Top Tighe Quotes

Browse top 9 famous quotes and sayings about Tighe by most favorite authors.

Favorite Tighe Quotes

1. "Een beetje medelijden en een beetje ruimhartigheid, zei ik, ik zei geen liefde: in universele liefde geloof ik niet zo. Liefde van iedereen voor iedereen, dat kunnen we misschien beter overlaten aan Jezus. Liefde is immers iets heel anders. Het lijkt helemaal niet op ruimhartigheid en evenmin op mededogen. Integendeel. Liefde is een eigenaardig mengsel van twee tegengestelde dingen, een mengsel van het ergste egoïsme en de meest volmaakte toewijding. Een paradox! Bovendien, liefde, de hele wereld praat voortdurend maar over liefde, liefde, maar liefde kies je niet, je raakt ermee besmet, als een ziekte. Liefde overvalt je, als een ramp. Dus wat kies je dan wel? Waartussen moet een mens bijna elk moment kiezen? Óf ruimhartigheid, óf kwaadaardigheid."
Author: Amos Oz
2. "Men vet hvordan det er om lørdagen, tenkte han mens han gikk over Altenbergbroen, da viser alle embedsmenn tenner og er sure bare fordi de har dårlig samvittighet over at de ikke har gjort noe fornuftig i hele uken."
Author: Friedrich Dürrenmatt
3. "Og det er med samvittigheten som med hjertet. Du merker den bare når det er noe som er gærent."
Author: Harald Rosenløw Eeg
4. "Ik vind het doodzonde van mijn tijd om me te verdiepen in de organische geesteswoekeringen van een dichter die me niets beters te melden heeft dan het niets, de leegte, het onverstaanbare. Het onverstaanbare heb ik thuis ook, als ik door de WC-deur heen probeer te praten met mijn vriendin. Het onzegbare, dat roeren wij thuis door de muesli. Ik wil poëzie die me meeneemt naar een wereld die ik nog niet ken, naar een inzicht dat ik nog niet had, naar een uitzicht dat ik nergens anders had kunnen vinden. Ik wil een gedicht dat zo goed is, dat ik bijna vergeet dat het, zoals elk gedicht, een taalbouwsel is – een volmaakt bedrieglijke travestie waar het grote niets doorheen schijnt, een van zijn eigen leugenachtigheid getuigende leugen van inkt. Ik wil een gedicht als een huis, dat me op één steen na laat geloven dat ik er werkelijk in zou kunnen wonen."
Author: Ingmar Heytze
5. "Tighe took control of his thoughts."You need to use the bathroom. When I tell you to, go into the house. Two cats will try to comein with you. You must let them in. Don't allow anyone to stop them. Once inside the house, you'llgo into the bathroom and close the door, pull down your pants, then curl up on the floor and go tosleep."The bastard's career would be over when they caught him, literally, with his pants down. But hedeserved it for kicking a cat."
Author: Pamela Palmer
6. "De werkelijke regisseur van ons leven is het toeval - een regisseur vol wreedheid, barmhartigheid en verwarrende charme."
Author: Pascal Mercier
7. "...en av de mänskliga rättigheterna måste vara den att för en tid fådra sig undan allt som händer och sitta så här vid sidan av skeendet,få vända världen ryggen ett ögonblick medan solen lyser och hjärtat fortsätter att dunka."
Author: Per Anders Fogelström
8. "Å, Anna Aemelin, det eneste du bryr deg om, er din egen samvittighet, det er den du pleier."
Author: Tove Jansson
9. "Vi har noen rettigheter, plikter og verdier vi tar som en selvfølge. Men også selvfølgelighetene må begrunnes og forsvares. De oppleste og vedtatte sannhetene har godt av å bli utfordret, ikke minst for å gi oss anledning til å lese dem opp og vedta dem på nytt."
Author: Trine Skei Grande

Tighe Quotes Pictures

Quotes About Tighe
Quotes About Tighe
Quotes About Tighe

Today's Quote

Besides, at 62 years old I look like I'm about 27."
Author: Chubby Checker

Famous Authors

Popular Topics