Top Toga Quotes

Browse top 103 famous quotes and sayings about Toga by most favorite authors.

Favorite Toga Quotes

1. "A vjerovali su još i u nešto što se zvalo Raj;no unatoc toga pili su goleme kolicine alkohola."
Author: Aldous Huxley
2. "Prava kazivanja, rece mi pisac, ne mogu da sadrže više od osamsto sedamnaest reci. Imam mnogo toga da pricam, zato pricam kratko."
Author: Aleksandar Sekulov
3. "A feminizmussal pontosan ugyanaz a probléma, mint a „politikai korrektséggel": egyfolytában úgy hajtogatják, hogy nem is tudják, mit jelent."
Author: Caitlin Moran
4. "Bez obzira na to jesmo li ratnici, svi se mi s vremena na vrijeme suocavamo s kubnimcentimetrom mogucnosti. Razlika izmedu prosjecnog covjeka i ratnika jest u tome što je ratniktoga svjestan, ostaje svjestan i budno ceka kako bi taj kubni centimetar uhvatio cim se pojavi."
Author: Carlos Castaneda
5. "In a policy shift which the historian Guy de la Bedoyere has compared with Western Imperialism, the Romans converted militant Britons to their way of life with consumer entincements, introducing them to the urbane pleasures of hot spas and fine dining, encouraging them to wear togas and speak Latin."
Author: Catharine Arnold
6. "If you want respect, you earn it in politics. You don't get it because you are some form of bloody emperor in a toga."
Author: Colm Keaveney
7. "Nisam birao saigrace po grbu na prsima, birao sam ih po grbu u prsima, po nekom Našem Grbu, koji se ne skida tek tako, s majicom ... I svaka cast svakom ... Ali Nacionalnost je ipak samo jedna romanticna stavka životnog formulara.. Amateri su definitivno morali ispuniti daleko više od toga da bi zaslužili da budu u ekipi samnom..."
Author: Ðorde Balaševic
8. "Erika mu placuci proturjeci da nije htjela ovo, nego nešto drugo. Onda se sljedeci put moraš tocnije izraziti, predlaže joj muškarac i ponovo je udara. Udarajuci je nogama po tijelu, objašnjava ženi jednostavnu jednadžbu: ja sam ja. I toga se ne sramim. Stojim iza toga što jesam. Prijeti ženi da ga mora prihvatiti takvog kakav jest. Jer kakav sam takav sam. Eriki je od udaraca napukla nosna kost i jedno rebro. Skriva lice rukama, što joj Klemmer odobrava. Ovakvo lice nije baš nešto posebno, zar ne? Ima i ljepših lica, kaže strucnjak Klemmer i ceka da žena potvrdi kako ima i ružnijih lica."
Author: Elfriede Jelinek
9. "Život nije otporan na veliku temperaturu. Zbog toga sam došao do zakljucka da najuznemireniji ljudi, sa unutrašnjim dinamizmom dovedeni do paroksizma, koji ne mogu prihvatiti uobicajenu temperaturu, moraju propasti. To je aspekt životnog demonizma, ali i aspekt njegovog nedostatka; on objašnjava zašto je život privilegija mediokriteta. Samo mediokriteti žive na normalnoj temperaturi života; ostali se troše na temperaturama koje život ne podnosi, gde ne mogu da dišu, osim ako se nalaze jednom nogom s one strane života. Ne mogu doneti ništa na ovaj svijet, jer imam samo jedan metod: metod agonije..."
Author: Emil Cioran
10. "Valami nyugtalanság járta át a nyarat – augusztus eleje volt, bolond szerelmek és szenvedélyes bunök ideje. Ilyenkor mindenki tudja már, hogy immár nem sokat tartogat számára a nyár, ezért megpróbálja mohón belevetni magát a jelenbe – vagy ha nincsen jelene, megpróbál teremteni magának valamit helyette."
Author: F. Scott Fitzgerald
11. "Ravnodušnost koja se njeguje, ili pušta da atrofira, pretvara se u prazninu - u toj mjeri naucio je prazniti iz sebe Nicole, obdarujuci je i protiv svoje volje negacijama i emoconalnim zapuštanjem. Govori se o zalijecenim ožiljcima, što je slobodna paralela s patologijom kože, ali u životu pojedinca nema takve stvari. Postoje samo otvorene rane, koje se smanje katkad do velicine uboda iglom, ali ostaju rane. Biljezi patnje mogu se tocnije usporediti s gubitkom prsta ili ocnog vida. Možda necemo osjetiti da nam nedostaju, nijedne minute u godini, ali ako osjetimo, onda se protiv toga ne može ništa."
