Top Vrijeme Quotes

Browse top 39 famous quotes and sayings about Vrijeme by most favorite authors.

Favorite Vrijeme Quotes

1. "Pretjerano citanje ne cini nas pametnijim. Neki ljudi jednostavno 'gutaju' knjige. Oni to cine bez onih neophodnih intervala razmišljanja, koji su potrebni da se procitano 'svari', preradi, usvoji, razumije. Kod citanja licni doprinos je potreban kao što je pceli potreban 'unutrašnji' rad, pa i vrijeme, da sakupljeni cvijetni prah pretvori u med."
Author: Alija Izetbegovic
2. "Adolescenti prolaze teško razdoblje. Odrasli se prema njima ponašaju kao prema djeci, ali ocekuju da se oni ponašaju kao odrasli. Zapovijedaju im kao da su male životinje, a onda ocekuju da reagiraju kao zrele, uvjek racionalne i samopouzdane osobe. Teško je to vrijeme izgubljenosti i traženja"
Author: Beatrice Sparks
3. "Bez obzira na to jesmo li ratnici, svi se mi s vremena na vrijeme suocavamo s kubnimcentimetrom mogucnosti. Razlika izmedu prosjecnog covjeka i ratnika jest u tome što je ratniktoga svjestan, ostaje svjestan i budno ceka kako bi taj kubni centimetar uhvatio cim se pojavi."
Author: Carlos Castaneda
4. "„Vrijeme cini s tijelom ono što glupost cini s dušom. Kvari ga."
Author: Carlos Ruiz Zafón
5. "Dvije stvari u životu ne možeš birati, Bene.Prva su neprijatelji. Druga, obitelj. Katkada je teško razabrati razliku medu njima, ali vrijeme pokaže da si, na kraju krajeva, uvijek mogao proci i gore. Život je, sine moj, poput prve partije šaha. Kad pocneš shvacati kako se krecu figure, vec si izgubio."
Author: Carlos Ruiz Zafón
6. "Vrijeme ne postoji, zato ga ne možemo gubiti."
Author: Carlos Ruiz Zafón
7. "Ako više ne želite stvarati bol sebi i drugima, ako više ne želitepovecavati ostatke bolova iz prošlosti koji još žive u vama, tada višene stvarajte vrijeme ili ga barem ne stvarajte više nego što je potrebnodok se bavite prakticnim vidovima vlastita života. Kako prestatistvarati vrijeme? Duboko u sebi shvatite kako uvijek imate samosadašnji trenutak. Neka Sada postane prvobitna žarišna tocka vašegaživota. Dok ste prije boravili u vremenu i tek nakratko posjecivaliSadašnji trenutak, sada prebivajte u njemu, a tek nakratko posjecujteprošlost i buducnost kad se morate pozabaviti prakticnim vidovimasvoje životne situacije. Sadašnjem trenutku uvijek recite: »Da«. Što bimoglo biti jalovije i lude nego stvarati unutarnji otpor necemu štovec postoji! Sto bi moglo biti lude nego se suprotstavljati samom životu,koji jest sada i uvijek samo sada? Predajte se onome što jest. Recite»da« životu - i vidjet cete kako život iznenada pocinje raditi zavas, umjesto da vam se suprotstavlja."
Author: Eckhart Tolle
8. "Sto se više usredotocitena vrijeme - na prošlost i buducnost - to više propuštateSadašnji trenutak, najdragocjenije što postoji."
Author: Eckhart Tolle
9. "Fazu kada su se mini suknje prvi put nosile Erika je na zahtjev majke morala preskociti. Naredbu da Erika mora nositi duge suknje majka je opravdala tvrdnjom da Eriki ne stoji kratko. Sve su druge djevojke u ono doba odrezale donji dio sukanja, haljina i kaputa i ponovo ih porubile. Ili su odmah kupile kratku odjecu. Kotac vremena nacickan tankim svijecama djevojackih nogu dokotrljao se i do Erike, no ona ga je na majcinu naredbu morala preskociti — morala je preskociti svoje vrijeme."
Author: Elfriede Jelinek
