Top Vao Quotes

Browse top 48 famous quotes and sayings about Vao by most favorite authors.

Favorite Vao Quotes

1. "Rijeci i misterij njihova skrivena znacenja fascinirali su me i doživljavao sam ih kao kljuc kojim se može otkljucati beskrajni svijet na sigurnome od one kuce, onih ulica i onih tmurnih dana u kojima sam cak i ja mogao naslutiti da me ceka oskudna sreca."
Author: Carlos Ruiz Zafón
2. "Jednog Božica Sempere mi je darovao najljepši dar koji sam ikada dobio. Bila je to stara knjiga, temeljito procitana i proživljena. 'Velika ocekivanja Charlesa Dickensa...' procitao sam na naslovnici.Znao sam da Sempere poznaje neke pisce koji su cesto posjecivali njegov ducan i, sudeci po ljubavi kojom je rukovao tom knjigom, pomislio sam da je možda i taj don Charles jedan od njih.'Vaš prijatelj?' 'Još od djetinjstva. Od danas i tvoj."
Author: Carlos Ruiz Zafón
3. "Prisjetio se dogadaja koji su ih spojili i cijelim srcem je vjerovao kako ih neka nevidljiva ruka pokrece,i nju i njega,kao malene komade drveta,namještajuci njihov položaj,manipulira dogadajima dovodeci ih do trenutka kada ce se upoznati.Sudbina?Svevišnji?Alex nije znao, i nije se trudio pogadati.Sve što je bilo važno u ovom trenutku je osjecaj koji se cinio predivno i savršeno ispravan."
Author: Catherine Anderson
4. "Benjamin je promatrao Elizabeth kako hoda. Nije ju poznavao onoliko dobro koliko je htio, ali imao je dojam da mu je dopustila da ude u njezin život više nego ostalima. I on je ucinio isto. Razgovarali su dovoljno puta da vidi koliko su slicni. Gledao ju je kako se razvija i mijenja i sad se napokon smirila. Zurio je u krajolik kojem se Elizabeth tako dugo divila i prvi put u godinu dana koliko je tu, otvorio je oci i uistinu ga doživio."
Author: Cecelia Ahern
5. "Kakvo sam to govno bio ja? Umeo sam ocigledno da igram neke prljave, nestvarne igre. Šta me je teralo na to? Yar sam pokušavao da proturim svejedno kao nešto? Da li sam mogao i dalje da govorim sebi kako je to u suštini stvar istrazivanja, prosto jedna studija zenskog roda? Jednostavno sam pustio da se stvari dešavaju, bez razmišljanja o njima. Nije me bilo briga ni za šta osim za svoje sebicno, jeftino uzivanje. Pravi razmazeni srednoškolac."
Author: Charles Bukowski
6. "I dok je Gete opisivao arhitekturu kao zamrznutu muziku, kriticari su ovu piramidu opisivali kao skripanje noktiju po skolskoj tabli"
Author: Dan Brown
7. "Jer zna i voli sve svoje, ima celovitu i preosetljivu svest o svojstvima i posebnostima svih delova tela i organa: od nožnih prstiju do ušiju, od noktiju do kose, osecao je sebe, uživao u sebi. Oni koji su to smatrali narcisoidnošcu, nisu ga voleli. A on je, inace, preziranje Narcisa smatrao jednom od nižih covekomrzackih gluposti."
Author: Dobrica Cosic
8. "Verovao sam da je tuga za voljenim bicem najteža patnja. Sada znam da je nocna hladnoca u rovu teža od svih duševnih patnji.Verovao sam da su muka mišljenja, tajna, duhovni problema najteži coveku. Sad znam da coveku ništa nije teže od nespavanja. Verovao sam da je istina najznacajnija za život, a sada sam siguran da je hleb- najprece u životu."
Author: Dobrica Cosic
9. "I onda kada sam mislio da je pravo vreme da odem, da zaboravim, i kada sam verovao da mi je svejedno, ona bi banula niotkud i sve bi pocelo ponovno... Ne znam zašto me taj pogled toliko ocaravao, a da budem iskren, nisam se preterano ni otimao kada je bila u mojoj blizini. Sa srcem ne možeš kako želiš..."