Author: F. Scott Fitzgerald
12. "Nisam vjerovao u slikarstvo za "izabrane". Uvijek sam osjecao da slika mora pobuditi nešto i kod onoga tko je ne obicava inace gledati, kao što Moliere uspijeva nasmijati vrlo inteligentnog covjeka, kao i onoga koji ništa ne razumije. Shakespeare takoder. I u mom radu, jednako kao i u Shakespeareovom, cesto se mogu susresti burleskne stvari, relativno cak i vulgarne.Na taj nacin mogu svakome biti dostupan. To nije zbog toga što bih želio dobrodošlicu publike, vec što želim doprijeti do svakog stupnja mišljenja."
Author: Françoise Gilot
13. "Velika vecina ljudi ne poseduje u sebi nimalo izumiteljskog ili kreativnog duha. Kao što Hegel kaže, oni mogu znati samo ono što vec znaju. I na koji nacin ih nauciti necem novom?Miješanjem onoga što znaju, s onim što ne znaju. Kad u svojoj magli ugledaju neke poznate obrise, oni pomišljaju : Ah, znam što je to.A od toga je samo jedan korak do : - Ah, znam što sve to predstavlja!I njihov se um usmjeruje u pravcu nepoznatog i oni pocinju sagledavati ono što ranije nisu mogli, što proširuje moc njihova razumijevanja."
Author: Françoise Gilot
14. "Svako živi iza rešetaka koje nosi sa sobom. Zato se sada tako mnogo piše o životinjama. To je izraz cežnje za slobodnim, prirodnim životom. No, prirodni život za coveka jeste ljudski život. To se, ipak, ne vidi. Necemo da vidimo. Ljudska egzistencija je odvec tegobna, zato bismo da je se otarasimo, barem u fantaziji. [...] Vracamo se životinji. To je znatno prostije od ljudske egzistencije. Dobro ušuškani usred stada, marširamo ulicama gradova na posao, na valove i u zadovoljstva. To je život strogo kao u kancelariji. Nema cuda, nego jedino uputstva za upotrebu, obrasci i propisi. Bojimo se slobode i odgovornosti. Stoga se radije gušimo iza rešetaka koje cak i sami popravljamo." (Kafka o "Preobražaju")"
Author: Gustav Janouch
15. "Egymásra néztek, azzal a mozdulatlan, éles, belehatoló tekintettel, amikor két lélek komolyan hiszi: eggyé tud olvadni. Egymást keresték a másik szemében, a szeme mögött, a létezés megfejhetetlenségében s ismeretlenjében. Néma, makacs kérdéssel kutatták egymást. Mit jelent majd egyik a másiknak? Milyen lesz az élet, amit együtt kezdenek? Milyen örömöket, boldogságot, csalódást tartogatnak egymás számára a házasság hosszú, felbonthatatlan, bizalmas kettesében? És mind a ketten azt érezték, hogy még sohasem látták egymást."
Author: Guy De Maupassant
16. "Dok god muzika svira, igraj dok te noge nose. Razumes li sta ti govorim? Igraj dok te noge nose. Ne smes da razmisljas zasto igras. Ne smes da razmisljas o znacenju toga. Jer, u osnovi, znacenja nema. Pocnes li da razmisljas, noge ce ti se zaustaviti. Zaustave li ti se jednom noge, ja tu vise nista ne mogu. Tvoje veze ce nestati. Nestace zauvek! I vise neces moci da zivis nigde drugde osim u ovom svetu. Brzo ces biti uvucen u ovaj svet. Zato noge ne smeju da ti se zaustave. Koliko god ti se cinilo besmisleno, ne smes da mislis na to. Prati korake i igraj dok te noge nose. A ono otvrdlo razmeksaj, makar malo. Mora da je ostalo i nesto za sta jos nije prekasno. Upotrebi sve sto se moze upotrebiti. Ucini sve sto mozes. Nema cega da se plasis. Svakako si umoran. Umoran si i uplasen. Svi imaju takve trenutke. Cini ti se da je sve pogesno. I noge ti se zaustave."
Author: Haruki Murakami
17. "Cini mi se da je ljubav od svega najvažnija. Prozreti svet, protumaciti ga i prezreti, to je stvar velikih mislilaca. Ali, meni je jedino stalo do toga da volim svet, da ga ne prezirem, da ne mrzim ni svet ni sebe, da na nj, na sebe i na sva bica mogu da gledam sa ljubavlju i sa divljenjem, i sa strahopoštovanjem."
Author: Hermann Hesse