10. "Ali za ljubavnog cina ni jedna žena ne ostaje u tom uzvišenom položaju. Vrlo brzo i šarmantno mlada si gospoda uzimaju neka prava koja vrijede izvan njihova stana. Ženi odjednom zaboravljaju pridržati vrata, a do-godi li joj se neka nespretnost, obasiplju je porugom. Zatim joj pocinju lagati, pocinju je varati i muciti te je napokon prestaju nazivati. Namjerno se ne žele ocitovati o svojim namjerama.-Slijede dva-tri pisma na koja ne žele odgovoriti. Žena ceka i ceka, no ceka uzalud. I ne pita se zašto ceka, jer se odgovora boji više od cekanja. A za to vrijeme muškarac u nekom drugom životu odlucno pocinje obradivati neku drugu ženu."
Author: Elfriede Jelinek
11. "Sve mi se cini da je taj zgodni decko u tebe zaljubljen, zajedljivo komentira majka dok odlaze s konzervatorija, gdje ju je majka nakon nastave docekala, kako bi dvije dame, ruku pod ruku i uopce vrlo komplicirano povezane, prošetale središtem grada. Jako je važno i kakvo je vrijeme, jer o tomu ovisi kojim ce putem dame krenuti. U izlozima ima puno toga što privlaci pozornost prolaznika, a što Erika nikako ne smije vidjeti. Upravo je zato majka docekuje nakon posla. U izlozima su elegantne cipele, torbice, šeširi i nakit. Majka odvlaci Eriku na drugu stranu, opravdavajuci duži put lijepim vremenom. Osim toga, u parku se vec rascvjetalo cvijece, ruže i tulipani, a ni oni još nisu odabrali svoje halje. Majka govori Eriki o prirodnoj ljepoti, koja ne treba nikakve dodatne ukra¬se. Pa Erika je prirodno lijepa, ma kakva da je. Sto ce joj sve te bezvrijedne krpice?"
Author: Elfriede Jelinek
12. "Više nisam tražio zaposlenje. Stalno smo bili zajedno. Bili smo zajedno od ranog jutra do ranog jutra. Hvala bogu! Nisam više odlazio. Nije dugo trajalo. Ali zar to nije bila vjecnost ako se drugacije posmatra? Nedjeljama se uopce nismo odvajali. Pa to je kao da vrijeme u nama nije postojalo! Napolju je ono hucno letjelo sa vanrednim izdanjima i vanrednim sjednicama, ali nije bilo u nama. Pa to je vjecnost! Ili nije? Kad osjecanje sve ispuni, onda više nema mjesta za vrijeme!"
Author: Erich Maria Remarque
13. "Rosemary je s gnušanjem slušala tu baljezgariju; da bi se takva groteska cijenila, bio je potreban mnogo robusniji smisao za humor od njezinog. Taj mali covjek sa svojom prenosivom tvornicm, njegove neiskrene oci, koje bi s vremena na vrijeme zakolutale pokazujuci bijele polukrugove straha; Abeova spodoba, lica zbrckana koliko god dopuštaju njegove lijepe košcate crte - sve je to bilo od nje daleko kao bolest."
Author: F. Scott Fitzgerald
14. "Na to je rekla da su ona i njezina obitelj kršcani. Rekla je da je jednom, za vrijeme bogoslužja pod vedrim nebom, dobila Duha Svetoga i da je spašena. Njezini mama i tata, prakticki svaki put za vrijeme bogoslužja dobiju Duha Svetoga i onda govore nekim nepoznatim jezikom. Ako si kršcanin, tvrdila je, to te cini sretnim. A ona i njezina obitelj najsretniji su za vrijeme bogoslužja pod vedrim nebom, jer ih ispuni Duh Sveti i sve to. Rekla je da cu ja otici u pakao jer nisam bio spašen.Odmah sam vidio da je ona kršcanka, jer dok je pricala polizala je moju lizalicu prakticki do drške. Uzeo sam natrag to što je bilo preostalo."
Author: Forrest Carter
15. "Dosta je bilo! - izusti odlucno i svecano. - Dalje od mene, utvare, izmišljene strepnje, prividenja!... Ima još života! Zar nisam sad maloprije živio? Nije mi se još život ugasio s onom babuskarom! Bog da joj duši dao lako i... i dosta je bilo, bakice, vrijeme da se smirite! Sad je zavladalo kraljevstvo razuma i svijetla i... i volje, i snage... i da vidimo sada! Da se ogledamo! - dometne pakosno, kao da se obraca nekoj mracnoj sili i izaziva je."