Author: Ðorde Balaševic
10. "Drvece spada u nešto najfinije što znam.Voda i drvece i devojke.Imao sam obicaj da se penjem po citav dan. I cesto samsamo sedeo mirno, na vrh nekog drveta. Više sati. Kada je krošnja leti bila gusta, niko nije mogao da me vidi. Ja sammogao da vidim sve, ali mene niko nije video.Osecao sam da sam daleko odatle. I kada bih se spustio, bilo je to kao doci kuci posle dugog putovanja.I pravio sam ljuljaške. Bio sam super u pravljenju ljuljaški.Popeo bih se visoko i cvrsto vezao konopac za neku granu.Onda bih se ljuljao.I pljuvao. Uvek je bilo tako lepo pljuvati dok sam se ljuljao.Ako sam pio mleko, pljuvacka je bila gusta i dobra.Sa ljuljaške sam dobacivao mlecnu pljuvacku neverovatnodaleko.Ponovo bih hteo da pocnem da se ljuljam.Sledeci put kad budem imao para, otici cu u sportsku radnju,kupicu pedeset metara konopca za penjanje, a onda cu nacineko veliko drvo,najbolje uz vodu i napravicu ljuljašku sa mocnom amplitudom i možda cu skociti sa ljuljaške u vodu.Dok Lise gleda.Radujem se tome."
Author: Erlend Loe
11. "Accadeche le affinità d'anima non giunganoai gesti e alle parole ma rimanganoeffuse come un magnetismo. ? raroma accade.Può darsiche sia vera soltanto la lontananza,vero l'oblio, vera la foglia seccapiù del fresco germoglio. Tanto e altropuò darsi o dirsi.Comprendola tua caparbia volontà di essere sempre assenteperché solo così si manifestala tua magia. Innumeri le astuzieche intendo.Insistonel ricercarti nel fuscello e mainell'albero spiegato, mai nel pieno, semprenel vuoto: in quello che anche al trapanoresiste.Era o non erala volontà dei numi che presidianoil tuo lontano focolare, stranimultiformi multanimi animali domestici;fors'era così come mi parevao non era.Ignorose la mia inesistenza appaga il tuo destino,se la tua colma il mio che ne trabocca,se l'innocenza è una colpa oppuresi coglie sulla soglia dei tuoi lari. Di me,di te tutto conosco, tuttoignoro."
Author: Eugenio Montale
12. "Borovi su šaptali i vjetar im se pridružio i poceli su pjevati: „Malo Drvo se vratio... Malo Drvo se vratio! Poslušajte našu pjesmu! Malo Drvo je opet s nama! Malo Drvo je došao kuci!"Najprije su tiho pjevušili, pa su pjevali sve glasnije i potok je isto pjevao s njima. Psi su to culi, prestali su njušiti tlo i stajali naculjenih ušiju i slušali. Psi su znali; prišli su mi i legli oko mene zadovoljni.Cijeli taj kratki zimski dan proveo sam ležeci na mom tajnom mjestu.Moja duša više nije osjecala bol. Bio sam opran od svega pjesmom vjetra i drveca i potoka i ptica, punom ljubavi. Oni nisu razumjeli ni marili kako misli tjelesna pamet, kao što ni ljudi koji misle samo tjelesnom pamecu ne razumiju i ne mare za njih. I zato mi nisu govorili o paklu, niti da sam kopile, i nisu uopce govorili o zlu. Oni nisu znali za takve rijeci niti što one znace. I nakon nekog vremena, i ja sam ih zaboravio."
