Top Zajedno Quotes

Browse top 14 famous quotes and sayings about Zajedno by most favorite authors.

Favorite Zajedno Quotes

1. "Ponocna palaca drugi je roman koji sam objavio, 1994., i tvori, zajedno s Princem magle, Rujanskim svjetlima i Marinom, seriju "mladenackih" romana koje sam napisao prije Sjene vjetra. Iskreno, nikad baš nisam shvatio što znaci "mladenacki roman". Samo znam da sam, kad sam ih napisao, bio dosta mladi nego danas i da je pri objavljivanju moja zamisao bila da ce roman, ako sam posao obavio dobro, sigurno zainteresirati mlade citatelje izmedu devet i devedeset godina."
Author: Carlos Ruiz Zafón
2. "Znaš, pile. Ja te ni ne poznajem, takoreci. Ono, malo što smo bili zajedno, ništa je spram vecnosti koju sam samo ceznuo za tobom. I onim pogledom koji je trajao milijun godina, po mom proracunu."
Author: Ðorde Balaševic
3. "U srednjem sloju nikada nema neugodnih iznenadenja i strahova. Stišcu se jedno uz drugo u iluziji da ce im tako biti toplije. U osrednjosti nikada nisi sam, a ponajmanje sam sa sobom. Kako li su samo zadovoljni takvim stanjem stvari! Ne moraju si predbacivati ni zbog cega u životu niti im itko išta može predbaciti zbog njihova života. I Erikino predbacivanje da im je neka izvedba neuspjela odbija se o mekan zid njihove strpljive osrednjosti. Ona, Erika, sama je s druge strane zida i umjesto da se ponosni time, ona im se zbog toga osvecuje. Tako da ih svaka tri mjeseca tjera kroz drvena vratašca obora, što ih mora širom držati otvorena da bi te budale uopce mogle uci. S izrazom samozadovoljstva i dosade na licu, mekecuci i gurkajuci se, ulaze u obor, a glupana koji je zastao da dohvati kaput u zadnjem redu garderobe, jednostavno pregaze. Najprije žele uci, a zatim što prije izici. I to svi zajedno. Misle: dodu li brže na pašnjak glazbe, moci ce prije otici."
Author: Elfriede Jelinek
4. "Više nisam tražio zaposlenje. Stalno smo bili zajedno. Bili smo zajedno od ranog jutra do ranog jutra. Hvala bogu! Nisam više odlazio. Nije dugo trajalo. Ali zar to nije bila vjecnost ako se drugacije posmatra? Nedjeljama se uopce nismo odvajali. Pa to je kao da vrijeme u nama nije postojalo! Napolju je ono hucno letjelo sa vanrednim izdanjima i vanrednim sjednicama, ali nije bilo u nama. Pa to je vjecnost! Ili nije? Kad osjecanje sve ispuni, onda više nema mjesta za vrijeme!"
Author: Erich Maria Remarque
5. "U životu ne postoji nikakva dužnostosim dužnosti: biti srecan.Samo smo zato na svetu,a sa svim dužnostima,svim moralomi svim zapovedimaretko cinimo jedno drugoga srecnim,jer i sebe time ne cinimo srecnima.Ako covek može biti dobar,može to samo ondakada je srecan,kada u sebi ima sklada,dakle kada voli.To je bilo ucenje,jedino ucenje na svetu.To je rekao Isus,To je rekao Buda,To je rekao Hegel.Za svakoga je na ovome svetujedino važnonjegovo vlastito najunutarnjije,njegova duša,njegova sposobnost da voli.Ako je ona u redu,onda je svejednojede li se proso ili kolaci,nose li se dragulji ili rite;onda svet zvuci zajedno s dušom,onda je dobro."
Author: Hermann Hesse
6. "A mali mikrofoni?Kako bi bilo kad bi ih svi progutali,pa da preko malih zvucnika,koji bi se mogli nalaziti u nekom od džepova kombinezona,prenose zvuk vašeg srca?Kad biste nocu na skejtbordu prolazili ulicom,mogli biste cuti kako drugima kuca srce,a oni bi mogli cuti vaše srce,nešto kao na ultrazvuku.Cudno je što se pitam bi li svima srce pocelo kucati istovremeno,uskladeno,kao što sve žene koje žive zajedno imaju uskladene mjesecnice,za što znam,iako zapravo ne želim znati.To bi bilo tako neopisivo cudno,osim što bi ono mjesto u bolnici na kojem se radaju bebe zvucalo poput kristalnog lustera na brodu,jer djeca još ne bi mogla uskladiti otkucaje.A na ciljnoj crti njujorškog maratona sve bi zvucalo kao da je izbio pravi rat."
Author: Jonathan Safran Foer
7. "Prijatelj ciji je partner umro od side nakon što su osam godina bili zajedno, rekao mi je dve stvari: "Samo je pitanje kako pregurati noc" i "Jedina dobra strana je - možeš da radiš šta god hoceš" [...]Što se tice onoga da mogu da radim šta god hocu: za mene je to obicno znacilo da radim nešto s njom. Kad je rec o onome što sam voleo da radim sam, razlog je delimicno bio taj što sam uživao da posle njoj pricam o tome."
