Top Svemir Quotes

Browse top 9 famous quotes and sayings about Svemir by most favorite authors.

Favorite Svemir Quotes

1. "Rijeci stvarnost svode na nešto što ljudski um može shvatiti, a to nijeosobito mnogo. Jezik se sastoji od pet temeljnih zvukova koje stvarajuglasnice. To su samoglasnici a, e, i, o, u. Drugi zvuci su suglasnici kojise stvaraju pritiskom zraka: s, f, g i ostali. Vjerujete li da bi kombinacijatakvih temeljnih zvukova ikada mogla objasniti tko ste vi, krajnju svrhusvemira i l i cak ono što su stablo i l i kamen u svojoj biti?"
Author: Eckhart Tolle
2. "Ovo je promjenjiv svemir, a mi smo najneobicnija promjena od svih. Mi treperenjem odgovaramo na mnoge utjecaje. Našim buducnostima treba stalno obnavljanje podataka."
Author: Frank Herbert
3. "Možda ce u vrtu biti nešto drugacije - divlji bizoni, svemirski brod, brda crvenih ruža. Otvaram stražnja vrata vrlo polako, moleci svijet da mi donese nešto novo i iznenadujuce. Ali sve je zastrašujuce poznato - prazne gredice cvijeca, mokra trava i niski sivi oblaci."
Author: Jenny Downham
4. "Trebaju nam mnogo veci džepovi,razmišljao sam ležeci u krevetu i brojeci tih sedam minuta potrebnih normalnom covjeku da utone u san.Trebaju nam divovski džepovi,džepovi dovoljno veliki za našu obitelj i prijatelje,cak i ljude koji nam nisu na popisu,ljude koje nikada nismo upoznali,ali ih ipak želimo zaštiti.Trebaju nam džepovi za gradske opcine i za cijele gradove,džep u koji bi stao citav svemir.Ali znao sam da džepovi ne mogu biti toliko veliki.Na koncu svi ostanu bez sviju.To se ne može izbjeci nikakvim izumom,pa sam se,te noci,osjecao poput kornjace koja na ledima nosi sve ostalo što postoji u svemiru."
Author: Jonathan Safran Foer
5. "Za mene je ovaj svet uvek bio svet magije, od najmanjih nogu i mnogo pre nego sto sam na ulicama Osla poceo da pratim neku devojku sa pomorandzama. Idalje imam osecaj da sam video nesto sot niko drugi nije. Tesko je opisati to osecanje jednostavnim recima, ali zamisli ovaj svet pre sveg ovog modernog raspredanja o prirodnim zakonima, evolucionistickoj teoriji, atomima i molekulima DNK, biohemiji i nervnim celijama - da, pre nego sto je ova lopta pocela da se okrece, pre nego sto je svedena na "planetu" u svemiru i pre nego sto je ponosno ljudsko telo podeljeno na srce, pluca, bubrege, jetru, krvni sistem, misice, zeludac i creva. Pricam o onom vremenu kada je ljudsko bice blo ljudsko bice, tj. celovito i ponosno ljudsko bice, ni manje ni vise. Tada svet nije bio nista drugo do iskricava bajka."
Author: Jostein Gaarder
6. "Svemir je jednostavan, onakav kakav jestili onakav kakav nije, ali ljudska bica sve kompliciraju."
Author: Miguel Ruiz
7. "Izum lokomotive sadrži u klici plan zrakoplova koji neizostavno vodi do svemirske rakete. To je logika sadržana u samim stvarima, ili, da kažemo drukcije, dio je božanskog nauma. Možete cijelo covjecanstvo zamijeniti za neko drugo, ipak ce evolucija koja ide od bicikla do rakete ostati nepromjenjena. Covjek nije autor te evolucije, nego samo izvršitelj. Cak jadni izvršitelj, jer mu nije poznat smisao onoga što izvršava. Taj nam smisao ne pripada, pripada samo Bogu, a mi smo ovdje da ga slušamo kako bi mogao raditi što mi se svida."
Author: Milan Kundera
8. "I najveca je snaga samo u drugima jaka. Samoj sebi je slabost.Zato vas upozoravam: Ako nadjete sebe i odlucite ovako da hodate na rukama morate biti uporni i biti cudesno odvazni da prihvatite zemlju i drzite je na rukamaAko je ispustite, polomice vam vrat. I svemir ce vas zatrpati svojom tezinomJer po zemlji se ne gazi.Treba je pridrzavati i treba joj ppmoci da bude mlecna i cista u ponorima bezmerjaValja se dobro osloniti o svoju hrabrost i ljubav, i plave slojeve nadeTo vam je najprostiji nacin da pronadjete sebe i domognete se mnogih nesvakidasnjih cuda."
Author: Miroslav Antić
9. "Snovi su se raspršili, ostala je gola, opora realnost. Ipak, osjecam da bez obzira gdje sada bio, šta radio, bio pijan ili trijezan, pricljiv ili šutljiv, misliš isto što i ja - da na kraju svijeta, u beskraju svemira, postojimo samo nas dvoje, da smo nas dvoje zapravo cio jedan kosmos. Tako ce i ostati."
Author: Nura Bazdulj Hubijar

Svemir Quotes Pictures

Quotes About Svemir
Quotes About Svemir
Quotes About Svemir

Today's Quote

Maybe it's just a daughter's job to piss off her mother."
Author: Chuck Palahniuk

Famous Authors

Popular Topics