Top Syy Quotes

Browse top 23 famous quotes and sayings about Syy by most favorite authors.

Favorite Syy Quotes

1. "Kissa ja nainen esiintyvät samassa merkityskentässä. Kissalla on "emäntä" ja koiralla "isäntä". Koiran ja miehen suhde perustuu valtaan, kissan ja naisen suhde kumppanuuteen. Kun kissa yhdistetään naimattomaan naiseen, syntyy pelottava liitto, jossa yhdistyvät mykkä animaalinen kauneus ja kahlitsematon feminiininen seksuaalisuus. Saduissa nainen muuttuu tällaisessa liitossa noidaksi.Nykyajan noitia ovat "kissatantat" eli yksin elävät naiset, joilla on kissa tai mielellään monta. Kissatantta on sosiaalisista karikatyyreista halveksituimpia. Hän on ärsyttävämpi kuin esimerkiksi pultsari tai nörtti (tai sukulaishahmonsa moraalitantta), sillä kissatantta investoi tunteensa eläimiin. Kissatantta jos kuka on "eläinrakas", siis eräänlainen sodomiitti, eläimiinsekaantuja. Mitä hänen ihmisyydelleen ja seksuaalisuudelleen on tapahtunut?"
Author: Antti Nylén
2. "Ettekö te... pelkää sutta?" kysyi Syyskuu, joka salaa uskoi voivansa hyvinkin päästä sellaisesta pelosta, jos susi rakastaisi häntä ja vartioisi häntä eikä sotkisi peittoja mutaan."
Author: Catherynne M. Valente
3. "Lähtemätön prostituution viettymys ihmisen sydämessä - tästä on peräisin hänen yksinäisyyden kammonsa. Hän tahtoo olla kaksi. Nerokas ihminen tahtoo olla yksi, siis yksinäinen.Suuruus on siinä että pysyy yhtenä ja prostituoi itsensä erityisellä tavalla.Tätä yksinäisyyden kammoaan, tarvettaan unohtaa minänsä toisen, ulkopuolisen, lihassa ihminen ylevästi nimittää rakastamisen tarpeeksi."
Author: Charles Baudelaire
4. "SYY JA SEURAUSparhaat kuolevat usein oman kätensä kauttavain päästäkseen pois,ja ne jotka jääväteivät koskaan täysin ymmärrämiksi jokuhalusi poisheidänluotaan"
Author: Charles Bukowski
5. "Vaikka koko maailma vihaisi sinua ja pitäisi sinua pahana, mutta omatuntosi hyväksyisi sinut ja vapauttaisi sinut syytöksistä, et olisi vailla ystävää.""En, tiedän että voisin hyväksyä itseni, mutta se ei riitä! Jos muut eivät rakasta minua, kuolen mieluummin kuin elän - en jaksa kestää yksinäisyyttä ja vihaa, Helen. Katsohan, saadakseni osakseni hiukan rakkautta sinun tai neiti Templen tai jonkun muun rakastamani ihmisen taholta antaisin mielelläni vaikka katkaista käteni, tai antautuisin härän puskettavaksi, tai asettuisin seisomaan potkivan hevosen taakse, niin että se voisi iskeä kavioillaan rintaani -""Vaikene jo, Jane, sinulla on liian suuret luulot ihmisten rakkaudesta. Olet liian kiihkeä, liian raju. - -"
Author: Charlotte Brontë
6. "Syyllisyydentunto on aina varma merkki luonteen heikkoudesta, todellinen syyllisyys jää kysymysmerkiksi."
Author: Edith Södergran
7. "Jos viinin juojalla on syvää lempeyttä sisimmässään,hän osoittaa sitäjuopuneena.Mutta jos hän kätkee sisäänsä vihaa ja ylimielisyyttä,ne pulpahtavat pintaan."
Author: Elif Shafak
8. "Meitä ihmisiä on maan päällä kahta lajia. Toiset tarvitsevat muita viihdyttämään ja virkistämään itseään, antamaan itselleen tekemistä; yksinäisyys uuvuttaa, riuduttaa ja masentaa heitä kuin nousu hirmuiselle jäätikölle tai kulkeminen autiomaan halki, ja toisia muut ihmiset päinvastoin väsyttävät, ikävystyttävät, vaivaavat ja kangistavat, mutta eristäytyminen tyynnyttää heitä ja täyttää heidät levollisuudella heidän saadessaan olla yksin omien ajatustensa ja oikkujensa kanssa."
Author: Guy De Maupassant
9. "Ihmisen tekemä sateliitti ei toki ollut kuu tai tähti eikä mikään muukaan taivaankappale, joka kulkee kiertoradallaan niin kauan, että se tuntuu meistä maalliseen aikaan sidotuista kuolevaisista ikuisuudelta. Se onnistui silti pysymään taivaalla jonkin aikaa ja liikkui taivaankappaleiden läheisyydessä ikään kuin se olisi koemielessä saanut luvan tulla niiden ylevään seuraan"
Author: Hannah Arendt
10. "Keväälle joka vanhentaa väsyneetja merelle joka muistaa kaikenkatseelle joka yhä hyväksyyja lapsen silmien sirkkelillejoka kiljuen viipaloi aikuisettekosyytIlolle joka kantaa askeltakun ankarin on vasta edessätai pakolle joka niskaan hönkiija hulluudelle joka vaakaa heiluttaakun ruuvi ratisee ja irtoaaNiille jotka eivät suostu hyppimäänyhtä jalkaa ruudusta ruutuun- siis tiiliseinille ja paukapäilleja tosilumelle unten pakastimessaja Kaivopuiston tai Moherinkalliollemissä talvien odotus täyttyy"
Author: Hannu Kankaanpää