Author: Fyodor Dostoyevsky
16. "Rodolphe, koji je, da ubije vrijeme cio dan lunjao šumom, mirno je spavao u svom dvorcu; a spavao je i Leon, dolje, u Rouenu. Jedan ipak nije spavao u tom trenutku. Nad grobom, medu jelama, na koljenima je plakao jedan mladic, a grudi mu se, razdirane jecajima, nadimale u tami pod teretom neizmjerne tuge, blaže od mjesecine i dublje od noci."
Author: Gustave Flaubert
17. "Vrijeme se vrti oko nas premda se cini kako smo mi podredeni vrtnjama Vremena."
Author: Jasna Horvat
18. "Znala je, klice svojih uspona i padova nosimo u sebi. Prekrivamo ih odjecom i pokretima, ali katkad, kada se zaustavi vr?eme, trenutak odaje ono kakvi jesmo i kakvi cemo biti."
Author: Jasna Horvat
19. "Potkraj Drugoga svjetskog rata izvukli su me iz škole i, kao šesnaestogodišnjaka, gurnuli u vojsku. Nakon kratke vojnicke izobrazbe u würzburškim kasarnama došao sam na frontu koja se u to vrijeme vec bila pomakla preko Rajne u Njemacku. Ceta je bila sastavljena iz samih mladih ljudi, bilo nas je preko stotinu. Jedne veceri komandir cete poslao me prenijeti jednu poruku u komandu bataljona. Nocu sam lutao razorenim selima i majurima, a kad sam se pred jutro našao na mjestu gdje sam ostavio svoju cetu, našao sam još samo mrtvace: cetu je pregazio kombinirani napad lovaca-bombardera i tenkova. Svima njima, s kojima sam još dan ranije dijelio djecje tjeskobe i mladenacki smijeh, sada sam mogao gledati još samo ugasli mrtvi obraz. Ne sjecam se nicega doli jednog krika bez glasa. I danas još vidim samoga sebe tako, a iza spomena na to raspali su se snovi mojega djetinjstva."
Author: Johann Baptist Metz
20. "Vrijeme je da prestane oznacavati vrijeme i da ucini nešto s njim."
Author: Kristin Hannah
21. "Istina, Dain to nije u to vrijeme na taj nacin vidio, ali muškarac nije u stanju išta vidjeti kako valja dok žena zariva svoje kandže u njega i trga ga na komadice"
Author: Loretta Chase
22. "Vrijeme je možda najvrednija stvar koju svaki covjek posjeduje,ali to je vrlo teško shvatiti kada prolazi sporo.Mnogo ga je lakše smatrati dragocjenim kada leti i brzo izmice."
Author: Mahbod Seraji
23. "Smrtna opasnost ne dotice se njezine duše. Ne vidi i ne cuje grmecu rastucu bujicu i jace se privija uz njega. On je miran, dok oko njega dozivaju, zapomažu. (...) U njegovu dušu ulazi spokojnost, draga, kao da ga miluje. Stoji na pecini i osjeca kao da je svijetu oteo, ugrabio njezino tijelo. Drži ga u narucju... i ne da ga više nikome. Casovi teku nijemo kao da su citav život. Sve što je bilo prije toga, nestaje u njegovu sjecanju. Ima samo jednu životnu spoznaju: da na grudima drži nju... Nicim ne mjeri vrijeme, sam je sa svojim srcem i s njom. Osjeca se na pragu prelaza u drugi svijet. (...) Pogleda dolje. Voda opada, a on još uvijek drži svoje blago... Zar ga opet mora ljudima vratiti?"
Author: Marija Jurić Zagorka
24. "- Jesmo li uludo protratili zadnje dvije godine? Zar nismo vec tada mogli ukrstiti naše puteve?- Ne mislim da smo ih protratili. Naši su se putevi ukrstili onoga dana kad smo se sreli. Samo smo još neko vrijeme morali putovati sami. Tada te nisam mogla prihvatiti. Previše se toga moralo uciniti - za previše toga iskupiti."
Author: Marina Fiorato