Author: Forrest Carter
13. "Vozac je rekao djedu koliko koštaju karte i dok je djed vrlo pažljivo prebrojavao novac - jer je svjetlo u autobusu bilo preslabo - vozac se okrenuo prema putnicima, digao desnu ruku i rekao: „How!" i prasnuo u smijeh, i svi su prasnuli u smijeh. Tada sam se poceo bolje osjecati znajuci da su prijateljski nastrojeni i ne zamjeraju nam što nismo imali vozne karte.Onda smo pošli prema stražnjem dijelu autobusa i tamo sam vidio jednu bolesnu ženu. Oko ociju joj je bilo neprirodno crnilo, a usne su joj bile jarko crvene kao od krvi. Kad smo prošli pokraj nje, stavila je ruku iznad usta i zavrištala: „Wa...huuu!" Ali sigurno ju je ubrzo prestalo boljeti jer se pocela smijati i svi ostali su se smijali. Covjek koji je sjedio pokraj nje se takoder smijao i pritom se lupao po nozi. Imao je veliku sjajnu kopcu na kravati pa sam znao da su oni bogati i mogu platiti lijecnika ako im je potreban."
Author: Forrest Carter
14. "Nisam vjerovao u slikarstvo za "izabrane". Uvijek sam osjecao da slika mora pobuditi nešto i kod onoga tko je ne obicava inace gledati, kao što Moliere uspijeva nasmijati vrlo inteligentnog covjeka, kao i onoga koji ništa ne razumije. Shakespeare takoder. I u mom radu, jednako kao i u Shakespeareovom, cesto se mogu susresti burleskne stvari, relativno cak i vulgarne.Na taj nacin mogu svakome biti dostupan. To nije zbog toga što bih želio dobrodošlicu publike, vec što želim doprijeti do svakog stupnja mišljenja."
Author: Françoise Gilot
15. "Kad sam se školovao za mentata...Bilo je vrlo teško, Alija, nauciti kako rabiti vlastiti um. Prvo nauciš dopuštati umu samostalno djelovanje. To je vrlo cudno. Ti možeš rabiti svoje mišice, vježbati ih, ojacavati, ali um radi sam od sebe. Ponekad, nakon što vec nauciš to o umu, on ti pokazuje stvari koje ne želiš vidjeti."
Author: Frank Herbert
16. "Nitkovu bi uzvratila na prezir dakako samo prezirom, ali ipak bi je zaboljelo srce kad bi se tko narugao onomu što ona smatra za svetinju, makar tko se podrugivao. Nije to potjecalo od nedostatka odlucnosti. Potjecalo je donekle i od toga što je preslabo poznavala svijet, što je preslabo poznavala ljude i zatvarala se u svoj zakutak. Takvim je ljudima teško kad se kasnije razocaraju; još je teže kad osjecaš da si sam kriv. Zašto si ocekivao više nego što ti se može dati? A takve ljude ocekuje svaki cas takvo razocaranje."
Author: Fyodor Dostoyevsky
17. "Rodolphe, koji je, da ubije vrijeme cio dan lunjao šumom, mirno je spavao u svom dvorcu; a spavao je i Leon, dolje, u Rouenu. Jedan ipak nije spavao u tom trenutku. Nad grobom, medu jelama, na koljenima je plakao jedan mladic, a grudi mu se, razdirane jecajima, nadimale u tami pod teretom neizmjerne tuge, blaže od mjesecine i dublje od noci."
Author: Gustave Flaubert
18. "Najbolji medju vama je onaj koji je najbolji prema svojoj porodici, a ja sam od vas najbolji prema svojoj porodici. Zene nije postivao osim onaj ko je plemenit, a nije ih ponizavao niko osim zlikovac."
Author: Hadis
19. "Samoca je neovisnost, nju sam priželjkivao i godinama je nastojao izboriti. Bila je hladna, oh da, ali je bila i tiha, divno tiha i velika nalik na hladnu tihu prostoriju u kojoj se vrte zvijezde."
Author: Hermann Hesse
20. "Kud sam ja sve lutao? Kud su padale moje teznje, koliko posrtao, koliko bludio u mislima i grijesio u zivotu! - Kako da vam kazem kad to i rodjeno moje sjecanje zaboravlja! Oholost me je nosila kao vjetar. Oganj kojim mi je sagarala dusa nije me izjedao nego mi je davao snagu i zamah. Na borbe svijeta ja sam gledao kao sto se s vedra visa gleda na magle koje se nadvijaju po dolinama. Bio sam nijemi, oholi gost zivota."
