i pitam se kako ista stvar možebiti i jedno i drugo. Pa ipak, na jednome im zavidim.Ljudi su, ako ništa drugo, dovoljno razumni da umru."
Author: Markus Zusak
33. "Pusto mi je u duši. Prazno mi je srce."
Author: Meša Selimović
34. "S onima koji ne umru slucajno stvari stoje ovako: prerezanih žila umiru žene i homoseksualci, metak u glavu ispale vojnici i grubijani, tabletama se dokrajce glumci i romanticari, u srce pucaju nespretnjakovici i neurotici, vješaju se neobaviješteni i perverznjaci, s mostova skacu slavohlepni i slabici, s krovova i visokih katova skacu ocajnici i teoreticari."
Author: Miljenko Jergović
35. "Ali izmedu sadašnjice i konacnog kraja prostire se Život. Nit mu je krenuo ususret, širom otvorivši ne samo oci nego i srce."
Author: Neil Gaiman
36. "Iznova, ona krhotina stakla zabada u grudi, dublje, sve dublje. Više ga necu ni vidjeti, više koljena nece zaklecati kad srce šapne da je negdje blizu."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
37. "Ne vem, iz kakšnega daljnega casa mi prihajaš cedalje bolj naproti. Tvoje sonce in zvezde te ne morejo za zmeraj skriti pred menoj. Marsikakšno jutro in vecer je bilo slišati tvoje stopnje in tvoj sel je prišel v moje srce in me skrivaj poklical.Ne vem, zakaj je danes moje življenje tako nemirno in mi srce prešinja obcutek trepetajocega veselja. Kakor da prihaja cas, ko naj koncam svoje delo, in v zraku cutim rahel duh tvoje blage navzocnosti."
Author: Rabindranath Tagore
38. "Ova je vezaosuðena na to da završi slomljenim srcem, ali možda,bude li oprezna, možda joj nece ukrasti cijelo srce. Bude lipazila, možda uspije sacuvati barem komadic."
Author: Rachel Gibson
39. "Ne možeš kontrolirati to tko ce te privuci. A ne možeš nikontrolirati koga tvoje srce želi.«"
Author: Rachel Gibson
40. "Ljudima prvo gledam u noge, da bih im dao vremena da izbace sažaljenje iz ociju. Ne podnosim da me sažaljevaju. Ništa gore. Neka žale onako ljudski, u sebi, u srceu, ne moraju mi pokazivati ocima."
Author: Refik Osmanović
41. "Tek kad duboko i emocionalno spoznamo da je život kratak i da nam je vrijemeograniceno, tek tada možemo živjeti punim plucima i potpuno se predati sadašnjosti. Da ti jepreostala samo jedna godina života, kladim se da bi je proživio drugacije no što sada živiš.Pripazio bi da živiš bez žaljenja, prihvacao bi rizike i otvorio bi svoje srce ljubavi, živio bistrastveno, sa užitkom, usredotocen na ono što je vrijedno."
Author: Robin S. Sharma
42. "Tako sem se naucil,da je pomembno to, kar je v notranjosti, ne glede na to, kako cudovit je zunanji svet. In ce je tvoj notranji svet neurejen in nezdrav, te ne bo osrecilo nic, kar dobiš zunaj. Ce pa je tvoj notranji svet zdrav in izpolnjen, ti bodo najpreprostejše in najosnovnejše reci v zunanjem svetu napolnile srce in dušo."
Author: Robin S. Sharma
43. "Srce, kako si nerazumno!Najprej zaljubiš se,Potem pa te skrbi življenje lastno.Najprvo ropaš, kradeš,potem pa zaskrbi te zakon.Govoriš, da ljubiš,pa vendar se ozirašna besede drugih!"
Author: Rumi
44. "...profesori nisu mogli da se odluce da me smatraju'umetnikom'. –On je veoma ozbiljan-govorili su- veoma vešt i uspeva u onome što naumi. Ali, hladan je kao led, u njegovim delima nema emocije, jer on nije licnost. On je racionalan i, bez sumnje, intelektualac. Za umetnost treba imati srce!"
Author: Salvador Dalí
45. "Konjak, vino - tako se opija srce."„ A votka, za šta je ona?"„Za dušu. Ako je bol neutoljiv."
Author: Sergei Lukyanenko
46. "Vaše vreme je ograniceno. Stoga, nemojte ga protraciti tako što cete živeti tudi život. Nemojte upasti u zamku i živeti sa mišljenjem drugih ljudi. Ne dozvolite da buka stavova i mišljenja drugih potisne vaš unutarnji glas. I najvažnije, imajte hrabrosti da sledite svoje srce i svoju intuiciju. Oni vec nekako znaju šta želite postati. Sve ostalo je sporedno"
Author: Steve Jobs
47. "Vsako srce nosi v svojem najskrivnejšem koticku drobtinico vednosti- spominja se kraja, trenutka v katerem je bilo srecno, in po tistem kraju se mu toži, tja se želi vrniti."
Author: Susanna Tamaro
48. "Ima jedan dan kada svaka mlada djevojka pogleda ovako. Teško onome ko se nade tu!Ovaj prvi pogled duše koja još samu sebe ne poznaje kao zora je na nebu. To je budenje necega zracog i nepoznatog. Ništa ne može da izrazi opasnu car ove neocekivane svjetlosti koja najedn neodredeno obasje divne tmine i u kojoj su spojena sva sadašnja nevinst i sva buduca strast. To je neka vrsta neodlucne nježnosti koja se otkrije nasumice i koja ocekuje. To je zamka koju nevinost nehotice razapinje i u koju hvata srce i ne hoteci i ne znajuci. To je djevojce koje gleda kao žena."
Author: Victor Hugo
49. "Sretan je, cak i kad strepi, svaki onaj kome je Bog dao dušu dostojnu ljubavi i nesrece! Ko na ovoj dvostrukoj svjetlosti nije vidio stvari ovog svijeta i ljudsko srce, taj nije vidio ništa istinito i ništa ne zna."
Author: Victor Hugo
50. "... imala je hladno srce. Nije to bila njena krivnja, nije joj nedostajalao sposobnosti da voli; jao! nedostajala joj je mogucnost."
Author: Victor Hugo

Srce Quotes Pictures

Quotes About Srce
Quotes About Srce
Quotes About Srce

Today's Quote

He doesn't know the meaning of the word fear, but then again he doesn't know the meaning of most words."
Author: Bobby Bowden

Famous Authors

Popular Topics