25. "Ljudi nemaju srce poput mojeg. Ljudsko srce je pravac, moje je kružnica,a imam i beskrajnu sposobnost da budem u pravo vrijeme na pravome mjestu.Slobodno tome, uvijek zaticem ljude u najboljen i najgorem izdanju. Vidim njihovu ružnocu i njihovu ljepotu, i pitam se kako ista stvar možebiti i jedno i drugo. Pa ipak, na jednome im zavidim.Ljudi su, ako ništa drugo, dovoljno razumni da umru."
Author: Markus Zusak
26. "Vec dugo se u meni miješa vrijeme i prostor, pa ne znam gdje sam, ni kad se to desilo što mislim. Ne postoje granice, kao u pustinji, kao na nebu, i sjecanja mirno prelaze, smještajuci se ondje gdje im je zgodnije. Lice na oblake, svejedno im je gdje su, svejedno im je kad nastanu i kad nestanu. To mi ne smeta, cak je ugodno: ne osjecam potrebu da išta razrješavam."
Author: Meša Selimović
27. "Smrt je preseljenje iz kuce u kucu. To nije nestanak vec drugo rodenje. Kao što prsne ljuska jajeta kad se pile potpuno razvije, tako dode vrijeme da se rastave duša i tijelo. Smrt je nužnost u neizbježnosti prelaska u drugi svijet, u kome covjek dostiže svoj puni uspon."
Author: Meša Selimović
28. "Ne gundam i ne žalim se (ne znam zašto bih), a ljudi se cude i kao da im je krivo što sam ja miran i veseo. A ja se njima cudim što gube vrijeme na nerazumnosti, bolje bi im bilo da žive.Ali im to ne kažem, ljudi ne vole kad im se govori istina. I žalim ih što se opterecuju nevoljama bez kojih bi mogli da budu. Dosta nam je nevolja bez kojih se ne može."
Author: Meša Selimović
29. "Prijateljstvo je neophodno covjeku za dobar rad pamcenja. Sjecati se svoje prošlosti, nositi je uza se, to je možda nužan uvjet da se sacuva, kako kažu, integritet svoga 'ja'. Da to 'ja' ne zakržlja, da sacuva svoj obujam, potrebno je zalijevati sjecanja kao cvijece u loncu, a to zalijevanje traži stalan dodir sa svjedocima prošlosti, to jest s prijateljima. Oni su naše zrcalo; naše pamcenje; ništa ne tražimo od njih osim da s vremena na vrijeme osvjetlaju to zrcalo da bismo se u njemu mogli ogledati."
Author: Milan Kundera
30. "Ljudsko vrijeme se ne okrece u krugu, vec juri po pravoj liniji naprijed. To je razlog zašto covjek ne može biti sretan, jer je sreca cežnja za ponavljanjem."
Author: Milan Kundera
31. "Tri godine trajao je period pretvaranja u kanadskoga drzavljanina. To je vrijeme po misljenju tamosnjih vlasti dovoljno da covjek zaboravi na sve razloge koji ga vuku kuci i da prihvati kako kuca vise ne postoji ili je barem nema tamo gdje si rodjen."
Author: Miljenko Jergović
32. "Sputavamo htijenja, želje, cežnje, sebe ili drugih radi. Samo je misao slobodna, široka i duboka onoliko kolike joj dimenzije možemo dati. To je utješno, to je lijepo. Jedino tebi, moja nesanice, tvojim tužnom djetinjim ocima i drhtavim trepuškama zabranjujem i plovidbu prostranstvima misli. Zabranjujem... A u zadnje vrijeme me svaki kucaj srca podsjeca kako davno skrivena misao na tebe gospodari svim ostalim mislima."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
33. "Generacije i generacije dolazile i dolazila, dolazit ce i odlazit ce. Bezvremensko vrijeme i On ce ostajati."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
34. "Sav svoj novac je trošila na kupovinu knjiga, a sve vrijeme na njihovo citanje. Sve su bile ispisane kritikama, odgovorima na marginama, ponekad su medu njih bile umetnute citave stranice komentara. Šunjala se kroz stoljeca pisanja, ostavljajuci svoj znak kud god bi išla."