Author: Ivo Andric
21. "Prijatelj ciji je partner umro od side nakon što su osam godina bili zajedno, rekao mi je dve stvari: "Samo je pitanje kako pregurati noc" i "Jedina dobra strana je - možeš da radiš šta god hoceš" [...]Što se tice onoga da mogu da radim šta god hocu: za mene je to obicno znacilo da radim nešto s njom. Kad je rec o onome što sam voleo da radim sam, razlog je delimicno bio taj što sam uživao da posle njoj pricam o tome."
Author: Julian Barnes
22. "Toliko sam kofera zatvorio u životu, tolike sate proveo pakujuci prtljag sa kojim nikada nisam putovao, da je cetvrtak bio dan pun senki i remenja, jer kad vidim remenje za kofere kao da vidim senke, delove nekog bica koji me šiba posredno, na najsuptilniji i najužasniji nacin."
Author: Julio Cortázar
23. "Traut je 2001. godine, dok su se pripremale dagnje na buzaru, rekao da je život neporecivo izopacen. "Ali naši mozgovi dovoljno su veliki da nam omoguce da se prilagodimo neizbežnom burlesknom lakrdijašenju", nastavio je, "pomocu veštacki stvorenih epifanija poput ove." Mislio je na pripremanje dagnji na plaži pod zvezdanim nebom. "Ako ovo nije lepo, šta jeste?" rekao je on.Izjavio je da je klip kukuruza, kuvan u pari zajedno sa morskom travom, jastozima i dagnjama, rajska stvar. Dodao je "A zar sve ove dame veceras ne lice na andele?". Uživao je u kukuruzu i ženama kao idejama. Kukuruz nije mogao da jede zato što mu je gornja veštacka vilica bila klimava. Njegove duže veze sa ženama bile su katastrofalne. U jedinoj ljubavnoj prici u kojoj se ikada okušao, "Poljubi me opet", napisao je: "Ne postoji nikakav nacin da lepa žena u bilo kojem znacajnijem, dužem periodu ostane dostojna svog izgleda." Pouka na kraju te price glasi:"Muškarci su kreteni. Žene su psihopate."
Author: Kurt Vonnegut
24. "Cijeli svoj život Klaus je vjerovao da ako citaš dovoljno knjiga, možeš riješiti bilo koji problem, no sad više nije bio siguran."
Author: Lemony Snicket
25. "Ne postupaj kao rasipnik koji baca u vjetar blago jer ga ima previše, a kad je sve razasuto, tek onda spoznaje da nije posjedovao obicno blago, nego velike dragocjenosti."
Author: Marija Jurić Zagorka
26. "Verovao vetru, povetarcu, sad sam oduvan od razocarenja."
Author: Marko Sokolovic
27. "Let's tell the truth to people. When people ask, 'How are you?' have the nerve sometimes to answer truthfully. You must know, however, that people will start avaoiding you because, they, too, have knees that pain them and heads that hurt and they don't want to know about yours. But think of it this way: If people avoid you, you will have more time to meditate and do fine research on a cure for whatever truly afflicts you."
Author: Maya Angelou
28. "Samo si mene imao, osim onih grobova kod kuce, sad više nikog nemamo ni ti ni ja, ti si mene izgubio prije nego ja tebe, ili možda nisi, možda si mislio da stojim pred ovom okovanom kapijom, kao što bi ti stajao zbog mene, možda si se do posljednjeg casa nadao da cu ti pomoci, i kamo srece da si mi toliko vjerovao, ne bi te uhvatio strah od konacne samoce, kad nas svi napuste. A ako si sve znao, neka mi Bog pomogne."
Author: Meša Selimović
29. "Bosna je moja velika stalna ljubav i moja povremena bolna mržnja. Bezbroj puta sam pokušavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije važno gdje covjek fizicki živi: Bosna je u meni, kao krvotok. Nije to samo neobjašnjiva veza izmedju nas i zavicaja, vec i koloplet naslijedja, istorije, cjelokupnog životnog iskustva vezanog za ovaj kraj, iskustva mog i tudjeg, dalekog, koje je postalo moje."
