Top Vjetra Quotes

Browse top 4 famous quotes and sayings about Vjetra by most favorite authors.

Favorite Vjetra Quotes

1. "Ponocna palaca drugi je roman koji sam objavio, 1994., i tvori, zajedno s Princem magle, Rujanskim svjetlima i Marinom, seriju "mladenackih" romana koje sam napisao prije Sjene vjetra. Iskreno, nikad baš nisam shvatio što znaci "mladenacki roman". Samo znam da sam, kad sam ih napisao, bio dosta mladi nego danas i da je pri objavljivanju moja zamisao bila da ce roman, ako sam posao obavio dobro, sigurno zainteresirati mlade citatelje izmedu devet i devedeset godina."
Author: Carlos Ruiz Zafón
2. "Ona se osjeca iskljucena iz svega, jer i jest iskljucena iz svega. Drugi idu naprijed penjuci se pritom preko nje. Cini se da je ona jedina prepreka na putu. Šetaci prolaze, a ona ostaje ležati poput odbacena zamašcena papira koji otpuhuju naleti vjetra. Zamašcen papir ne može daleko odletjeti; trune ondje gdje je. A proces raspadanja traje godinama, koje se bezlicno nižu."
Author: Elfriede Jelinek
3. "Borovi su šaptali i vjetar im se pridružio i poceli su pjevati: „Malo Drvo se vratio... Malo Drvo se vratio! Poslušajte našu pjesmu! Malo Drvo je opet s nama! Malo Drvo je došao kuci!"Najprije su tiho pjevušili, pa su pjevali sve glasnije i potok je isto pjevao s njima. Psi su to culi, prestali su njušiti tlo i stajali naculjenih ušiju i slušali. Psi su znali; prišli su mi i legli oko mene zadovoljni.Cijeli taj kratki zimski dan proveo sam ležeci na mom tajnom mjestu.Moja duša više nije osjecala bol. Bio sam opran od svega pjesmom vjetra i drveca i potoka i ptica, punom ljubavi. Oni nisu razumjeli ni marili kako misli tjelesna pamet, kao što ni ljudi koji misle samo tjelesnom pamecu ne razumiju i ne mare za njih. I zato mi nisu govorili o paklu, niti da sam kopile, i nisu uopce govorili o zlu. Oni nisu znali za takve rijeci niti što one znace. I nakon nekog vremena, i ja sam ih zaboravio."
Author: Forrest Carter
4. "Pijesak, kamenje, vjetar, još narancastije nebo, gomila plosnatih oblaka prema kojima je padalo sunce...Potom duge sjene, umiranje vjetra, mir...Samo zvuk kopita na kamenju i zvuci našeg disanja... Prigušeno svjetlo kad se sunce sudarilo s oblacima... Zidovi dana potresani grmljavinom...Neprirodno jasni obrisi udaljenih predmeta... Hladan, elektricno plavi osjecaj u zraku...Opet grmljavina...Sad - uzbiban, staklasti zastor kiše koja mi se približava zdesna... Plave pukotine u oblacima... Temperatura pada, naš korak i dalje stalan, svijet sad posve jednobojan..."
Author: Roger Zelazny

Vjetra Quotes Pictures

Quotes About Vjetra
Quotes About Vjetra
Quotes About Vjetra

Today's Quote

Time as hunger.Time passing and gazing.Time as perseverance.Mountain time.Time as paper folded to look like a mountain.Time compared to the wild fantastic silence of stars."
Author: Anne Carson

Famous Authors

Popular Topics