18. "Ponekad se cela ova šarena dnevna stvarnost našeg života zanjiše kao tanka kulisa i mi, za trenutak jedan, sagledamo ono što se nalazi iza nje. Od toga nam se zavrti u glavi, ponese nas laka nesvestica koja brzo prode, ali posle toga cuvamo dugo secanje na taj trenutak, kao saznanje koje nas krepi i daje nam snage da izdržimo ovu stvarnost na koju smo osudeni."
Author: Ivo Andric
19. "U ovom društvu podjednako patimo svi, i žene i muškarci, samo su uloge podeljene, i to otprilike ovako: Kad mi patimo zbog žena, to je gotovo redovno zbog toga što žene nisu onakve kakve bismo mi želeli da su. Kad žene pate zbog nas, to je uvek stoga što smo ovakvi kakvi jesmo. Ali, što je glavno, patimo svi i mucimo se cesto, dugo, svirepo i besmisleno."
Author: Ivo Andric
20. "Moja putanja spiralnog je oblika i život je postupno odmata. Sudjelujem, svakodnevno gubim ponešto slobode, umaram glasnice, ali uspjet cu vec zbog toga što nisam motiviran koristoljubljem."
Author: Jasna Horvat
21. "Najvecu vrijednost imaju neizreciva znanja, ali još uvijek se nadam, ako ispišem podosta toga, i ona ce se nazrijeti negdje izmedu redova."
Author: Jasna Horvat
22. "Jedan par, pomislih, koji zavisi i živi od svojih prepreka; jedan par koji ce se rasturiti kad ih ne bude bilo, ako ga pre toga ne rasture te iste, tako zamorne i otegnute prepreke, koje ce medutim morati da napajaju i neguju i da nastoje da vecno potraju ako ih je vec sustigao trenutak kada ne mogu bez ti i ja, ili jedno bez drugog."
Author: Javier Marías
23. "Olakšanje je izgovoriti istinu i zbog toga biti voljen, a ne prezren."
Author: Jill A. Davis
24. "It always gave Wolf a peculiar thrill thus to tighten his grip upon his stick, thus to wrap himself more closely in his faded overcoat. Objects of this kind played a queer part in his secret life-illusion. His stick was like a plough-handle, a ship's runner, a gun, a spade, a sword, a spear. His threadbare overcoat was like a medieval jerkin, like a monk's habit, like a classic toga! It gave him a primeval delight merely to move one foot in front of the other, merely to prod the ground with his stick, merely to feel the flapping of his coat about his knees, when this mood predominated. It always associated itself with his consciousness of the historic continuity---so incredibly charged with marvels of dreamy fancy---of human beings moving to and fro across the earth. It associated itself, too, with his deep, obstinate quarrel with modern inventions, with modern machinery...."
Author: John Cowper Powys
25. "You walked up and practically ripped my toga off as you pulled me down, shouting, "Kiss me, I'm Irish!"
Author: K.A. Tucker
26. "Összevissza fecsegek, ugye, drága kicsikém; de ha váltig azt hajtogatnám, hogy szeretem magát, hogy csakis magára gondolok, hogy csakis az érdekel, ami magával kapcsolatos, hogy maga az életem édessége, hogy soha senkit se szerettek ennyire: ez az ismételgetés untatná magát."
Author: Madame De Sévigné
27. "Svakoga jutra,kad se probudimo,dobivamo kredit od 86 400 sekunda života za taj dan,a kad navecer zaspimo više nema prijenosa te svote,ono što nije proživljeno toga dana izgubljeno je zauvijek,jucer je upravo prošlo.Svakoga jutra ta carolija pocinje iznova,opet dobivamo kredit od 86 400 sekunda života i igramo uz to nezaobilazno pravilo:u bilo kojem trenutku,život se može zaustaviti..."
Author: Marc Levy
28. "- Jesmo li uludo protratili zadnje dvije godine? Zar nismo vec tada mogli ukrstiti naše puteve?- Ne mislim da smo ih protratili. Naši su se putevi ukrstili onoga dana kad smo se sreli. Samo smo još neko vrijeme morali putovati sami. Tada te nisam mogla prihvatiti. Previše se toga moralo uciniti - za previše toga iskupiti."
Author: Marina Fiorato
29. "Jer, ako ima boga, on je samo jedan.I ne treba ti mac i crkva da mu budeš odan.On od tebe jednostavno želi da budeš dobar,a ne da placaš popa i da se šlihtaš do groba.Ako sve ovo ikad kažeš, izdajnik si roda.Jer ovde si to: vera, nacija i boja.Ljudi umiru zbog toga, zbog slucajne lutrije,a da su izvuceni drugde, sve bi bilo drukcije:voleli bi ono sto sad mrze jednakim žarom,i opet bi im bilo vredno da to plate glavom. (Pismo vanzemaljcu)"