Author: Meša Selimović
30. "Poceo sam da ceznem za zavicajem; za nekim toplim krevetom, ljudimakoje sam poznavao, za nekim mirnim ulicama, za nekim lukama u kojimaje voda ruzicasta sa zalaskom sunca, za nekim devojkama koje samostavio iza sebe, na brzinu, pakujuci se sebicno za put. Kako je tokurvinsko osecanje, ta ceznja! Ne nostalgija, ne patnja zbog togasto si nekud daleko otisao - to je bila ceznja u najcistijem obliku,uvek sanjas o necemu DRUGOM."
Author: Milan Oklopdžić
31. "A meni je bilo cudno otkud teta Lucija zna sve što se dogada u selu, i zna sve što je netko rekao i ovaj što je njemu odgovorio, i tko je kamo otputovao, i što tamo radi. Teta Lucija me podsjeca na televizijski dnevnik, jer i na dnevniku ispricaju što se sve dogodilo na raznim stranama. Samo dnevnik traje pola sata, a teta Lucija mnogo duže."
Author: Miro Gavran
32. "El que hoy es un impetuoso joven se quedaría horrorizado si contemplarael retrato de lo que será en su vejez. Llevaos con vosotros todos losimpulsos humanos cuando salgáis de los fáciles años de la juventudpara entrar en la severa virilidad que todo lo endurece, lleváoslo, no losabandonéis en el camino. ¡Después no os será posible recuperarlos! ¡Lavejez que os aguarda, horrible y temible, jamás devuelve nada! Más compasiva que la vejez es la sepultura, en ella se escribirá: «Aquí han enterrado a un hombre», pero nada se puede leer en los insensibles y fríos rasgos de la inhumana vejez."
Author: Nikolai Gogol
33. "Na licu je uvijek nosila dobro uvježbani smiješak, tajanstven, zagonetan, smiješak umjesto krinke, smiješak koji ju je cuvao kao plasticni kolut neplivaca."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
34. "Gledajuci tog covjeka u akciji, naucio sam mnogo. Bio je esencija dinamicnog menadžera, znao je izvanredno raspodijeliti poslove, motivirati druge, cak i izgledati dobro u radnom odijelu. Nikada nije tvrdio da je sposobniji od svojih podredenih. Priznavao je njihove sposobnosti u okviru njihovih domena. Ali on je davao viziju i ton, on je podizao duh. Osim toga, imao je onu romanticnu facu kojom je zavodio žene po svim galaksijama. Sjecam se sebe kao desetogodišnjaka s naocalama ispred televizora. Svaki put kad bi se Kirk pojavio na ekranu imao bih osjecaj da je preda mnom grcki bog.Imao je i fantasticne naprave. Kad sam bio klinac, fasciniralo me što na svaki planet nosi i onu spravicu, komunikator iz Zvjezdanih staza, pomocu kojeg može razgovarati s ostatkom posade. Danas i ja nosim nešto slicno u džepu. Tko se još sjeca da nam je Kirk prvi pokazao mobitel?"
Author: Randy Pausch
35. "Previše ljudi ide kroz život žaleci se na svoje probleme. Uvijek sam vjerovao da bi se energija koja se troši na pritužbe trebala primijeniti na rješavanje problema i ljudi bi bili iznenadeni poboljšanjem situacije."
Author: Randy Pausch
36. "Otkrio sam da ljudi znatan dio vremena troše oko brige što drugi misle o njima. Kada se nitko od nas ne bi brinuo što se vrzma po tudim glavama, naši bi životi i poslovi bili 33% djelotvorniji.Kako sam došao upravo do tog postotka? Ja sam znanstvenik. Volim egzaktne cifre, cak i kad ih ne mogu opravdati. Zato krenimo s navedenom brojkom.- Ne morate se brinuti oko onoga što ja mislim. Bilo dobro ili loše, ja cu vam to dati do znanja - obicavao sam govoriti clanovima svoje istraživacke grupe.To znaci da sam govorio izravno i ne uvijek takticno ako mi nešto nije bilo po volji. Znao sam ih i umiriti prikazujuci to u pozitivnom svjetlu. - Ako ne kažem ništa, znaci da nemate o cemu brinuti — rekao bih.Studenti i kolege su cijenili ovakav nacin komunikacije jer nisu morali gubiti vrijeme opterecujuci se »što Randy misli«. Zato što je ono što sam najcešce mislio bilo: u mom timu nalaze se ljudi koji rade 33% ucinkovitije od bilo koga drugog. Eto to mi je bilo u glavi."