Author: Patricia Duncker
35. "Otkrio sam da ljudi znatan dio vremena troše oko brige što drugi misle o njima. Kada se nitko od nas ne bi brinuo što se vrzma po tudim glavama, naši bi životi i poslovi bili 33% djelotvorniji.Kako sam došao upravo do tog postotka? Ja sam znanstvenik. Volim egzaktne cifre, cak i kad ih ne mogu opravdati. Zato krenimo s navedenom brojkom.- Ne morate se brinuti oko onoga što ja mislim. Bilo dobro ili loše, ja cu vam to dati do znanja - obicavao sam govoriti clanovima svoje istraživacke grupe.To znaci da sam govorio izravno i ne uvijek takticno ako mi nešto nije bilo po volji. Znao sam ih i umiriti prikazujuci to u pozitivnom svjetlu. - Ako ne kažem ništa, znaci da nemate o cemu brinuti — rekao bih.Studenti i kolege su cijenili ovakav nacin komunikacije jer nisu morali gubiti vrijeme opterecujuci se »što Randy misli«. Zato što je ono što sam najcešce mislio bilo: u mom timu nalaze se ljudi koji rade 33% ucinkovitije od bilo koga drugog. Eto to mi je bilo u glavi."
Author: Randy Pausch
36. "Moja kcerka ima samo osamnaest mjeseci pa joj ovo ne mogu reci sada, ali kad bude dovoljno zrela, volio bih da posluša što mi je jednom rekla jedna kolegica. Mislim da je to dobar savjet za sve mlade dame. Zapravo, kad bolje razmislim, to je najbolji savjet koji sam ikad cuo.— Trebalo mi je mnogo vremena, ali na kraju sam shvatila. Kad je rijec o muškarcima koji se za vas zanimaju u romanticnom smislu, stvar je jednostavna. Treba ignorirati sve što govore i obratiti pozornost samo na ono što rade otkrila mi je ona.To je to. Za tebe, Chloe.Cini mi se da bi ovaj savjet mogao koristiti i Dylanu i Loganu kad za to dode vrijeme."
Author: Randy Pausch
37. "Tek kad duboko i emocionalno spoznamo da je život kratak i da nam je vrijemeograniceno, tek tada možemo živjeti punim plucima i potpuno se predati sadašnjosti. Da ti jepreostala samo jedna godina života, kladim se da bi je proživio drugacije no što sada živiš.Pripazio bi da živiš bez žaljenja, prihvacao bi rizike i otvorio bi svoje srce ljubavi, živio bistrastveno, sa užitkom, usredotocen na ono što je vrijedno."
Author: Robin S. Sharma
38. "Pripremate se za novi rat, Plutarch?" upitam."Oh, trenutno ne. Sada smo u onom zlatnom razdoblju kada se svi slažu da se nedavni užasi više nikad ne smiju ponoviti", rece on. "No skupno mišljenje obicno je kratkotrajno. Mi smo hirovita, glupa bica s lošim pamcenjem i izvanrednim darom za samouništenje. Ali, tko zna? Možda je došlo vrijeme za to, Katniss.""Za što?" upitam."Za mir, da se održi. Možda svjedocimo evoluciji ljudske vrste. Zamisli to."
Author: Suzanne Collins
39. "Život bez ljubavi je kao da ptici podrežeš krila i ne dopustiš joj mogucnost da leti. Bol nam zna potkresati krila i prizemljiti nas, a ako takvo stanje ostane nerješeno dulje vrijeme, možeš i zaboraviti kako si stvoren da bi letio.''...''Pticu ne definira to što je na zemlji, nego njezina sposobnost da leti. Upamti, ljude ne definiraju njihova ogranicenja, nego mogucnosti koje sam u njih ugradio. Nisu obilježeni onim kakvim se cine, nego svime što nosi to da su stvoreni na moju sliku.''Bog"
Author: Wm. Paul Young

Vrijeme Quotes Pictures

Quotes About Vrijeme
Quotes About Vrijeme
Quotes About Vrijeme

Today's Quote

Phonograph - An irritating toy that restores life to dead noises."
Author: Ambrose Bierce

Famous Authors

Popular Topics