11. "Vastaan janoosi, ja syleilyt juottavat lihan lihaan. Yhtenä kimpaleena kierrymme ovesta sisään ja kaadumme halkaistuista hirsistä rakennetulle pöydälle, ja minä nautin sinua sylini kyllyydestä, hyörin ja pyörin kalusi ympärillä kuin pesällinen hunajaa kehrääviä mehiläisiä. Sinä olet syy elää. Haluan, olen siis olemassa."
Author: Helena Kallio
12. "Kyllä, sinä olet luonani, kietoutuneena kudoksiini kuin mirha, nardus, manna ja mihin kallisarvoisiin, mystisiin voiteisiin ja kielen pyhittäviin makuihin sinua vertaisinkaan, ja sinä olet myös se, jonka epätoivon hetkinä puen kantamaan sitä raskasta takkia, jonka nimi on anna minulle syy elää."
Author: Helena Kallio
13. "- - tämä kaikki on tuuleen huutamista. Itsemurhien ytimessä ei ollut suru eikä salaperäisyys, vaan silkka itsekkyys. Tytöt riistivät itselleen ratkaisut, jotka on viisainta jättää Jumalalle. Heistä tuli liian voimallisia elämään meidän keskuudessamme, liian itsekeskeisiä, liian näkemyksellisiä, liian sokeita. He eivät jättäneet jälkeensä elämää, joka aina siloittaa luonnollisen kuoleman jäljet, vaan mitä arkipäiväisimmän luettelon maallisia seikkoja: seinällä tikittävän kellon, keskipäivälläkin hämärän huoneen ja sen raivostuttavan tosiasian, että ihminen voi ajatella ainoastaan omaa itseään. Että häneen aivonsa saattavat sumeta kaikelle muulle, roihahtaa liekkeihin vain tietyissä täsmällisissä kohdissa, joissa kyse on henkilökohtaisesta kivusta, haavoista ja sortuneista unelmista. Kaikki lähimmäiset loittonevat kuin pieniksi pisteiksi valtaisan jäälautan toiselle laidalle, missä he heiluttavat pikkuruisia käsivarsiaan äänenkantaman ulkopuolella."
Author: Jeffrey Eugenides
14. "Filosofian tutkimisen laiminlyöminen on kenties suureksi osaksi syynä siihen pimeyteen, joka peittää sekä Suomen yliopiston että sen kirjailijat."
Author: Johan Vilhelm Snellman
15. "Se joka jollakin tekosyyllä pitää itseään vapaana isänmaan asioiden hoitamisesta, koettaa siten vain läpikuultavalla verholla peittää omaa toimettomuuttaan ja kykenemättömyyttään."
Author: Johan Vilhelm Snellman
16. "Nainen kerää kourat täyteen heinäsirkkoja,sudenkorentoja, kunnes eksyy yhä syvemmälleyhä paremmin eksyyeikä halua pois, sillä pedotvenyttelevät jäseniään janostavat kuonon kohti taivasta."
Author: Kristiina Wallin
17. "Oli vielä paikkoja ja asioita jotka halusin nähdä ja kokea, eikä minulla ollut mitään syytä antaa periksi ja jättää niitä elämättä, kun kerran kondistakin vielä riitti. Olin vain istunut alas liian pitkäksi aikaa, harhautunut miettimään epäoleellisuuksia ja kadottanut siten punaisen langan. Niin yksinkertaista se joskus on."
Author: Marco Kosonen
18. "Ihmistä voi arvostella monestakin syystä, mutta yhtä asiaa häneltä ei voi riistää: hän on kiistatta nerokas nisäkäs."
Author: Michel Houellebecq
19. "Älä vaikene erheellisestä säälistä ja hellyydestä häntä kohtaan, sillä usko minua, Hester, vaikka hänen pitäisi laskeutua alas ylhäisestä asemasta ja seistä tuossa vierelläsi häpeäsi jalustalla, niin parempi sekin kuin salassa kantaa syyllistä sydäntä läpi koko elämän."
Author: Nathaniel Hawthorne
20. "Mie aattelin ettei normaalimies voi ellää semmosen vaimon kanssa, jonka perhään linjurikuskiki vahtaa. Vaimonhan pittää olla rasuanen ja ruma, semmonen että vieromiehilä tekkee pahhaa kattoakki. Semmoset vaimot pyssyy hyvin kotona ja oova siivoja."
Author: Rosa Liksom
21. "On vain epätäydellisyyttä, jossa on ripaus iloa."
Author: Salla Simukka
22. "Sanotaan, että kaikki kauheudet on syytä hukuttaa / unohduksen kuiluun, hautoihin sulkea / ja että kirjoittaen henkiin herätetty paha / turmelee jälkipolvien moraalin. / Mutta paheen äiti ei ole tieto, / eikä hyve ole tietämättömyyden tytär."
Author: Théodore Agrippa D'Aubigné
23. "Minne oppaani ystävällisyydessään minut johdattavat, / Minä seuraan, seuraan kevyesti / eikä tomuun taaksemme / jää ainuttakaan jalanjälkeä."
Author: Ursula K. Le Guin

Syy Quotes Pictures

Quotes About Syy
Quotes About Syy
Quotes About Syy

Today's Quote

When the Devil goeth about like a roaring lion, he goeth about in a shape by which few but savages and hunters are attracted. But, when he is trimmed, smoothed, and varnished, according to the mode: when he is aweary of vice, and aweary of virtue, used up as to brimstone, and used up as to bliss; then, whether he take to the serving out of red tape, or to the kindling of red fire, he is the very Devil."
Author: Charles Dickens

Famous Authors

Popular Topics