Author: Randy Pausch
37. "Pleši s onim tko te pozvao. Taj klišej koji su mi roditelji cesto ponavljali ne odnosi se samo na maturalnu vecer. On bi trebao biti mantra u poslovnim i akademskim krugovima, ali i u kuci. On nas podsjeca na lojalnost i poštovanje."
Author: Randy Pausch
38. "Tijekom mog lijecenja, kada sam doznao da samo cetiri posto oboljelih od raka gušterace živi pet godina, pala mi je na pamet fraza iz jednog filma o Zvjezdanim stazama, Khanov gnjev. U filmu se prikazuju kadeti Flote koji se na simulatoru suocavaju sa situacijom u kojoj bez obzira na njihove napore pogiba cjelokupna posada. Kada je Kirk bio kadet, reprogramirao je simulaciju jer »nije vjerovao u scenarij bez mogucnosti pobjede«.U kasnijim godinama neki od mojih profinjenih akademskih kolega s prezirom su gledali na moju opcinjenost Zvjezdanim stazama. Ali ja dobro znam koliko mi je to poslužilo. Nakon sto je Shatner doznao za moju dijagnozu, poslao mi je svoju fotografiju kao kapetana Kirka. Na njoj je pisalo: »Ne vjerujem u scenarij bez mogucnosti pobjede.«"
Author: Randy Pausch
39. "Kad sam imao petnaest godina, radio sam u vocnjaku i brao jagode. Vecina drugih radnika bili su nadnicari. S nama su radili i neki nastavnici, zaradujuci tako dodatni novac za ljeto. Spomenuo sam to ocu i rekao kako mi se cini da je taj posao ispod njihove razine. (Izgleda da sam mislio i da je ispod moje.) Dobio sam jezikovu juhu kakvu cu pamtiti. Otac je vjerovao da fizicki rad ne može biti ispod necije razine. Rekao je da bi više volio da postanem najbolji kopac kanala na svijetu nego da se lijeno provlacim kao samozadovoljni elitist iza kakvog uredskog stola.Vratio sam se u vocnjak, što ne znaci da mi se posao sad više svidao. U svakom slucaju, zapamtio sam oceve rijeci. Promijenio sam stav i marljivije prionuo na posao."
Author: Randy Pausch
40. "Doista nisam imao pojma što cu uciniti ili reci nakon što publika otpjeva »Sretan rodendan« Jai. Ali kad sam je pozvao na pozornicu i kada mi je prišla, slijedio sam prirodni impuls. Kao i ona, pretpostavljam. Zagrlili smo se i poljubili, prvo usnama, a onda sam je poljubio u obraz. Publika je nastavila pljeskati. Culi smo ih, ali se cinilo da su kilometrima daleko od nas.Dok smo stajali zagrljeni, Jai mi je nešto šapnula u uho.— Molim te, nemoj umrijeti.To je zvucalo kao holivudski dijalog. Ali rekla je upravo to. Ja sam je još cvršce zagrlio."
Author: Randy Pausch
41. "Sve dok nisam došao do carobne rijeci.Amber.(...)Rijec bijaše nabijena strahovitom cežnjom i golemom nostalgijom. Imala je, zamotan u sebi, osjecaj zaboravljene ljepote, grandioznih dostignuca i moci užasne i gotovo konacne. Nekako, ta je rijec pripadala mom rjecniku. I nekako, ja bijah dio nje, a ona dio mene. Bijaše to ime mjesta, znao sam, mjesta koje sam nekoc poznavao. Ali nije izazivala nikakve slike, samo osjecaje."