Author: Marko Šelić
30. "Ja sam sve što kažete da jesam, i još gore od toga. I da nisam, ipak jesam. Šta imam od toga?! (Bol i revolt)"
Author: Marko Šelić
31. "Dobar covek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ces razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povredi, predi preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasece."
Author: Meša Selimović
32. "Dobar covjek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ceš razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povrijedi, prijedi preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasijece."
Author: Meša Selimović
33. "Pretvorio sam se u covjeka koji moli, a to je posljednje bice na zemlji. Ispod toga nema ništa."
Author: Meša Selimović
34. "Sva su ljudska bica pripovjedaci koji pricaju sa svojega vlastitog, jedinstvenog stajališta. Kad to shvatimo,više necemo osjecati potrebu da svoju pricu namecemo drugima ili branimo ono u što vjerujemo. Umjesto toga,sve cemo ljude promatrati kao umjetnike koji imaju pravo stvarati vlastitu umjetnost."
Author: Miguel Ruiz
35. "A ja bih tako volio da su svi ljudi sretni, i baš je lijepo kad je netko veseo ili kad se netko smije, i baš je to lijepo kad se nekome dogodi nešto lijepo, pa mu i lice bude cijeli dan lijepo, i ja ništa ne znam zašto ti ljudi nisu sretni i veseli, kao da nece, ili ne znaju kako treba biti sretan, ili se cak boje toga."
Author: Miro Gavran
36. "Da anni e anni, come una spettatrice, ella aveva guardato alle leggi degli uomini, alle istituzioni dei legislatori e del clero, con un compiuto distacco: come gli indiani potevano guardare alla toga, alla galera, al focolare, alla chiesa. Il suo destino e le sue sventure l'avevano resa libera. La lettera scarlatta era il suo passaporto per talune regioni, nelle quali nessuna altra donna avrebbe osato avventurarsi. Vergogna, disperazione, solitudine: ecco i maestri che avevano rinvigorito la sua forza istintiva sebbene con insegnamenti molto difettosi."
Author: Nathaniel Hawthorne
37. "Lepo je jedino ono što nas se ne tice. Hekabina žalost, imam zadovoljstvo da citiram samog sebe, tako je pogodna tema za tragediju upravo stoga što nam ova žena ništa ne znaci."
Author: Oscar Wilde
38. "»Pratite me do sobe?« upitala je i ne pokušavajuciprikriti razdražljivost.»Da.« Ali ni on nije zvucao sretno zbog toga.»Zašto? Ne morate me pratiti do sobe.«»Ja sam drag momak.«Trpko se nasmijala i pogledala ga krajickom oka.»Ako to stvarno mislite, gadno se varate. Možda su vaspreviše puta udarili u glavu.«"
Author: Rachel Gibson
39. "Ah, Malte, mi tako koracamo kroz život i cini mi se da smo svi rasejani i zabevljani i da ne obracamo pažnju kako valja da koracamo. Kao da pada zvezda, a niko je ne vidi i niko nije ništa poželeo. Nemoj nikad zaboraviti da nešto poželiš, Malte. Želeti, od toga nikad ne treba dici ruke. Verujem da nema ispunjenja, ali ima želja koje dugo traju, celoga života, tako da se ispunjenje zacelo ne bi ni moglo docekati."
Author: Rainer Maria Rilke
40. "Patent-zatvarac zamenio je dugmad i time je coveku oduzeto taman ono malo vremena za razmišljanje dok se u oblaci u zoru, u filozofsko doba dana, i stoga melanholino doba dana."
Author: Ray Bradbury
41. "Dakota's head was stuck in his toga. He staggered around olike a Kool-Aid-stained ghost."Um," Percy said, "should I wear my bed sheets?"
Author: Rick Riordan
42. "I tako, kad se vec cinilo da imam cijelu kucu na raspolaganju, odlucih se vratiti u knjižnicu i vidjeti što mogu otkriti. Osim toga, volim knjižnice. Osjecam se ugodno i sigurno okružen sa svih strana zidovima od rijeci, predivnih i mudrih. Uvijek se osjecam bolje kad mogu vidjeti da postoji nešto što rastjeruje tamu."
