Top Uspeh Quotes

Browse top 4 famous quotes and sayings about Uspeh by most favorite authors.

Favorite Uspeh Quotes

1. "Neuspeh u našoj sredini ucini coveka budalom. Osramoti ga. Ponizi, isprlja. Ideji se niko ne suprostavlja idejom, nego nipodaštavanjem i psovkom. Znanje se ismejava. Istina mrzi i prezire."
Author: Dobrica Cosic
2. "Ponekad prolayim pored malih radnji, recimo u rue de Seine. Trgovci starim stvarima ili mali knjižarski antikvari i prodavci bakroreza, prepunjenih izloga. Niko nikad ne ulazi kod njih, oni ocigledno ne prave poslove. Ali kad covek pogleda unutra, vidi ih kako sede, sede i citaju, bezbrižni; ne brinu se za sutra, ne strahuju za uspeh, imaju psa koji sedi pred njima, dobro raspoložen, ili macku, koja tišinu cini još vecom iduci duž nizova knjiga i prevlaceci dlakom preko njih, kao da briše imena sa hrptova.Ah, kad bi to bilo dovoljno : želeo bih ponekad da kupim takav prepun izlog i da sa psom sednem iza njega na dvadeset godina."
Author: Rainer Maria Rilke
3. "Moja istraživanja trajala su citavu godinu i najzad sam zakljucio da samo reljef boje, znalacki stavljen na platno, može da da oku pravi utisak. To je bio period koji su moji roditelji nazvali „kameno doba". Upotrebljavao sam kamenje da bih dobio, na primer, veoma blistav oblak. Lepio sam kamenje na platno, a zatim ga bojio. Jedan od mojih najvecih uspeha u ovom žanru je bio zalazak sunca sa kao krv crvenim oblacima. Nebo je bilo prepuno kamenja svih dimenzija, od kojih su neki bili veliki kao pesnica. Ova slika je dugo visila na zidu porodicne trpezarije i secam se da nas je cesto, u tišini posle vecere, iznenadivao šum kamena koji bi, odlepivši se sa slike, padao na pod. Moja majka bi prestala da šije, a otac ju je uvek umirivao recima: -Nije ništa, to je samo još jedan kamen pao sa neba našeg deteta."
Author: Salvador Dalí
4. "Ako vam je suviše stalo do onoga što imate kazati, ako vam je ono suviše priraslo srcu, možete biti sigurni, da cete doživeti potpuni neuspeh. Postat cete pateticni, postati cete sentimentalni, pod vašim rukama nastace nešto nezgrapno, nespretno, neozbiljno, neobuzdano, bez ironije, neslano, dosadno, banalno a kraj price bice: samo ravnodušnost u ljudi, samo razocaranje i jad u vama.Jer tako vam je to , Lizaveto: Osecaj, topli, srdacni osecaj uvek je banalan i neupotrebljiv a umetnicka je samo razdraženost i hladna ekstaza našeg pokvarenog, našeg artistickog živcanog sistema"
Author: Thomas Mann

Uspeh Quotes Pictures

Quotes About Uspeh
Quotes About Uspeh
Quotes About Uspeh

Today's Quote

Should I ever marry, Watson, I should hope to inspire my wife with some feeling which would prevent her from being walked off by a housekeeper when my corpse was lying within a few yards of her."
Author: Arthur Conan Doyle

Famous Authors

Popular Topics