Author: Roger Zelazny
42. "Skupljanje hrane nesumnjivo je bilo na prvom mjestu ženskih dužnosti buduci da je taj zadatak održavao pleme na životu. Ni u jednom se trenutku pretpovijesne žene s djecom ili bez nje nisu oslanjale na svoje partnere, lovce, za nabavku hrane."
Author: Rosalind Miles
43. "Moja istraživanja trajala su citavu godinu i najzad sam zakljucio da samo reljef boje, znalacki stavljen na platno, može da da oku pravi utisak. To je bio period koji su moji roditelji nazvali „kameno doba". Upotrebljavao sam kamenje da bih dobio, na primer, veoma blistav oblak. Lepio sam kamenje na platno, a zatim ga bojio. Jedan od mojih najvecih uspeha u ovom žanru je bio zalazak sunca sa kao krv crvenim oblacima. Nebo je bilo prepuno kamenja svih dimenzija, od kojih su neki bili veliki kao pesnica. Ova slika je dugo visila na zidu porodicne trpezarije i secam se da nas je cesto, u tišini posle vecere, iznenadivao šum kamena koji bi, odlepivši se sa slike, padao na pod. Moja majka bi prestala da šije, a otac ju je uvek umirivao recima: -Nije ništa, to je samo još jedan kamen pao sa neba našeg deteta."
Author: Salvador Dalí
44. "Speechless and very nearly panting, she fell back against the wall with a thump, knowing that if she lived to be ninety, she would still carry the searing mark of that kiss on her soul."At last," he murmured. "A way to shut you up." Christovao Santos (Chris), Sanctuary"
Author: Sharon K. Garner
45. "Please. Put the gun down and we'll talk. A beautiful woman holding a small cannon plays hell with my concentration. Christovao (Chris) Santos, Sanctuary"
Author: Sharon K. Garner
46. "DIDA: Ja od ove žene tražim samo to - da me ostavi na miru! Ali ona ne može shvatiti da mi je od nje mucno. To dolazi od toga što sam previše godina s njom spavao. Morao sam prestati mnogo prije, ali toj staroj nije nikad bilo dosta - a ja sam bio dobar u krevetu... Nisam trebao toliko toga rasipati na nju... Kažu da svatko ima odredenu kolicinu i ta je odbrojena. No, još je malo ostalo u meni, još malo, i ja cu izabrati neku dobru da to na nju potrošim. Izabrat cu nešto narocito, nije mi stalo koliko stoji, obasut cu je krznom od samurovine! Haha! Skinut cu je golu i obasuti je samurovinom i udaviti je draguljima! Haha! Skinut cu je golu i udaviti je draguljima i obasuti je samurovinom i ševiti je od jutra do sutra. Hahahahaha!"
Author: Tennessee Williams
47. "Tacno je da sam srecan samo u kolima, izmedu mesta sa kojeg sam krenuo i mesta ka kojem sam se uputio. Srecan sam samo kada putujem. Kada stignem, nebitno gde, odjednom postajem najnesrecnije moguce bice. U suštini, ja sam jedno od onih stvorenja koja ne mogu da podnesu da se nalaze bilo gde i srecna su samo izmedu mesta. Godinama sam verovao da ce me takvo katastrofalno stanje neizbežno odvesti u potpuno ludilo, kojega sam se pribojavao celog života."
Author: Thomas Bernhard
48. "Ako je lutao, bilo je to zato, što za neke ljude uopšte nema pravog puta.Kad bi ga pitali, šta zapravo kani postati, davao bi razlicite odgovore, jer je obicavao reci ( a bio je to vec i napisao), da nosi u sebi mogucnosti za hiljadu nacina života, zajedno s potajnom svesti, da su to zapravo same nemogucnosti."
Author: Thomas Mann

Vao Quotes Pictures

Quotes About Vao
Quotes About Vao
Quotes About Vao

Today's Quote

Blood was flowing – in Bluebeard's house, in the abattoirs, in the circuses where God had set his seal to whiten the windows. Blood and Milk flowed together."
Author: Arthur Rimbaud

Famous Authors

Popular Topics