Author: Roger Zelazny
43. "Gotovo nikada nismo imali novca i živeli smo tajno obuzeti brigom zbog toga....Sažaljenje bližnjega ubija. Snaga, govorila je Gala, ne leži u tome da se izazove sažaljenje, vec postidenost. Mogli smo da umremo od gladi, niko to nikada ne bi znao."
Author: Salvador Dalí
44. "Tik pamišelis šiais laikais vaikšto be mobilaus. Tik idiotas šiais laikais važiuoja atostogauti su mobiliuoju."
Author: Sigitas Parulskis
45. "Vaše vreme je ograniceno. Stoga, nemojte ga protraciti tako što cete živeti tudi život. Nemojte upasti u zamku i živeti sa mišljenjem drugih ljudi. Ne dozvolite da buka stavova i mišljenja drugih potisne vaš unutarnji glas. I najvažnije, imajte hrabrosti da sledite svoje srce i svoju intuiciju. Oni vec nekako znaju šta želite postati. Sve ostalo je sporedno"
Author: Steve Jobs
46. "Semmi sem valódi, csak a jelen, és én máris érzem, századok súlya fojtogat. Élt egy lány száz évvel ezelott is, mint ahogy én most. O halott. Én vagyok a jelen, de tudom, hogy egyszer én is eltunök. A nagy pillanat, a lángcsóva, jön és megy, véghetetlen futóhomok. Nem akarok meghalni, nem."
Author: Sylvia Plath
47. "A little downy girl still wearing poppiesstill eating popcorn in the colored gloamwhere tawny Indians took paid croppersbecause you stole herfrom her wax-browed and dignified protectorspitting into his heavy-lidded eyeripping his flavid toga and at dawnleaving the hog to roll upon his new discomfortthe awfulness of love and violetsremorse despair while youtook a dull doll to piecesand threw its head awaybecause of all you didbecause of all I did notyou have to die"
Author: Vladimir Nabokov
48. "A wonderful point in favor of some kind of hereafter is this: When the mind rejects as childishly absurd a paradise with musical angels or abstract colonnades with Horace and Milton in togas conversing and walking together through the eternal twilight, or the protracted voluptas of the orient or any other eternity -- such as the one with devils and porcupines -- we forget that if we could have imagined life before living it would have seemed more improbable than all our hereafters"
Author: Vladimir Nabokov
49. "Devojke su poput jabuka na stablima.Najbolje se nalaze na vrhu stabla.Ljudi ne žele doci do najboljih, jer se boje da ce pasti i povrediti se.Umesto toga, uzimaju trule jabuke koje su pale na zemlju, i koje, iako nisu tako dobre,do njih lakše dodu.Zato jabuke koje se nalaze na vrhu stabla, misle da s njima nešto nije u redu, dok su zapravo one velicanstvene.Jednostavno moraju biti strpljive i cekati da pravi covek dode, onaj koji je tako hrabar da se popne do vrha stabla zbog njih.Ne smemo pasti da nas dohvate, kome trebamo i voli nas napravice SVE da dode do nas.Žena je izašla iz rebra muškarca, a ne iz nogu da bude gažena, niti iz glave da bude nadmocna.Nego sa boka da bude jednaka, ispod ruke da bude zašticena, i blizu srca da bude voljena."
Author: William Shakespeare
50. "Zar sve danas nije samo imitacija? Zar u današnjem vremenu nije sve samo imitacija stvarnosti, sve oko nas je u stvari "pravimo-se-da-je-tako". I mir je samo "pravi-se-da-je-mir", i ekonomska kriza je virtuelna, nije prava, pa i rat je samo imitacija, a imitacija je i ekonomski napredak. Ali, i pored toga, milioni ljudi živi i umire u ovom prividnom svetu. Samo se po sebi razume da moraju da žive i umire; i oni su samo ljudi. To je samo po sebi posve razumljivo. Samo što u svemu tome "pravimo-se-da-je-tako" ne možeš da nadeš za šta bi dao svoj život. Ja sam covek koji mora da da sve od sebe, inace ništa ne može da postigne."
Author: Yukio Mishima

Toga Quotes Pictures

Quotes About Toga
Quotes About Toga
Quotes About Toga

Today's Quote

Once, if my memory serves me well, my life was a banquet where every heart revealed itself, where every wine flowed."
Author: Arthur Rimbaud

Famous Authors

Popular Topics