Author: Julian Barnes
8. "Odreci ga se.Nikad necete biti sretni zajedno.Ne mogu,kao što ne mogu ni prestati disati."
Author: Kate Furnivall
9. "Traut je 2001. godine, dok su se pripremale dagnje na buzaru, rekao da je život neporecivo izopacen. "Ali naši mozgovi dovoljno su veliki da nam omoguce da se prilagodimo neizbežnom burlesknom lakrdijašenju", nastavio je, "pomocu veštacki stvorenih epifanija poput ove." Mislio je na pripremanje dagnji na plaži pod zvezdanim nebom. "Ako ovo nije lepo, šta jeste?" rekao je on.Izjavio je da je klip kukuruza, kuvan u pari zajedno sa morskom travom, jastozima i dagnjama, rajska stvar. Dodao je "A zar sve ove dame veceras ne lice na andele?". Uživao je u kukuruzu i ženama kao idejama. Kukuruz nije mogao da jede zato što mu je gornja veštacka vilica bila klimava. Njegove duže veze sa ženama bile su katastrofalne. U jedinoj ljubavnoj prici u kojoj se ikada okušao, "Poljubi me opet", napisao je: "Ne postoji nikakav nacin da lepa žena u bilo kojem znacajnijem, dužem periodu ostane dostojna svog izgleda." Pouka na kraju te price glasi:"Muškarci su kreteni. Žene su psihopate."
Author: Kurt Vonnegut
10. "Smatrao sam da me mora razumjeti, ako me voli, da me mora razumjeti i kad ništa ne kažem, mora biti na mojoj strani i kad nemam pravo. Zaboravljajuci da bi to trebalo da bude i moja obaveza, okrenuo sam se protiv nje, stavljajuci ih zajedno na jednu stranu. Sad sam sâm, ima zadovoljstva i u tome. I ne želim više da ih uvjerim, da im objasnim sebe, hocu da imam pravo. Jer imam pravo, iako to nema nikakva znacaja."
Author: Meša Selimović
11. "Postoje tri velike strasti: alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije ljudi se nekako mogu izlijeciti, od trece nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao carobni kamen, jer pribavlja moc. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži. Odvojeni, ne predstavljaju ništa; zajedno, kob su ovog svijeta. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moci bezgranicna. Covjeka na vlasti podsticu kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvijek je ljepša nego istina."
Author: Meša Selimović
12. "One noci smo bili, rekao sam mu, ispred neke kuce na Florin bulevaru... Lynn je želela da hoda bosa, skinula je cipele i stavila ih u tašnu. Šetali smo tako ispred te kuce... Onda je ulicom prošla neka decurlija sa maskama na licu. Vracali su se sa nekog karnevala. Jedan od njih je prišao Lynn i upitao je:- Zbog cega vi hodate bosi?Zaustavili su se i napravili krug oko nas. Svi zajedno su imali godina koliko i mi.- Tako se brže hoda, odgovorila im je.- Stvarno?, rekli su svi u glas.- Da, rekla je Lynn, skineš cipele samo onda kad odluciš kuda želiš da ideš. Kuda vi želite da idete?- U Diznilend, rekli su- Skinite onda cipele, rekla je Lynn. Bicete tamo za pet minuta.Klinci su stvarno poskidali cipele i pojurili ka Diznilendu.- Pogledaj ih, rekla mi je, žure da stignu svoj san."
Author: Milan Oklopdžić
13. "I trpimo se koliko god umemo, i lagacemo kako se razumemo, sve dok na kraju, zajedno, ne? stignemo tim istim putem na dve suprotne strane"
Author: Miroslav Antić
14. "Ako je lutao, bilo je to zato, što za neke ljude uopšte nema pravog puta.Kad bi ga pitali, šta zapravo kani postati, davao bi razlicite odgovore, jer je obicavao reci ( a bio je to vec i napisao), da nosi u sebi mogucnosti za hiljadu nacina života, zajedno s potajnom svesti, da su to zapravo same nemogucnosti."
Author: Thomas Mann

Zajedno Quotes Pictures

Quotes About Zajedno
Quotes About Zajedno
Quotes About Zajedno

Today's Quote

Amy pulls away and looks into my face. Her pale skin is blotchy red, her eyes are veined and shadowed, and a shiny line of snot trickles from her nose to the top of her lip.She wipes her face and with her arm, smearing tears and mucus. She never looked more BEAUTIFUL to me."
Author: Beth Revis

Famous Authors

Popular Topics